maandag 10 december 2012

Ernst Jansz zingt Bob Dylan (vertaalt)

 
Donderdag 6 december was ik bij het concert van Ernst Jansz in het mooie Theater De Wegwijzer in Nieuw en St Joostland. Ernst deed het programma "Dromen van Johanna"waarin hij teksten vertaalt van Bob Dylan in het Nederlands,een in mijn ogen bijna onmogelijke taak maar ik kon mij in zijn interpetaties toch erg goed vinden.Voor de pauze nummers van zijn twee solo albums met tussendoor verhalen en beelden uit zijn jeugd,mooi en boeiend.Na de pauze Bob Dylan

                                          Uit Spanje Spaanse Laarzen
 De vertaling van Boots Of Spanish Leather van het album "The Times They Are A-Changin'" uit 1964.Volgens Ernst Jansz waarschijnlijk geschreven naar aanleiding van het vertrek van zijn toenmalige vriendin Suze Rotola naar Europa

 Ernst Jansz: “Bob Dylan heeft mij door de jaren heen geïnspireerd. Al van jongs af aan ben ik een bewonderaar. Ik snapte niets van de teksten, maar dat maakte niets uit. Dylan's teksten hebben een soort schoonheid die je niet kunt verklaren. Hij was de eerste die poëzie en popmuziek bij elkaar bracht. Maar niet alleen in zijn teksten, ook in muzikaal opzicht was Dylan een pionier.


                                           Voor Ramona
Een vertaling van  "To Ramona" is een wals ,geschreven voor Bob,s vierde album "Another Side Of Bob Dylan"
De bovenstaande beelden zijn van het concert dat Ernst Jansz gaf in Theater De Flint begin van dit jaar. De begeleidende muzikanten zijn Richard Wallenburg op Bas en Guus Paat op gitaren.
De songs in De Wegwijzer waren ,Uit Spanje Spaanse Laarzen(Boots Of Spanish Leather)-Voor Ramona(To Ramona)-De VerlorenStraat(Desolaition Row)-Als een Vrouw(Just Like a Woman)-Dromen van Johanna(Visions of Johanna)-Liefde min Nul(Love Minus Zero)-Huiswaarts(Tommorow,s a Long Time).Het mooiste werd tot het laatst bewaard,met prachtig pianointro Iedere Korrel Zand(Every Grain Of Sand)in een schitterende uitvoering en de afsluiter Het Meisje van de Rode Rivier(Red River Shore)een wat minder bekend nummer van Bob,maar wel een van mijn favorieten.


Geen opmerkingen: