Zoeken in deze blog

maandag 4 januari 2010

The Rolling Stones The Mick Taylor Years 1969-1974


Beetje stille jongen die Mick Taylor .Tijdens optredens stond hij volgens mij liever achter dan voor de versterkers,weinig beweging maar muzikaal voegde hij wel degenlijk wat aan de groep toe.
In mei 1969 werd hij door de Rolling Stones uitgenodigd voor een opname sessie in Londen, waarna hij het aanbod kreeg om lid te worden van de band.Aanvankelijk werd eerst werd Ry Cooder uitgenodigt maar die zag samenwerking met Keith Richard niet zitten,bovendien begon zijn solocariere net op gang te komen


Hip Shake Live at the Rialto Theater Montreux 21 Mei 1972

Van juni 1969 tot december 1974 speelde Taylor bij de Rolling Stones. Taylor's vloeiende en melodieuze gitaarspel is onder andere te horen op nummers als Honky Tonk Women, Brown Sugar, Angie, 'Tumbling Dice, Happy en Sway.


Tumblin Dice Live at the Rialto Theater Montreux 21 Mei 1972

Vanwege het uitmuntende geluid dat de band gedurende deze jaren had (vooral ook tijdens liveconcerten), wordt de periode 1968 tot 1975 tegenwoordig door veel kenners en fans aangeduid als de "golden era" van the Stones.


Dead flowers Live at the Marquee Club 26 Maart 1971

In december 1974 maakte Taylor bekend dat hij de Rolling Stones wilde verlaten.Over de reden waarom zijn verschillende verhalen in omloop.Mick zou zwaar aan de drugs zijn,hij zou het middelpunt zijn van pesterijen van de andere Stones enz enz
De ware reden weet alleen Mick zelf,feit is wel dat de Stones nooit meer het muzikale niveau van weleer zouden halen.


I,ve Got The Blues Live at the Marquee Club 26 Maart 1971

Na een auditieproces in 1975 besloten de Stones om Ronnie Wood (voorheen gitarist in The Faces) in te huren voor de volgende tournee. Wood speelde vele jaren als ingehuurde muzikant mee en kreeg later de rechten die behoren bij het lidmaatschap van de band.


Mick Taylor (Welwyn Garden City (Engeland), 17 januari 1949)

Geen opmerkingen: