woensdag 10 juni 2009

Steve Earl sings Townes Colorado Girl

Verwonderlijk is het niet dat Steve Earle het werk van Townes Van Zandt covert. Eigenlijk zingt hij al zijn hele leven die songs. Zijn bewondering voor de betreurde en helaas veel te vroeg overleden collega-countryzanger heeft Earle nooit onder stoelen, banken of koffietafels gestoken. Ooit verklaarde hij: "Townes Van Zandt is the best songwriter in the whole world and I'll stand on Bob Dylan's coffee table in my cowboy boots and say that.(bron KindaMusic)


Steve Earl zingt Colorado Girl in de David Letterman show

Steve Earle kan zich moeiteloos verplaatsen in de songs die veelal handelen over drank, drugs, dood en vrouwen. Daarnaast heeft hij ontegenzeggelijk veel respect voor zijn oude vriend, zodat hij het wel uit zijn hoofd haalt om arrangementen drastisch te veranderen. De productie is stukken beter dan die van de originele studioalbums, zoals ook de concertopnames van Van Zandt eigenlijk bijna altijd beter zijn. Eerst en vooral is Townes een ideale introductie voor iedereen die nieuwsgierig is naar het imposante oeuvre van Townes Van Zandt. (bron KindaMusic)

1 opmerking:

Anoniem zei

via steve earl's uitvoering van "rake" begint nu het doorspitten van townes voor mij. goeie blog, wens je een prachtreis.
woody.