Zoeken in deze blog

donderdag 27 november 2008

EARLY (HEAVY ?) ROCKAlice Cooper Its my Body (Live Detroit 1971)

Alice Cooper (geboren met de naam Vincent Damon Furnier, 4 februari, 1948),
Glen Buxton - gitarist Michael Bruce - gitarist Neal Smith - drummer Dennis Dunaway - bassistDeep Purple Highway Star

Deep Purple is een Britse hardrockband. De groepsnaam is afgeleid van de jazzklassieker Deep Purple, het favoriete nummer van de moeder (of de grootmoeder, naargelang de bron) van gitarist Ritchie Blackmore.

Ritchie Blackmore Gitaar Ian Gillian Zang John Lord Keyboards Ian Pace Drums Roger Clover bass


Free The Stealer
Free was een Engelse blues- en rockband, opgericht door zanger Paul Rodgers in Londen in 1968 die het bekendst geworden is met de nummer 1 hit "Allright now". Een ander bekend nummer van Free is "Wishing Well".

Paul Rodgers Zang Paul Kossoff Gitaar Andy Frazer Bass Simon Kirke Drums


Wisbone Ash Blowin Free(1973)

De Engelse rockgroep Wishbone Ash werd aan het begin van de jaren zeventig vooral bekend, dankzij de dubbeluitgevoerde gitaarsolo’s. Wishbone Ash werd in 1969 opgericht door bassist Martin Turner en drummer Steve Upton. Met de gitaristen Andy Powel en Ted Turner begon Wishbone Ash aan een intensieve tour door het Engelse clubcircuit.

In 1970 verscheen titelloze debuutalbum van Wishbone Ash. Het album liet stevige rockmuziek horen, waarin de twee gitaristen een hoofdrol opeisten. “Argus” (1972) werd door het Engelse muziekblad Melody Maker tot album van het jaar uitgeroepen.
Frijid Pink House of the rising sun

Frijid Pink was een hard rock band uit Detroit opgericht in 1967, het best bekend door hun versie van "House of the Rising Sun."

The band bestond uit drummer Richard Stevers, gitarist Gary Ray Thompson, bassist Tom Harris, zanger Kelly Green.
Iron Butterfly Soul Experience

Iron Butterfly is een Amerikaanse psychedelische rockband die zijn hoogtepunt kende in de jaren 60 van de vorige eeuw. Ze werden bekend door hun grootste hit In-A-Gadda-Da-Vida. Door hun psychedelische geluid werden ze voornamelijk geassocieerd met de hippiecultuur.
De band is ontstaan in 1966 in San Diego en in 1968 kwam hun debuutalbum uit, heavy. De originele leden van Iron Butterfly waren Doug Ingle, Ron Bushy, Jerry Penrod, Darryl DeLoach en Danny Weis. Na hun eerste album verliet iedereen, behalve Ingle en Bushy, de band.

Geen opmerkingen: