Zoeken in deze blog

zaterdag 12 november 2011

Gillian Welch & David Rawlings Arenberg Antwerpen 8-11-2011


Een mooiere locatie als de Arenbergschouwburg is er bijna niet denkbaar voor een accoustisch duo als Gillian Welch & David Rawlings.

(Foto Arthur)
Het werd een van de mooiste concerten die ik dit jaar gezien heb,natuurlijk door de prachtige songs van Gillian in combinatie met de zang ,en natuurlijk het schitterende gitaarspel van David Rawlings.Een zeer dankbaar, en op de juiste momenten muisstil publiek maakten de avond compleet. Ik was het eigenlijk niet van plan maar kon het toch niet laten,toch maar een paar nummertjes gefilmpt met mijn fototoestelletje met onderstaand resultaat.(Panasonic Lumix)Down Along The Dixie Line

Dit was een van die concerten die van de eerste tot de laatste minuut bleef boeien.Zelfs die vervelende banjo die maar niet goed te stemmen was mocht de pret niet drukken.ze maakten er een leuke act van.


Six White Horses

Deze avond een mooi een mooi overzicht van het uitgebreide repertoire van het duo,ze hadden het duidelijk naar hun zin.Veel oude bekende nummers ,maar ook veel nieuw werk van hun prachtige laatste album The Harrow & The Harvest.Elvis Presly Blues

Een van de vele hoogtepunten van de avond was het nummer Time The Revelator,zo wie zo al een mooi nummer met en ongelooflijk mooie solopartij van gitarist Dave Rawlings.
Het deed, de in mijn ogen toch ook een begenadigt gitarist als Ad Vanderveen(die enkele stoelen verder naast mij zat) verzuchten,ik denk dat ik mijn gitaar maar eens een poosje in de hoek zet.


"Make Me a Pallet on the Floor" is een blues-jazz-folktraditional.Het gaat terug naar de 19e eeuw en er zijn zeer veel versie,s van in de omloop.Een van de eerste opnames was van Missippi John Hurt, ook onze eigen Zeeuwse Champagne Charlie heeft het op het repertoire staan.David Rawlings speelt op een 1935 Epiphone Olympic gitaar.Hij vertelt hierover"" "It doesn’t have any dead spots or any high spots—which is very, very strange," en "It makes it fun to play lead, because you don’t have to worry where you’re at. It’s not much of a solo instrument, but I can’t really play by myself worth a darn, so it doesn’t make much of a difference."Long Black Veil
De derde toegift van het concert,Gillian en David stappen vanachter de microfoons naar de rand van het podium en zingen onversterkt het prachtige Long Black Veil ,wat we natuurlijk ook kennen in de uitvoering van The Band. Een mooie afsluiter van een prachtig concert.

Dit was de setlist

vrijdag 11 november 2011

Andy Tielman (Makassar, Celebes, 30 mei 1936 - Amsterdam, 10 november 2011)

Vanmorgen op de autoradio het bericht van het overlijden van Andy Tielman .
Een van de grondleggers van de Nederlandse Rock & Roll.
Ik zag hem verscheidene malen optreden,een bescheiden aardige,bijna verlegen man.
Andy (R.I.P)

Black Eyes

The Story of Black Eyes (The song)
http://instro.pmouse.nl/black_eyes.htm

More Andy Tielman & The Tielman Brothers on Arthur,s Musical Journey
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/03/andy-tielman-tielman-brothers.htm

maandag 7 november 2011

Jan Akkerman - Ledeltheater Oostburg 4-11-2011

Foto Hans Colijn

Vrijdag 4 Nov jl. was het weer zover Jan Akkerman in Zeeland en nog wel in het mooie Ledeltheater in Oostburg.Het is zo langzamerhand een vast ritueel geworden,jaarlijks minstens een keer naar een Jan Akkerman concert.En dit was alweer mijn tweede dit jaar(in het voorjaar zag ik hem al in Het Schuttershof in Middelburg).

Foto Hans Colijn

Als regelmatig concertbezoekers kom je toch veel dezelfde mensen tegen,ook deze avond was dat weer het geval.Altijd gezellig, even bijpraten over de laatst bijgewoonde concerten onder het genot van een versnapering Bijzonder was dat ik deze keer een mij bekende dorpsgenoot tegenkwam,die als hobby fotografie heeft.Hij stuurde mij een paar prachtige foto,s van het concert door ,waar ik natuurlijk graag gebruik van maak.Hans alsnog bedankt.


Tommy- Met een mooie Jan Akkerman introductie.(gefilmpt met mijn fototoestelletje))

Het eerste deel van concert bestond hoofdzakelijk uit stukken van Jan Akkerman,s laatste album Minor Details.Ik was van plan een van de mooiste nummers van dit album "Mena Muria"te filmen met mijn simpele apparaatje.Maar toen Jan inzette kreeg ik het apparaat niet op tijd uit het hoesje ,dus dat ging niet door.Dat zou me na de pauze niet meer gebeuren met als gevolg bovenstaand resultaat.


Toegift

Het is natuurlijk De Jan Akkerman Band met Jan in de hoofdrol Maar mooi is altijd de wisselwerking tussen bassist Wilbrand Meischke en vooral toetsenist Coen Molenaar.
Vooral de laatste kreeg ook vanavond weer volop de gelegenheid zich te manifisteren.
Al met al weer een prachtig concert,de nababbel was ook weer gezellig en met een tevreden gevoel reden we donkere nacht in op weg naar huis.

Foto Hans Colijn
Website Hans Colijn (Jan Akkerman foto,s)
http://www.flickr.com/photos/hanscolijn/sets/72157627933933137/

Jan Akkerman Live
http://arthurfromholland.blogspot.com/2011/06/jan-akkerman-oa-live-in-brazil-1989.html

Jan Akkerman North Sea Jazz 2007
http://arthurfromholland.blogspot.com/2011/07/jan-akkerman-north-sea-jazz-2007.html

Jan Akkerman in t,Beest Goes voor Ramses
http://arthurfromholland.blogspot.com/2010/06/jan-akkerman-voor-ramses-shaffy-tbeest.html