Zoeken in deze blog

vrijdag 25 oktober 2019

Spectrum Road- Politician (Live North Sea Jazz 6-7-2012)

  
Jack Bruce (foto Arthur)

  John Symon Asher "Jack" Bruce (14 May 1943 – 25 October 2014) r.i.p

Nog maar eens een terugblik op het North Sea Jazz festival.Ook het optreden van Spectrum Road was voor mij een van de hoogtepunten.Veel "Jazz"mensen waren het niet met mij eens ,de tent liep behoorlijk leeg waarschijnlijk iets te hard? De band speelt voornamelijk muziek van jazz/fuzion drummer Tony Williams .
De toegift voor de overgebleven toehoorders was onderstaande Cream  klassieker.


Politician

 Vernon Reid komt voor uit de New York jazz-funk-punk scene.Ik zag hem jaren geleden al op het Haagse ParkPop met zijn toenmalige band  Livin Colour.Een fenomenale gitarist.

                                          Vernon Reed (foto Arthur)

John Medeski is lid van het trio Medeski Martin & Wood.Maar werkte ook samen met muzikanten als John Zorn,  Marc Ribot,  T-Bone Burnett, Rufus Wainwright, Ray Lamontagne,  John Scofield,  Iggy Pop en vele anderen.

Cindy Blackman was jarenlang de drumster van Lenny Kravitz. Blackman nam ook enkele albums onder haar eigen naam op en trad op met artiesten als Pharoah Sanders, Ron Carter, Sam Rivers, Cassandra Wilson, Angela Bofill, Buckethead, Bill Laswell, Joe Henderson en haar man. Carlos Santana.

                                    
                                        Cindy Blackman(foto Arthur)

Jack Bruce heeft natuurlijk geen introductie nodig.Een van de oprichters van Cream..Daarna gevolg door een prachtige solo carrierre en was lid van diverse rock/jazz esembles. Ik vond het prachtig deze rocklegende op zijn fretloze bass in aktie te zien .