Zoeken in deze blog

donderdag 22 november 2012

Martin Fay (The Chieftains) R.I.P.

                          Martin Fay, Geb 19 September 1936, overleden 14 November 2012
Een van die markante gezichten  van The Chieftans,ik heb de band pas goed leren kennen door de optredens met Van Morrison Als eerbetoon aan Martin nog maar eens dit optreden met Van.
Martin Fay R.I.P.


Van Morrison - lead vocals, guitar, drums-Paddy Moloney , uilleann pipes, tin whistle-Martin Fay , fiddle, bones-Derek Bell , harp, keyboards, tiompán-Kevin Conneff ,bodhran-Matt Molloy ,flute , -Seán Keane ,fiddle-Ciarán Ó Braonáin, bass


Raglan Road (heel bijzonder,Van op de drums)

In October 1987 traden Van & The Chieftains samen op in de Balmoral Studio in Belfast. Het concert werd uitgezonden op St. Patrick's Day in 1988.


Star of the County down

The Chieftains en Van Morrison hadden jaren eerder elkaar ontmoet op het Edinburgh rock festival. Ze troKken samen op in Belfast tijdens Morrison's No Guru tour en daarna ontstond het plan om samen een album op te nemen .Het resultaat was het prachtige album Irish Hearbeat,bestaande uit traditionele Irish songs en twee Van Morrison composities.


Celtic Ray

Quote Paddy Moloney:

I think at that time Van was searching for his Irish roots. It was this man of blues, of rock ‘n’ roll, jazz and more importantly soul, coming home to his Irishness with The Chieftains and the music we’d been playing for so many years. Musically we were going to meet each other half way.

woensdag 21 november 2012

Zappa plays Zappa - Tivoli Utrecht (20-11-2012)

Drukke tijden voor deze muziekfreak.Nog maar net het prachtige concert van Joe Jackson in Antwerpen achter de rug ,deze keer ging de reis naar Utrecht voor het optreden van Dweezil Zappa met zijn project "Zappa plays Zappa" met de muziek van zijn geniale vader Frank.De reis verliep zonder problemen,wat ben ik toch blij met mijn Tom Tom.Hij zette ons precies op tijd af  voor de deur van Tivoli.Ik was hier nog nooit geweest,mooie  antiek aandoende zaal(deed me een beetje aan Paradiso denken)met een prima geluid.

                                     
                                          (Foto Arthur)
Mooi concert ,ben toch al een liefhebber van het gitaarwerk van Frank,zoon Dweezil treed volledig in zijn voetsporen wat een fenomeen!
       

                                         (Foto Arthur)    
Alhoewel absoluut geen Frank Zappa deskundige ,in tegenstelling tot mijn reisgenoten Leo en Martijn ,maar veel nummers waren toch ook voor mij zeer herkenbaar,Penguin In Bondage,Pygmy Twylight,Baby Snakes,,Motherly Love,Debra Kadabra ,enz allemaal in prachtige uitvoeringen.
    
                                              
                                           ( Foto Arthur)
 En wat een band!O.a met de altijd vrolijke Sheila Gonzales op sax,fluit ,keys en zang,Zanger Ben Thomas ook op de trombone en trompet prima uit de voeten kan.Drummer Joe Travers ,Chris Travers op Keyboard en zang en Pete Griffin op bas. De toegift was ook weer zo,n hoogtepunt,beginnend met mijn persoonlijke favoriet Peaches en Religia (exelerende Dweezel), Zomby Woof  en een mij onbekend nummer ,volgens Dweezil een van de favoriete composities van pa Frank..Tivoli uit zijn dak (en wij ook )Zoon Jesper concludeerde"muziek van een andere planeet" en daar kan ik het deze keer mee eens zijn.
                                       
                                                  De setlist van het optreden in Brussel een dag eerder,volgens mij gelijk als die in Utrecht
  http://www.setlist.fm/setlist/zappa-plays-zappa/2012/ancienne-belgique-brussels-belgium-5bdae7bc.html

zondag 18 november 2012

Joe Jackson & The Bigger band at the Olympia Parijs (11-11-2012)

Afgelopen vrijdag 16-11-2012 op weg naar het concert van Joe Jackson in Trix te Antwerpen.I.v.m eventuele file,s redelijk vroeg vertrokken,die waren er niet dus ruimschoots op tijd aanwezig.Toch stond er al behoorlijk wat publiek bij de ingang terwijl de deuren pas een uur later open zouden gaan.Aangezien er tijd genoeg was maar een een ommetje gedaan rond de vrij troosteloze omgeving van Trix.Bij de terugkomst bleek dat de mensen die in de rij, en vooraan bij de deur stonden pech hadden.De teletickets moesten eerst bij het loket buiten gescand .waarna men met een polsbandje naar binnen mocht.De gemiddelde muziekliefhebber is zachtaardig dus iedereen bleef geduldig,maar bij b.v de voetbalsupporter was er van het loket niet veel overgebleven denk ik zo.
Dan het concert ,wat mij betreft van grote klasse.Natuurlijk naar aanleiding van zijn nieuwe album"The Duke"veel nummers van Duke Ellington maar natuurlijk kwamen ook zijn eigen nummers meer dan voldoende aan bod,en wat heeft die man toch veel mooie nummers geschreven.
De onderstaande opnames zijn van het concert een week eerder  in de Olympia (Parijs)met dezelfde setlist als in de Trix.(nog  bedankt voor de tip Gerrit)Ik heb me beperkt tot Joe,s eigen werk,mede omdat die door de begeleiding van de geweldige band zo mooi uit de verf kwamen.


               
It,s Different For Girls (Album I,m The Man -1979)
De opener van het concert,Joe,s eerste grote hit in the UK (number five)


Invisible Man (Album Rain - 2008) ) Zijn meest recente album,prachtig arragement!                        Home Town (Album Big World -1986)

                     Is She Realy Going Out With Him (Album Look Sharp - 1979)


Sunday Papers   (Album Look Sharp -1979)


                      Slow Song(Album Night & Day -1982)
  
De Band(en wat voor een)
 Joe Jackson: keyboards, vocals
Regina Carter: violin
Sue Hadjopoulos: percussions
Allison Cornell: keyboards, viola, backing vocals
Jesse Murphy: bass, tuba, backing vocals
Adam Rogers: guitar
Nate Smith: drumsFoto door mij gemaakt in Trix Antwerpen.(16-11-2012)