Zoeken in deze blog

zaterdag 24 januari 2009

Arthur,s Muziek Verzameling C 256-260

256 Eric Clapton & Sheryl Crow
(Little Wing)257 Eric Clapton & Mark Knopfler
(Same old Blues)
258 Clarence Frogman Henry
(I Dont Know Why i Love You,but i Do)

259 Gene Clark Flowers on my Grave
(Silver Raven)
260 Gene Clark No Others
(Gypsy Rider with Carla Olsen)

vrijdag 23 januari 2009

SHAKIRA SINGS VAN MORRISON

Shakira Isabel Mebarak Ripoll (Barranquilla, 2 februari 1977) is een Colombiaanse zangeres. Na de sterrenstatus in Latijns-Amerika te hebben bereikt, breekt ze wereldwijd door in 2002 met het nummer Whenever wherever. Met haar stichting Pies Descalzos komt ze op voor straatkinderen in Colombia. Tevens is Shakira goodwill-ambassadeur voor Unicef en `activist´ voor ALAS (America Latina en Accion Solidaira). In diverse landen welke drastisch getroffen werden door bijvoorbeeld natuurrampen tracht Shakira tevens hulp te bieden. Dit zoals met een schenking van vele miljoenen Euro´s voor de wederopbouw na bijvoorbeeld natuurrampen in Peru en Nicaraqua.


Shakira op een feestje voor Vice President Joe Biden
Mooie Van Morrisoncover.

donderdag 22 januari 2009

The Music of Van Morrison
Jackson Brown & Marc Cohn (Crazy love)
Marc Cohn (Geb. July 5, 1959) is een singer-songwriter en muzikant. Het meest bekend door zijn song "Walking in Memphis" van zijn prachtige album Marc Cohn uit 1991
Clyde Jackson Browne (Heidelberg, West-Duitsland, 9 oktober 1948) is een Amerikaans popzanger, die met zijn door folk beïnvloede introspectieve rock wordt beschouwd als een van de belangrijkste Zuid-Californische singer-songwriters uit de jaren zeventig.


The Swell Season (Into the Mystic)
The Swell Season is genoemd naar het eerste album van de Ierse zanger/gitarist Glen Hansard (Frames) en de Tsjechiese zangeres/pianiste Markéta Irglová.


Rod Steward (Have i told you lately)
Roderick David (Rod) Stewart (Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger van Schotse herkomst, bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.

maandag 19 januari 2009

Arthur,s Muziekverzameling 251-255 C

251 Eric Clapton Back Home

252 Eric Clapton Orchestra Night
(Pretending)


253 Eric Clapton & JJ Cale Escondido
254 Eric Clapton & Roger Waters Wish You Were here
255 Eric Clapton & Buddy Guy Live at Ronnie Scotts 87
(Worried Live blues)

zondag 18 januari 2009

CROSSROADS GUITARFESTIVAL 2004/2007 (1)

Het Crossroads Guitar Festival is een music festival en benefit concert voor het eerst gehouden in 2004 en later nog een keer in 2007. Het festival is een benefite voor Eric Clapton's Crossroads Centre in Antigua.


Sonny Landreth
Sonny Landreth (geb. 1February ) is een Amerikaanse blues muzikant uit zuidwest Louisiana vooral bekend als uitmuntend slide guitar speler. Geboren in in Canton, Mississippi, vertrok de familie Landreth al spoedig naar Jackson, Mississippi daarna naar Lafayette, Louisiana. Als Sonny niet aan het toeren is woont hij tegenwoordig in Breaux Bridge, Louisiana.


Doyle Bramlett

Doyle Bramhall II is geboren in Dallas, Texas op 24 December 1968 maar groeide op in Austin. Zijn vader, drummer Doyle Bramhall, is een Texaanse musiek legende bekend door zijn werk Lightning Hopkins, Stevie Ray Vaughan en Jimmie Vaughan in de 1960s en 1970s.

Op16 jarige leeftijd toerde Doyle Bramhall II al met Jimmy Vaughan’s band, The Fabulous Thunderbirds, als tweede gitarist.Kort daarna formeerde hij de band The Arc Angels met Charlie Sexton.Jeff Beck & Tal Wilkenfield
Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.

Tal Wilkenfeld (geb. Sydney, Australia, ca. 1986) is een Australische bass gitariste die al vele grote Rock en Jazz artiesten begeleid heeft. In de Bass Player werd Tal gekozen als "The Year's Most Exciting New Player" voor 2008. Tal had na drie jaar oefenen het bassen al onder de knie en werd professioneel bassist .Daarnaast is ze ook nog bandleider van het Tal Wilkenfeld Trio, met Wayne Krantz op gitaar enKeith Carlock op drums.


Santana & Clapton
Devadip Carlos Santana (Autlan de Navarro, 20 juli 1947) is een Mexicaanse gitarist. Hij werd beroemd met Santana, de band die zijn achternaam draagt en al succesvol is sinds het eind van de jaren zestig. De band viel op door de mix van Latijns-Amerikaanse instrumenten met het gitaarspel van Carlos Santana.
Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmu

Robert Cray

Robert Cray (Georgia, Columbus, 1 augustus 1953) is een Amerikaans bluesmuzikant, gitarist en zanger.

Hij was een van de artiesten, zoals ook Stevie Ray Vaughan en George Thorogood, die een breder publiek bereikten op de radio met het spelen van vernieuwende gitaarblues en schrijven van liedjes in de jaren 80.

Larry Carlton
Larry Carlton (Geb.2 Maart 1948) is een Amerikaans jazz fusion, pop, en rock gitarist /zanger.Zijn carriere omvat zowel solo optredens en opnames als sessie muzikant bij vele bekende bands . Carlton won drie Grammys voor zijn optredens en composities,inclusief voor de muziek van de bekende TVserie "Hill Street Blues" (1981).