donderdag 1 april 2021

Pink Floyd live at the Live 8 benefit concert in Hyde Park, London(7/02/2005)

                 

     Historic performance by Pink Floyd live at the Live 8 benefit concert in Hyde Park, London on 7/02/2005.  This was the first time all 4 band members performed together as Pink Floyd in more than 24 years. The reunion was arranged by Live 8 organizer Bob Geldof. Read about the Live 8 reunion here:                                  

                           

Breathe, soms aangeduid als Breathe in the air, is het tweede nummer van het studioalbum The Dark Side of the Moon van Pink Floyd. Op sommige versies van het album is het samengevoegd met Speak to Me. Het nummer is geschreven door David Gilmour en Richard Wright met tekst van Roger Waters. Het lied gaat over het toespreken van een pasgeborene door een oude man. Het is geschreven in een loom tempo met veel glissandi op een lap steel guitar (Gilmour). De zetting heeft veel weg van het nummer Time dat ook op het album staat en dat aan het eind een herhaling van ongeveer een minuut van Breathe bevat.

Tijdens Live8 werden Breathe en het gedeelte uit Time achter elkaar gespeeld, iets dat de band tot dan toe nooit gedaan had. Breathe staat op sommige live- en verzamelalbums van de band of van sololeden. Op zich is dat niet zo eenvoudig aangezien het nummer bij de originele elpee zonder pauze over gaat in On the Run. Breathe wordt in de originele uitvoering gezongen door Gilmour. De band is in de gebruikelijke samenstelling te horen (Wikipedia)



                        Money  is het zesde nummer van hun album The Dark Side of the Moon uit 1973. Het nummer, geschreven door Roger Waters, opent de tweede kant van de originele lp en is het enige nummer van het album dat de top 20 behaalde van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het staat bekend om zijn onconventionele 7/4-maat, herkenbare baslijn en de tape loop van geldgerelateerde geluiden die het nummer opent, bijvoorbeeld rinkelende munten en een kasregister. Het thema van het nummer is kapitalisme en hoe geld ons dagelijks leven beheerst

                         "Wish You Were Here" is de title track  van het album Wish You Were Here (1975).
                       David Gilmour en Roger Waters schreven de muziek , en Gilmour zong de leadvocals. 

 In 2011 stond het nummer op nummer 324 op Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time.            

 

Comfortably Numb  Het nummer is het 19e nummer (van de 26) van het album The Wall en is met 6 minuten en 49 seconden het langste nummer op het album. In 1995 werd een extra lange liveversie van ruim 9 minuten op het album Pulse gezet, waarbij tijdens de gitaarsolo de lichtreflecterende diamant onthuld werd. 


 

dinsdag 30 maart 2021

Eric Clapton with The Allman Brothers Band - "Why Has Love Got Be So Bad""


Het nummer komt van van het enigste studioalbum van Derek & The Domino,s , Layla and Other Assorted Love Songs.





 Derek and the Dominos werd in 1970 opgericht door  Eric Clapton met keyboardist Bobby Whitlock, bassist Carl Radle en drummer Jim Gordon,  Ook Duane Allman deed mee op dit album maar was geen vast lid van de band.

zondag 28 maart 2021