Zoeken in deze blog

donderdag 1 december 2011

Van Morrison -The Celtic New Year

Het jaar 2012 ziet er veelbelovend uit voor de VM fans.Na enkele schaarse optredens dit jaar ,staan er voor begin volgend jaar al diverse optredens gepland.In afwachting hiervan deze mooie beelden uit 2005...


The Celtic New Year (Jools Holland Later....2005)

(Van Morrison)
If I don't see you through the week
See you through the window
See you next time that we're talking on the telephone
And if I don't see you in that Indian summer
Then I want to see you further on up the road
I said, oh won't you come back?
I have to see you my dear
Want you come back in the Celtic New Year?
In the Celtic New Year
If I don't see you when I'm going down Louisiana
If I don't see you when I'm down on Bourbon Street
If you don't see me when I'm singing Jack of Diamonds
If you don't see me when I'm on my lucky streak
Woa, I want you, want you to come on back
I've made it very clear
I want you to come back home in the Celtic New Year
Celtic New Year
If I don't see you when the bonfires are burning, burning
If I don't see you when we're singing the Gloriana tune
If I've got to see you when it's raining deep inside the forest
I got to see you at the waning of the moon
Said oh, won't you come on back?
Want you to be of good cheer
Come back home on the Celtic New Year
Celtic New Year, Celtic New Year
Celtic New Year
In the Celtic New Year
In the Celtic New Year
Come on home, come on home, come on home, come on home

zondag 27 november 2011

Martin Turner,s Wishbone Ash-Live at De Piek(Vlissingen)26-11-2011


Eerder dit jaar zag Wishbone Ash optreden in de formatie met Andy Powell in Middelburg.Het was een vrij matig en ongeinspereerd optreden waar ik niet erg enthousiast over was.Het optreden van Wishbone Ash in De Piek had ik dan waarschijnlijk ook overgeslagen als zoon Robbert met zijn band The HollowMen niet in het voorprogramma had gestaan.Zodoende was ik dus wel aanwezig en daar heb ik geen spijt van gehad.Martin Turners Wishbone Ash gaven een geweldig optreden,bijna alle W.A klassiekers kwamen voorbij,kortom een muzikale topavond!

The King Will Come (p1) Filmpje Arthur


Wishbone Ash is opgericht door Martin Turner en Steve Upton in London.Via een advertentie in Melody Maker werden de gitaristen Ted Turner en Andy Powell gerekruteerd en W.A was geboren.De band zou een synoniem worden voor een hoge kwaliteit melodieuze rock muziek,ondersteund door prachtig gitaarwerk en meerstemmige zang.


The King Will Come(p2) filmpje Arthur

Tijdens een optreden in het In het voorprogramma van Deep Purple viel de band op bij Ritchie Blackmore. Hij bracht de band onder de aandacht van muziekproducent Derek Lawrence en Wishbone Ash kon aan de slag bij Decca Records, destijds een haast vaste combinatie vormend met MCA Records (VS). Er verschenen vier albums op rij, die goed verkochten, met als hoogtepunt Argus, dat de derde plaats haalde in de Engelse albumlijst en ook tot Best rock album of the year (in blad Sounds) en Top British Album (Melody Maker) werd benoemd.


Filmpje Arthur

In aanvulling op goede kritieken op het studiowerk kreeg de band tevens goed kritieken bij de concerten, resulterend in het livealbum Live Dates. Een eerste personeelswisseling diende zich aan: Ted Turner verliet de band, de band vertrok naar de Verenigde Staten en werd aangevuld met Laurie Wisefield, afkomstig uit Home. De stevige rock van de eerste album verschoof langzaam naar de wat softere Amerikaanse benadering met als voorbeeld Locked in. Dat was niet ieders "cup-of-tea" en de band keerde met New England terug naar hun oude stijl.


Filmpje Arthur

Meer dan 40 jaar later blijkt dat ook dat "live"de muziek van W.A de tand des tijds meer dan goed doorstaan heeft.Martin Turner is uiteraard het middelpunt van de band,is nog steeds goed bij stem en een zeer melodieuze bassist.Twee uitstekende gitaristen Ray Hatfield en e Danny Willson,plus drummer Dave Wagstaffe maken de originele Wishbone Ash sound compleet.