vrijdag 9 mei 2008

ZATERDAG it,s SOULTIME!!!

Tower of Power is een 10 koppige soul,blues,funk band uit Oakland, California.
Aktief sinds de jaren 70 ,enkele malen live gezien,geweldige optredens!




Tower of Power met als gast Carlos Santana
De bazersectie is dikwijs gevraagd als begeleiders van andere artiesten o.a Little Feat, the Monkees, Santana, Elton John, Linda Lewis, RAD. (Rose Ann Dimalanta), John Lee Hooker, Rod Stewart, Jefferson Starship, Heart, Huey Lewis and the News, Spyro Gyra, Lyle Lovett, Poison, Phish, Toto, Pharoahe Monch, en Aerosmith. De song, 'So Very Hard To Go' was de soundtrack van de film City of God.


Arthur deed weer een geweldige ontdekking Sharon Jones & the Dab- Kings
Ouderwetse soul in een nieuw jasje



Sharon Jones
is een Amerikaanse soul/funk zangeres en lead zangeres van Sharon Jones and The Dap-Kings, prachtige soul/funk muziek uit de jaren60/70.


James Hunter, een blanke Engelsman, van zo te zien ergens in de veertig, laat zich vooral inspireren door de rhythm and bluesmuziek van de late jaren vijftig en vroege jaren zestig. Hij heeft een stem die soms klinkt of Sam Cooke weer onder ons is. Romantische soulballads gaan hem dus goed af, maar ook in wat venijniger werk blijft hij overeind.

Van Morrison noemde James Hunter "the best voice and best-kept secret in British R&B and soul." James speelt dan ook mee op de prachtige Van Morrison live CD A Night in San Fransisco

woensdag 7 mei 2008

AMERIKAANSE BANDS UIT DE SIXTIES( P1)

The 13th Floor Elevators was een psychedelische rock band opgericht in in Austin, Texas, in l 1965.Hun grootste hit You,re gonna miss me.

De originele bezetting was zanger/gitarist Roky Erickson, electric jug player Tommy Hall, gitarist Stacy Sutherland, drummer John Ike Walton en bassist Ronnie Leatherman, Erickson en Hall schreven de meeste songs maar ook de andere bandleden schreven af en toe ook materiaal . De "electric jug" werd het handelsmerk van de band.



The Beau Brummels was een successvolle Amerikaanse rock band, opgericht in San Francisco in 1963. Hun sound was was sterk beinvloed door The Beatles en andere Britse bands.
De originele leden waren Sal Valentino, John Petersen, Ron Elliott, Ron Meagher

The Beau Brummels hadden drie Top 40 hit singles: "Laugh Laugh", "Just A Little" en "You Tell Me Why".[1] "Just a Little" was de grootste hit van de drie, 9 weken in de Top 40 .






Question Mark and the Mysterians (of ? and the Mysterians) was een Amerikaanse rock and roll band opgericht in Bay City, Michigan, in 1962.

De band is bekend geworden met het nummer "96 Tears," opgenomen in 1966 en al snel een nummer 1 hit in de Billboard Hot 100 . Rudy Martinez, de zanger veranderde zijn naam in Question Mark (?). Question Mark en de Mysterians was mischien wel de eerste punk rockband, en zeker de eerste Latino rock group met een hit record in the United States





The Lovin' Spoonful was een Amerikaanse pop-rockband met folkinvloeden, bekend van hits als "Daydream" en "Summer in the City".

In 1965 werd de groep opgericht door John Sebastian, de frontman en belangrijkste tekstschrijver van de groep, en gitarist Zal Yanovsky, in New York City. Yanovsky was afkomstig uit de folkgroep The Mugwumps, waar onder andere ook de toekomstige The Mamas and the Papas-leden Mama Cass Elliot en Denny Doherty bij hoorden. Sebastian was eveneens een goede bekende in de muziekwereld, die opgroeide in de folkscene van het New Yorkse Greenwich Village. Hij was de zoon van een virtuoos mondharmonicaspeler en bespeelde het instrument zelf ook. Sebastian had al ervaring met optredens en opnames en speelde zelfs voor een korte tijd bij The Mugwumps. Naast Sebastian en Yanovsky bestond de band uit zanger/drummer Joe Butler en bassist Steve Boone.






Tommy James and the Shondells was een populaire American rock and roll band in de sixties. Zij hadden twee nummer een singles in the U.S. — "Hanky Panky" (1966) en "Crimson and Clover" (1968) — maar zij hadden ook 5 andere top tien hits top tien hits, onder meer "I Think We're Alone Now," "Mony Mony," and "Crystal Blue Persuasion.


dinsdag 6 mei 2008

VAN MORRISON,S GLORIA

"Gloria" is geschreven door Van Morrison en opgenomen door Morrison's band Them in 1964 als de B-side van "Baby, Please Don't Go". De song werd al snel een garage rock standard, en heel veel bandjes hadden het nummer op hun repetoire staan.Het massaal meezingen van het refrijnG-L-O-R-I-A is natuurlijk bekend bij de muziekliefhebber.





Eerst Mystic Eyes dan komt Gloria!
Van Morrison schreef , "Gloria" tijdens optredens met the Monarchs in Germany in de zomer van 1963, hij was toen 18 jaar.
Hij is het nummer altijd trouw geblevenen tot op de dag van vandaag staat het nummer nog regelmatig op de setlist.Meestal is het de afsluiter van een optreden.

She come around here about midnight
She come around here about midnight
Make me feel so good
Every night about midnight
Come around
Make me feel alright
Walking down the street
She knock on my door
Walking down the street
She knock on my door
Come in my room
Make me feel so good
Like a woman do
Well why do you make me feel alright
She's a natural born woman
Natural born soul sender
Natural born woman
Natural born soul sender
Come here about midnight, yeah! yeah!

Did I tell you about my baby
Well, she comes around
Five feet four
From her head to the ground
Comes around here
Just about midnight
Makes me feel so good
Makes me feel alright
And her name is G . L . O . R . I . A
G.L.O.R.I.A, G.L.O.R.I.A
G.L.O.R.I.A, G.L.O.R.I.A
Gonna shout it every night
Gonna shout it every day

Oh, oh, oh midnight, midnight, midnight
She come around here
She makes me feel alright about midnight
Walking down on the street
Come knock on my door
Knock, knock on my door
Then come in my room
Make me feel alright
Feel, feel, feel, feel
Feel, feel, alright, alright
She's a sender, she's a lover
She's a sender, she's a killer

What's her name?
Her name is Gloria
G . L . O . R . I . A
G.L.O.R.I.A
Gonna shout it every night
Gonna shout it every day
G.L.O.R.I.A, G.L.O.R.I.A
I wanna shout it every night
I wanna shout it every day
And every day, and every day
And every day child
And every day child, every day
Makes me feel good
Feel, feel
Mamma look, feel, feel, so good




zondag 4 mei 2008

ROBERT PLANT & ALISON KRAUSS

Veel gekker op muzikaal gebied kan je het niet maken dan wanneer je een bijna 60-jarige rockgod als Robert Plant (Led Zeppelin) koppelt aan een jonge country godin als Alison Kraus. Hoe producent T Bone Burnett het voor elkaar krijgt mag Joost weten, maar de samenwerking mondt uit in een schitterende cd vol melancholie en melodie. Een van de mooiste platen van het jaar.
De composities op de cd zijn afkomstig van songwriters als Tom Waits, Towns van Zandt, Phil en Don Everly en Sam Phillips en het lijkt bijna of de composities speciaal voor het duo zijn geschreven
Verwacht op ‘Raising Sand’ geen uithalen van Robert Plant a la ‘Immigrant Song’ of Good Times Bad Times uit zijn hoogtijdagen bij Led ZeppelinEen zachte Black Dog gaat nog net. Want hoewel Plant inmiddels de 60 is genaderd en rustigere muziek al jaren op zijn repertoire staat, wij zien hem toch vooral als zanger van Led Zeppelin. Dat blijkt ook wel uit de belangstelling voor het reünie-concert van de band, dat tot 100 miljoen hits op een dag op de site van de band leidde. Op ‘Raising Sand’ zingt plots een geheel andere zanger en mens, maar wel een die het beste uit zichzelf weet te halen.


Prachtige versie van een van mijn favoriete Gene Clark songs



Natuurlijk komt ook Led Zeppelin nog even om de hoek kijken met Black Dog



Dillard & Clark nummer ,kan het nog mooier? ,dacht het niet.