Zoeken in deze blog

zaterdag 21 mei 2011

Bob Dylan - Bournemouth International Center May 5, 2002


 Veel Bob Dylan de laatste dagen ,zowel op TV als op de radio.Dit naar aanleiding van Bob,s verjaardag a.s dinsdag.Veel discussie Bob Dylans live optreden,sommige menen dat hij beter daarmee kan stoppen,maar ik zou niet weten waarom.Bob doet gewoon zijn ding trekt nog steeds volle zalen,dus waarom zou hij?Onderstaand concert is nog een van zijn betere,speelt lekker gitaar en is nog redelijk bij stem.


If Not For You

"If Not for You" komt van het album album New Morning(1970).Het staat ook op het album Biograph en ook op Bob Dylan's Greatest Hits Vol. II. Het nummer is gecoverd door George Harrison voor zijn album All Things Must Pass(1970) en door Bryan Ferry op zijn Dylan tribute album Dylanesque (2007) . Dylan en George Harrison speelde de song samen tijdens het Concert for Bangladesh in 1971.


Mama You Bin On My Mind

Opgenomen in Juni 1964 en het staat op The Bootleg Series 1-3 (1991), en een live versie op Live 1975 (2002)Absolutely Sweet Marie

"Absolutely Sweet Marie" komt van het album Blonde on Blonde.
Dylan speelde het nummer nooit "Sweet Marie" nooit live tot 1988,sinsdien regelmatig o.a tijden zijn MTV Unplugged optreden.

Thanks to the Taper!!!

maandag 16 mei 2011

Kwadendamme Blues Festival 2011


Heeft toch wel zijn voordeel ,zo,n bluesfestival bijna naast de deur.10 minuten op de fiets en je stapt de tent binnen.De aftrap op de vrijdag was voor onze Belgiese vriend Lightning Guy.Deze keer niet met zijn eigen band maar met zijn ,,Hound Dog Taylor,, project.Een prima begin van wat weer een prachtig festival zou worden.
Hierna Hamilton Loomis een jongen uit Texas prima gitarist met een uitstekende band,een mix van funk en blues.Keith Dunn al iets te veel gezien,dus tijd om wat bij te praten met oude bekenden,en een hapje te eten.Klein stukje Shawn Pittman en toen was het tijd voor de afsluiter ,,Hook Herrera,, en de Nederlandse band ,,Coupe De Grace,,


Hook Herrera & Coup De Grace

Hook maakte er een prachtige show van ,niet in de laatste plaats door zijn geweldige begeleidings band Coup De Crace.Natuurlijk met gitarist Sjors Nederlof in de hoofdrol ,maar zeker ook door de rythmsectie,met Jody van Ooyen op drums en Roelof Klijn op bas.Mooi einde van de eerste dag,op de fiets de donkere nacht in Op naar dag 2

De eerste band gemist The Blue Clay,maar Wouter en zijn vrienden kom ik ongetwijfeld binnenkort weer tegen.Nog net een stukje van The Rhythm Chiefs meegepikt,maar gitarist Dusty Ciggaar zou ik later nog in aktie zien.
Ondertussen was Katinka Polderman op the Juke Joint Stage begonnen met haar optreden.Begeleid door The Mercymen gaf ze een zeer vermakelijk optreden weg.Voor niet Zeeuwen waarschijnlijk niet te verstaan,maar diegenen die het wel verstonden,rooie oortjes...
Op het grote podium ondertussen Rufs Bluescaravan (Girls with Guitars)
Drie dames en een prima drummer  Dani Wilde(UK)die al samenspeelde met o.a Robben Ford en Koko Taylor.Samantha Fish opende tijdens het grote Chicago bluesfestival 2010.En Cassie Taylor dochter van Otis Taylor


Rufs Blues Caravan
Stevige opener met Bitch (Stones) verder een goed optreden ,een behoorlijk sjachrijnig kijkende Cassie Tayor zorgde voor de meer soulgetinte nummers.Dani Wilde en vooral Samantha Fish zorgde voor een partij stevige rock/blues.Vooral de laatste zou ik wel eens met haar eigen bandje willen zien.

Brandon Santini
Zeker een van de verrassingen van dit festival.Prachtige bluesstem,prima mondharmonica spel,begeleid door een prima gitarist(Greg Gumpel)Ian Siegel
Ian Siegel had een matige start ,de soundcheck liep al niet lekker .Problemen met zijn gitaar enz, enz.Gelukkig werd Dusty Ciggaar(The Rythm Chiefs) op het podium gevraagd,zodoende werd het toch nog een gedenkwaardig optreden.De schitterende toegift van Ian Siegal en zijn band met een nummer waarvan ik de titel vergeten ben ,maakte het optreden toch nog een van de hoogtepunten van het festival.

Daarna natuurlijk het tradionele optreden van The Juke Joint met organisator Peter Kempe in de gelederen.De mannen speelden een thuiswedstrijd en het dak ging er zoals gewoonlijk af!

Marcus Malone en zijn uitstekende band zorgde voor een prima afsluiting van het festival,de laatste bonnen werden opgemaakt en Kwadendamme Blues zat er weer op.

Heren/Dames organisatoren ,Bedankt!!!En volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

De prachtige filmpjes zijn gemaakt door Rene,voor nog meer festivalfilmpjes(en meer) klik op onderstaande link
http://www.youtube.com/playlist?p=PL51862097EE6EBD01

De foto,s zijn van zwager Willem.

Solomon Burke -Gillian Welsh & David Rawlings ,Valley Of Tears

Soul meets Bluegrass,mooier kan bijna niet


Valley of Tears
Komt van het Solomon Burke album ,,Nashville,,

I've been riding high, but i don't know why everybody wants to send me down to the valley of tears.It's a sunny day and i'm on my way but everybody wants to send me down to the valley of tears.

People stand in line just to hear me cry.I wanna know the other side
But everyone i choose only brings bad news.Everybody wants to send me down to the valley of tears.
People stand in line just to hear me cry.I wanna know what's on the other side.

I've been riding high, but i don't know why cause everybody wants to send me down to the valley of tears.It's a sunny bright day and i'm on my way but everybody wants to send me down to the valley of tears.

zondag 15 mei 2011

Sam"Lightnin"Hopkins


Sam "Lightnin’" Hopkins (15 maart 191230 January , 1982[1]) was een country blues gitarist, uit Houston, Texas, United States.


Lonesome Road

Sam,,Lightnin,,Hopkins was al vroeg voorbestemd om een van de groten in de blueswereld te worden.


Going Down Slow

Hij leerde gitaarspelen van zijn oudere broer Joel Hopkins en op 8 jarige leeftijd stond hij al op de planken met Blind Lemon Jefferson en een paar jaar later met zijn neef Texas Alexander.Baby Please Dont Go

Een platenmaatschappij(Alladin Records) kwam op het idee om hem samen te laten spelen met pianist Wilson ,,Thunder,,Smith en dat was het begin van een lange succesvolle carriere.


Mojo HandHij schreef honderden songs waaronder o.a Walking Blues,Somebody,s got to go,Penentiary blues
en dat allemaal op zo,n 20 verschillende labelsIn de jaren 60 profiteerde Lighntin Hopkins net als vele andere bluesartiesten van de opleving van de bluesmuziek en kreeg zijn carriere een nieuwe impuls.

Hij stierf in in 1982 in Houston Texas aan longkanker.

Discography

 • 1959 - Lightnin' Hopkins Strums the Blues (Score)
 • 1959 - Lightnin' Hopkins (Folkways)
 • 1959 - Lightnin' and the Blues (Herald)
 • 1960 - Country Blues (Tradition Records)
 • 1960 - Last Night Blues (Bluesville Records)
 • 1960 - Mojo Hand (Fire Records)
 • 1960 - Lightnin' (Bluesville)
 • 1961 - Autobiography in Blues (Tradition)
 • 1961 - Blues in My Bottle (Bluesville)
 • 1962 - Walkin' This Road By Myself (Bluesville)
 • 1962 - Lightnin' and Co. (Bluesville)
 • 1962 - Lightnin' Strikes (Vee-Jay Records)
 • 1963 - Blues Hoot (Vee-Jay Records; live at The Ash Grove 1961 w/ Sonny Terry, Brownie McGhee, and Big Joe Williams)
 • 1963 - Smokes Like Lightnin' (Bluesville)
 • 1963 - Goin' Away (Bluesville)
 • 1964 - Down Home Blues (Bluesville)
 • 1965 - Hootin' the Blues (Bluesville)
 • 1965 - Lightnin' Strikes (Tradition)
 • 1965 - The Roots of Lightnin' Hopkins (Verve Folkways)
 • 1966 - Soul Blues (Bluesville)
 • 1967 - My Life in the Blues (Bluesville)
 • 1967 - Original Folk Blues (Kent Records)
 • 1967 - Lightnin'! (Arhoolie Records)
 • 1968 - Freeform Patterns (International Artists)
 • 1969 - California Mudslide (and Earthquake)
 • 1991 - Swarthmore Concert Live, 1964
 • 1991 - Sittin' in with Lightnin' Hopkins(Mainstream Records)
 • 1991 - The Hopkins Bros. (Arhoolie Records, with his brothers Joel and John Henry)
 • 1992 - Lonesome Life (Home Cooking/Collectables)
 • 1995 - Po' Lightning
 • 1999 - The Very Best of Lightnin' Hopkins