Zoeken in deze blog

zaterdag 16 februari 2008

TOWNES VAN ZANDT (1)


Townes van Zandt Snowin in Raton
Hoe lang zal ik Townes kennen , ik denk begin jaren tachtig dat ik een artikel las in muziekkrant Oor. Natuurlijk was er nog geen internet en het was moeilijk om informatie over hem te krijgen.Tijdens optredens van diverse singer/songwriters kwam je steeds meer de naam Townes van Zandt tegen.Ook op LPs van Willie Nelson Emmylou Harris e.a meestal wel een nummer van Townes Helaas,pas na zijn dood(1997) en natuurlijk het internet ondekte ik echt Townes van Zandt en ben ik me echt in hem gaan verdiepen.Wat een talent en wat een prachtige songs.
Ik ben een echte Townes van Zandt fan geworden en heb ondertussen heel wat muziek van hem verzameld.Ik zal dan ook regelmatig iets van hem op mijn blog laten zien en horen.

Townes van Zandt Pancho & Lefty
Zaterdagavond Soulavond!!!

vrijdag 15 februari 2008

BOB DYLAN ( bob,s feestje)Het is alweer zo,n 16 jaar geleden dat Robert Allen Zimmerman zijn 50 verjaardag vierde.
Hij had een leuk zaaltje gehuurd in New York en al zijn vrienden en vriendinnen mochten natuurlijk op zijn feestje komen. Gelukkig hadden de meeste hun instrumenten meegenomen zodat er lekker gejamd kon worden.

donderdag 14 februari 2008

SLAID CLEAVES (concert 4)

Gisteravond naar Slaid Cleaves geweest in theater De Wegwijzer Dit is een singer/songwriter uit Texas.
Ik had goede berichten over hem gehoord en was benieuwd naar zijn optreden.
Het werd een verrassende avond.
Het gedeelte voor de pauze bestond uit een optreden van Michael O Connor de vaste begeleider van Slaid.Goeie songs en goed gitaarspel.Hierna stond tot veler verassing ineens ene Melanie Horsnell uit Australie op het podium,een wat vreemd uitziende dame met toch erg leuke liedjes.Dat vond ik in ieder geval, maar in de pauze bleek dat niet iedereen mijn mening deelde,,maar ja smaken verschillen nu eenmaal.
Na de pauze dan Slaid op het podium en wat een optreden!Prachtige songs met een mooie tweede stem van Michael.Voor mij een ontdekking deze Slaid Cleaves.Al met al had ik weer een topavond,en met een paar CDtjes rijker met een tevreden gevoel weer naar huis.
Nog even een toevalligheid,afgelopen vrijdag tijdens het optreden van The Nits bleek Henk Hofstede ernstige problemen met zijn voet te hebben en kon allen maar zittend optreden,en wat denk je?Slaid had problemen met zijn been en kon ook allen maar zittend optreden.het zal toch niet aan de Zeeuwse lucht liggen?
Hieronder een clipje van Melanie en een stukje live optreden van Slaid & Michael ergens in...?

dinsdag 12 februari 2008

Van Morrison - Just Like A Woman (Montreux 2004)


Woensdag is natuurlijk weer van Morrisondag.Deze keer een opname uit 2004,het concert in
Montreux . Mooie uitvoering van de Bob Dylan song Just like a woman door Van the Man!

THE BEATLES (Japan 1966) 1


De laatste tour van The Beatles en natuurlijk moest er ook in Japan gespeeld worden.In het Budokan moest het gebeuren en ondanks de wiebelende microfoons een leuk optreden.
Er is volgens mij weinig goed beeldmatriaal van live optredens vanThe Beatles daarom dit filmpje,en er komt nog meer!

maandag 11 februari 2008

Johnny Cash

Problemen met de computer!Balen natuurlijk,dit filmje geeft ongeveer mijn gemoedstoestand weer.
Wel een mooie clip trouwens.