vrijdag 19 februari 2016

Bob Dylan - It Ain,t No Lie (Elisabeth Cotton)

                                           BOB DYLAN - Kings Dock .Liverpool UK
                                                                 July 12,2001


Bob Dylan - Oh Babe, It Ain't No Lie (Elizabeth Cotton) from Aart van Hoften on Vimeo.

Thanks To The Taper!!

 Elizabeth (Libba) Cotten (Chapel Hill, 5 januari 1893 - Syracuse, 29 juni 1987) was een Amerikaans folk- en bluesmusicus. Ze introduceerde een eigen tokkelmethode omdat ze als linkshandige een rechtshandige gitaar bespeelde. Haar bekendste lied is Freight train dat ze op twaalfjarige leeftijd schreef.




In 1972 werd ze voor haar aandeel in de folkmuziek onderscheiden met de Burl Ives Award. In 1987 werd ze kort voor haar dood onderscheiden met een Grammy Award voor haar livealbum uit 1984.[1]

donderdag 18 februari 2016

Newport Jazz Festival 1958

Het Newport Jazz Festival word elke zomer gehouden in Newport, Rhode Island, USA. Voor het eerst in 1954, georganiseerd door jazz impresario George Wein en gepromoot doorElaine Lorillard waarvan haar rijke man hielp met de financiering van het festival .
De meeste van de vroege festivals werden uitgezonden op de Voice of America radio en vele optredens werden opgenomen en zijn uitgegeven door verschillende platenmaatschappijen.




Louis Armstrong Up a Lazy River, Tiger Rag,Rockin' Chair Louis Armstrong & Jack TeagardenWhen The Saints Go Marchin' In
Louis Daniel Armstrong (New Orleans, 4 augustus 1901New York, 6 juli 1971) was een Amerikaans jazz-trompettist en -zanger en entertainer. Zijn bijnaam was Satchmo of Satch, een afkorting voor Satchelmouth (buidelmond). Hij was ook bekend als Dippermouth, net als Satchmo een referentie aan zijn grote mond.


All of me

Dinah Washington (August 29, 1924 – December 14, 1963) was een blues, R&B en jazz zangeres.Vanwege haar krachtige stem en haar emotiniele manier van zingen werd ze ook wel de "Queen of the Blues"genoemd.Ondanks haar vroege overlijden op 39 jarige leeftijd is ze een van de meest invloedrijkste zangeressen van de jaren 50/60. In 1986 is ze geintroduceert in de Alabama Jazz Hall of Fame.


Mahalia Jackson "Everybody Talkin' 'Bout Heaven" "Didn't It Rain" "The Lord's Prayer"

Mahalia Jackson (New Orleans, 26 oktober 1911 - Chicago, 27 januari 1972) was een Amerikaans zangeres en werd wel 'de koningin van de gospel' genoemd. Het hoogtepunt in haar zangcarrière beleefde zij op 28 augustus 1963 tijdens een massademonstratie tegen rassendiscriminatie bij het Lincoln Memorial in Washington. Ten overstaan van een menigte van meer dan 200.000 mensen zong zij "I've been buked and I've been scorned" op verzoek van Martin Luther King en "How I got over"


Chuck Berry Sweet Sixteen

Charles Edward Anderson Berry (St. Louis, Missouri, 18 oktober 1926), bekend als Chuck Berry, is een Amerikaanse gitarist, zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame (1986).
Chuck treed nog steeds op.


dinsdag 16 februari 2016

BB King - I’ve Got Some Outside Help I Don’t Need (live at the Sing Sing 1972)


"I was told that some of you dudes don't know anything about blues," King said as he began his performance. "That's what they told me. So I wanna say this to you: I came to swap some with you. I imagine that quite a few of you dudes have the blues already." Scott Meslow

 
BB King - I've Got Some Outside Help I Don't Need (live at the Sing Sing 1972) from Aart van Hoften on Vimeo.


 "There was a riot at Sing Sing prison but it was a riot of music, emotion, enthusiasm and good feelings. What a day. What a concert!"
Jerry Oster, New York Daily News