zaterdag 11 januari 2020

Van Morrison - Snow in San Aselmo


Hard Nose the Highway is the seventh studio album by Northern Irish singer-songwriter Van Morrison, released in 1973 (see 1973 in music). The album contains the single "Warm Love," a fan favourite.[1]
It is his second solo album to contain songs not written by Morrison. A cover version of the song "Bein' Green", usually associated with Kermit the Frog, is included, as is a take of the traditional song "Purple Heather".


Snow in San Aselmo van het album Hard Noise The Highway
29 July 1974 in The Orphanage,


Big Hand For The Band! Mario Cipolinna-Bass,John Colla-AltoSax,John Farey-Keyboards,Brian Hogan-TenorSax,Bill Gibson-Drums,Dennis Langevin-Guitar

De prachtige en zeer verrassende opener van het een in mijn ogen beetje ondergewaardeerd Van Morrison album ,,Hard Nose The Highway,,.Van vertelde over deze song, "Just a sketch on when it snowed in San Anselmo. It's about the images that were happening when it was snowing there for the first time in thirty years."

Live is het nummer slecht 13 keer uitgevoerd ,voor het eerst op 11 Maart 1973 in het Memorial Auditorium,Marin California ,de laatste keer op 26 Januari 2002 in de Butterworth Hall in Coventry.(info Gunther Becker,zie link)
Het is ,zeker deze tijd van het jaar ,een van mijn favoriete Van Morrison nummers.

(Van Morrison)
Snow in San Anselmo
The deer cross by the lights
The mission down in old San Rafael
A madman looking for a fight
A madman looking for a fight

The massage parlor's open
The clientele come and they go
The classic music station
Plays in the background soft and low
Plays in the background soft and low

The silence round the cascades
The ice crisp and clear
The beginning of the opera
Seem to suddenly appear
Seem to suddenly appear

The pancake house is always crowded
Open 24 hours of every day
And if you suffer from insomnia
You can speed your time away
You can speed your time away

Snow in San Anselmo
My waitress my waitress my waitress
Said it was coming down
Said it hadn't happened in over 30 years
But it was laying on the ground
But it was laying on the ground




Veel Van Morrison Info(Gunther becker)
http://ivan.vanomatic.de/

Van Morrison (VanFan) Fansite
http://freewheeler.web-log.nl/freewheeler/2006/04/zappa_en_morris.html

vrijdag 10 januari 2020

Townes van Zandt - Club K4 Ljubljana Slovenie 18-11 1994


Je ben een wat sombere ,soms zelfs manisch/depressieve, singer/songwriter .En je ziet de club waar je die avond moet moet optreden(zie boven)tja,daar word je ook niet echt vrolijk van.Gelukkig voor Townes waren er zelf in Slovenie liefhebbers van zijn prachtige songs en werd het nog een mooie avond....


Dollar Bill Blues

Tekst: Maurice Dielemans
Publicatiedatum: 01 januari 2004 ( KindaMuzik)
Die laatste keer dat Townes Van Zandt in Nederland speelde, was een regenachtige novemberavond in 1996. Diep verscholen in zijn versleten regenjas slenterde de getormenteerde zanger langs de grachten van de Utrechtse binnenstad. De lange schaduwen van zijn magere gestalte jaagden argeloze voorbijgangers de stuipen op het lijf. Een paar weken daarna, nadat hij zijn laatste optreden gaf in Londen, overleed deze zonderlinge verschijning op tweeënvijftigjarige leeftijd in het bijzijn van vrienden en familie, wat gezien zijn turbulente leven ironisch mag heten.


Goin,Down to Memphis

Net als zijn grootste idool, Hank Williams (1923-1953), stierf hij op een Nieuwjaarsdag. Al in 1978, nadat hij de langspeler Flying Shoes had uitgebracht, was hij al eens zomaar van de aardbodem verdwenen. De manisch-depressieve en toen nog door het grote publiek onbeminde troubadour uit Texas leek voorgoed uitgeput. Ditmaal zorgde de ongezonde levensstijl met teveel drank, drugs en een gokverslaving ervoor dat Townes zich als een kluizenaar terugtrok in een krot ergens in een armoedige buitenwijk van Nashville.


Loretta

Toen hij een dikke tien jaar later terugkeerde met het album At My Window was zijn eerste vrouw gedood door zwervers en waren zijn oudere elpees nog steeds onvindbaar. Tijdens één van de vele optredens stapte Townes Van Zandt wel eens op een fan af, om te vragen of hij misschien wist waar zijn elpees nog te koop waren.


Katie Belle Blues

Veel later, in de jaren negentig, zwierf hij steeds vaker als een echte straatmuzikant door Europa en de Verenigde Staten van Amerika. Soms landde hij op Schiphol met enkel een gitaarkoffer in zijn hand. Dan stapte hij zomaar in een trein. In één of ander boerengehucht in noorden van het land speelde hij dan voor twintig of dertig mensen. Drie uur later was hij alweer verdwenen, op weg naar een ander gehucht.

Townes Van Zandt (7 maart 1944, Fort Worth, Texas - 1 januari 1997, Smyrna, Tennessee)

In die laatste dagen van zijn leven was de gezondheid van Townes niet zo goed meer. Hoewel hij voor onvergetelijke en hypnotiserende optredens zorgde, stond hij ook vaak met bevende handen op het podium. Tussen de liedjes door vertelde hij steeds weer dezelfde flauwe grappen, zoals hij dat pakweg vijftien jaar geleden ook al deed. De jarenlange verslaving aan de godendrank eiste nu zijn tol. Het resulteerde regelmatig in onhandelbaar gedrag. J.T. Van Zandt, die regelmatig met zijn vader op tournee ging, vertelde in een interview dat Townes vlak voor zijn dood visioenen kreeg van engelen. Op het laatst waren die hallucinaties nog het enige dat hem staande hield op het podium.Je kunt het hitdossier er op na slaan, want terwijl mede-outlaws als Willie Nelson en Merle Haggard vette hits scoorden met zijn 'Pancho and Lefty', Emmylou Harris en Don Williams allebei veel succes hadden met zijn 'If I Needed You' en onder andere Steve Earle, Bob Dylan, Mudhoney, Lyle Lovett en Tindersticks eveneens zijn liedjes coverden, opereerde Townes Van Zandt vrijwel zijn gehele leven in volledige anonimiteit en obscuriteit. Nu wordt Townes Van Zandt door velen vooral gemist.(Tekst Maurice Dieleman KindaMuzik)

Townes van Zandt Central
http://www.townesvanzandt.com/
Townes van Zandt Blue Sky homepage
http://ippc2.orst.edu/coopl/tvzindex.html
KindaMuzik
http://www.kindamuzik.net/

maandag 6 januari 2020

Ry Cooder & The Chicken Skin Band


Kort na het uitbrengen van het album Showtime volgde een toernee met de complete bezetting van het album.Het optreden in Nederland destijd heb ik gemist ,maar gelukkig zijn er deze prachtige concertbeelden uit
BBC TV Centre
Shepherd's Bush
London
U.K.
1977-01-31


The Tattler
Van het prachtige album Paradise &Lunch geschreven door Ry Cooder,Russ Titleman en Waschington Phillips


Dark end of the Street
"The Dark End of the Street" is geschreven door Muscle Shoals songwriters Dan Penn en Chips Moman en was voor het eerst een hit van James Carr.


Jesus on the Mainline
Nog een nummer van het Paradise & Lunch album ,een echte gospel traditional.
Ry exeleert op de slide.


Goodnight Irene
"Goodnight, Irene" or "Irene, Goodnight," is een American folk standard,geschreven in in 3/4 maat, voor het eerst opgenomen door de Amerikaanse blues musician Huddie 'Lead Belly' Ledbetter in 1932.

Big hand for the Band!
Ry Cooder : Guitar, Vocals
Pat Rizzo : Alto Saxophone
Isaac Garcia : Drums
Big Red : Bass Guitar
Jesse Poncez : Guitar
Flaco Jimenez : Accordion
Eldridge King : Vocals
Terry Evans : Vocals
Bobby King : Vocals

Ry Cooder Soundstage
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/08/ry-cooder-soundstage-part-two1978.html

Ry Cooder & John Lee Hooker
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/08/john-lee-hooker-ry-cooder-10-10-1992.html
Ry Cooder & Nick Lowe Antwerpen
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/06/ry-cooder-nick-lowe-antwerpen-21-06.html

zondag 5 januari 2020

David Crosby - Cowboy Movie /Laughin (live in The Matrix 15 Dec.1970)


 David Crosby with Jerry Carcia ,Phil Lesh ,Mickey Hart, (The Grateful Dead)picture is taken  during  recording of Crosby’s 1971 solo record “If I Could Only Remember My Name”


                  Cowboy Movie

Recorded before the release of Crosby’s album, “If I Could Only Remember My Name”, this set comes from a short stint at the Matrix in SF in 1970.  “David & the Dorks” was the name they played under for this gig.
Here two highlights - “Cowboy Movie” - slowly unwinds with more good electric guitar punctuating Crosby’s vocal, a nice version of this tune. (Thanks Big O (http://www.bigozine2.com/)

 “Laughing”

Good preview of Crosby’s solo album, a sensitive arrangement, there’s a slight feeling of menace in this song.(Thanks Big O (http://www.bigozine2.com/)


If I Could Only Remember My Name is the debut solo album by David Crosby, released in February 1971 on Atlantic Records. It was one of four high-profile albums released by each member of Crosby, Stills, Nash & Young in the wake of their chart-topping Déjà Vu album (along with Stephen Stills, Songs for Beginners, and After the Gold Rush). It peaked at #12 on the Billboard 200. It has been in print continuously since its initial release. The album gained new recognition in 2010 when it was listed second on the Vatican's "Top 10 Pop Albums of All Time" as published in the official newspaper of the Holy See,(Wikipedia)