Zoeken in deze blog

zaterdag 29 maart 2008

Arhurs Muziekverzameling B 46-50


46 DVD Chet Baker Live at Ronnie Scotts


Het filmje is een opname uit Japan47. The Band Stage Fright (rumours)


boomp3.com48. The Band Cahoots (4% pantomine)

Mooi duet van Richard Manuel en Van morrison!boomp3.com

49. The Band The Band (king harvest)50 The Band Music from Big Pink( The weight)The Band was een Canadese - Amerikaanse rock groep, actief van 1967 tot 1976 en opnieuw van 1983 tot 1999. Het bestond hoofdzakelijk uit Canadezen Robbie Robertson (gitaar, piano), Richard Manuel (piano, mondharmonica, drums, saxofoon, orgel), Garth Hudson (orgel, piano, clavinet, accordeon, synthesizer, saxofoon), Rick Danko (bas gitaar, viool , Trombone), en een Amerikaan Levon Helm (drums, mandoline, gitaar, basgitaar).

vrijdag 28 maart 2008

ZATERDAGAVOND, HET IS SOULTIME!!


Vanavond Soulavond met Stevie Wonder!

Stevie Wonder - Superstition

Wonder werd vlak na zijn geboorte blind en leerde al vanaf zeer jonge leeftijd enkele instrumenten zoals de mondharmonica, piano en drums te bespelen.

In 1962 werd hij ontdekt door Ronnie White (lid van The Miracles). In 1963 kwam het bekende liedje Fingertips uit, onder de naam Little Stevie Wonder. Het werd de start van een grootse carrière en Stevie’s eerste nummer 1 hit in de Verenigde Staten.
Enkele van zijn hits uit de jaren zestig en zeventig zijn Uptight (everything's alright) (1965), Blowin' in the Wind (1966), I was made to love her (1967), For once in my life (1968), Signed, sealed, delivered I'm yours (1970), Superstition (1972) en You are the sunshine of my life (1973)

In de jaren '70 heeft hij na een ernstig auto-ongeluk, waarbij hij hersenletsel opliep, ook nog zijn reuk- en smaakzin verloren. In het midden van de jaren '70 maakte hij zijn grootste creatieve meesterwerk Songs in the key of life, waar heden ten dage nog steeds veelvuldig van wordt gesampled en waarvan de nummers ook nog steeds door veel andere artiesten worden gespeeld (gecoverd), zoals I wish, Sir Duke en Pastime paradise
Zijn contract bij Motown liep af in 1971 en Stevie Wonder financierde zelf de opname van twee albums met zijn eigen materiaal, waarbij hij bijna alle instrumenten zelf bespeelde en voor het eerst experimenteerde met meer ambitieuze muzikale vormen. Hij was de eerste die in de zwarte muziek de synthesizer gebruikte en hij verbreedde zijn teksten met rassenproblemen en spirituele vragen.
Talking Book, in 1972, combineerde de technologische voortgang van recente albums met groot commercieel succes en produceerde hitsingles als Superstition en You Are The Sunshine Of My Life. Met de Roling Stones ging Stevie Wonder in 1972 op een gemeenschappelijke USA-tournee.Stevie Wonder is niet alleen actief als zanger en instrumentalist, maar ook als producent, arrangeur, tekstschrijver en componist en maakte in zijn songs zowel gebruik van elementen uit de jazz blues, soul, alsook van reggae en rock. Stevie Wonder engageerde zich niet alleen in zijn songs, maar ook in interviews en in demonstraties voor de anti-apartheid-beweging. Het lukte Wonder acht keer de eerste plaats op de hitparade te veroveren. Hij kreeg 19 Grammies en een oscar voor de song van het jaar 1984 I Just Called To Say I Love You.

Verdere hits: I Was Made To Love Her, For Once In My Life, It's Wrong My Cherie Amour Yester-Me, Yester-You, Yesterday.

donderdag 27 maart 2008

ERIC CLAPTON & FRIENDS

Eric Patrick Clapton (The Green (Ripley, Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek. In 1963 richtte hij zijn eerste groep op: de bluesband The Roosters. Na de opheffing van deze band speelde hij een maand in de groep Casey Jones and The Engineers. In oktober werd hij opgenomen in The Yardbirds, waarvan hij 18 maanden lid zou blijven. Op een bepaald moment omvatte deze band drie van de grootste Britse gitaristen van de jaren 60: Eric Clapton, Jimmy Page en Jeff Beck. De groep verwierf faam door zijn bluesgetinte rock, en Clapton verwierf de bijnaam waaronder hij nog steeds bekend is: Slowhand. Deze bijnaam kreeg hij omdat hij door zijn stijl van spelen regelmatig snaren brak, en hij deze dan ter plekke verving, terwijl het publiek hem begeleidde met traag handgeklap
Robbie Robertson (geboren Jaime Robert Klegerman, 5 juli 1943 in Toronto, Ontario, Canada is een songwriter, gitarist en zanger, het meest bekend voor zijn lidmaatschap van The Band. . Hij stond 78e in Rolling Stone Magazine's lijst van de "100 Greatest Guitarists van All Time"
Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.
Becks geschiedenis is er een van vallen en opstaan. De ene formatie volgde de andere op en Beck zocht steeds meer de kant van de jazzrock en fusion op. In 1972 speelde hij mee op de elpee Talking Book van Stevie Wonder, die hem uit dank daarvoor Superstition schonk. Het nummer kwam uit op Becks vijfde elpee Beck, Bogart en Appice, maar werd alleen in de versie van Wonder zelf een hit. Eind jaren zeventig speelde Beck veelvuldig met grootheden als Jan Hammer en Stanley Clarke.

Carl Lee Perkins (Tiptonville (Tennessee), 9 april 1932 - Jackson (Tennessee), 19 januari 1998) was een pionier in de rockabilly music, een mix van rhytm and blues en country muziek uitgebracht bij Sun Records in Memphis.
Perkins is voor veel artiesten een belangrijke inspirator gebleven. De Beatles, speelden zijn "Matchbox", "Honey Don't", and "Everybody's Trying To Be My Baby". In 1968, Johnny Cash zong de door Perkins geschreven "Daddy Sang Bass" naar #1 van the country music charts. Perkins zou een tiental jaren in Cash's begeleidingsband spelen.
Robert Cray (Georgia, Columbus, 1 augustus 1953) is een Amerikaans bluesmuzikant, gitarist en zanger.
Cray hanteert voornamelijk Fendergitaren (Telecasters en Stratocasters), en speelde in een band die gewoonlijk bestond uit een bas, drums, keyboard, saxofoon en trompet. Hij tourt en neemt nog steeds platen op.

woensdag 26 maart 2008

RORY GALLAGHER(Ballyshannon, 2 maart 1948 – Londen, 14 juni 1995)

Rory Gallagher begon zijn carrière in de vroege jaren '60 als gitarist met de Fontana Showband. In de jaren 1964 en 1965 speelde hij in de Impact Sound Show Band (later The Impact Sound en tenslotte The Impact). In 1966 formeerde hij de driemansband Taste met Eric Kitteringham (bas) and Norman Damery (drums)
Gallagher had veel succes met zijn live-optredens, maar scheen er nooit in te slagen dat op de plaat vast te leggen. Hij schuwde met zijn houthakkershemden en zijn afgeragde Fender Stratocaster alle vormen van glamour en deed ook nooit een poging een hit te maken. Hij had een grote schare trouwe fans .

Gallagher werd door het muziekblad Melody Maker in 1972 en 1974 uitgeroepen tot 's werelds beste gitarist. Hij genoot onder andere in het Oostblok een grote populariteit. De band zou een naam opbouwen met marathonoptredens tijdens veelvuldige tournees. Zo speelden zij begin 1974 tijdens een nachtconcert voorafgaand aan een autoloze zondag in De Doelen in Rotterdam net zo lang door tot de bezoekers de eerste trein naar huis konden nemen.
Tijdens een concert in februari 1995 in Nighttown in Rotterdam bleek Gallagher zo ernstig ziek, dat het voortijdig moest worden afgebroken. De zanger werd opgenomen in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en later overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Daar onderging hij in april 1995 een succesvolle levertransplantatie. Hij overleed echter twee maanden later aan een longontsteking.
Gallagher wordt jaarlijks herdacht met de tributeconcerten "Cork rocks for Rory" in Cork en "Going to my home town" in zijn geboorteplaats Ballyshannon. In Ierland is hij geëerd met standbeelden en zijn verschillende straten naar hem genoemd. Postuum werd door zijn broer Donal het album Wheels within wheels uitgebracht, waarop Gallagher onder andere samenwerkt met de Spaanse gitarist Juan Martín, Ronnie Drew van The Dubliners en Béla Fleck.

(1948 -1995)

maandag 24 maart 2008

EMOTIES IN MUZIEK

Je hebt artiesten die elke avond routineus hun liedjes afdraaien,maar je hebt er ook die echt hun emoties tonen.
Ik vind dit wel een paar mooie voorbeelden van artiesten die er echt voor gaan.(of gingen)
Jacques Romain Georges Brel (Schaarbeek (Brussel), 8 april 1929 - Bobigny (Parijs), 9 oktober 1978) was een Belgische zanger, componist en tekstschrijver die in de vroege jaren zestig uitgroeide tot een internationale vedette
Is dit emotioneel of niet, maar de volgende dame kan er ook wat van hoor
,ik vind dit bloedstollend mooi!


1
Bettye LaVette (geboren als Betty Haskins in Muskegon, Michigan, 1946) is een Amerikaans soul zangeres die haar eerste plaat maakte op 16 jarige leeftijd. Een van mijn favoriete zangeressen,zij maakte in 2005 een geweldige come back.Op haar laatste album word ze begeleid door The Drive By Truckers.

En dan Otis Redding natuurlijk,kon op het podium behoorlijk uit zijn dak gaan,hier begeleid door Booker T & The MG,s
Otis Redding (9 september 194110 december 1967) was een invloedrijke Amerikaanse soulzanger die bekend stond om zijn gepassioneerde manier van zingen. Zijn grote hit was (Sittin' on) the dock of the bay. Deze single werd postuum uitgebracht in februari 1968.

En dan natuurlijk James Brown, kan er ook wat van ,mischien ietwat overdreven maar erg leuk om te zien.

James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".