Zoeken in deze blog

vrijdag 6 januari 2017

Van Morrison - I Believe To My Soul (Plymouth 18-12-1999) P.1

    Pavilion Arena Plymouth

 De stemming zit er goed  in deze avond in het mooie Pavilion Arena in Plymouth.En deze zou       gedurende het optreden steeds beter worden.Een kettingrokende Van Morrison is ondanks dat, erg goed bij stem De  band is onder leiding van Johnny Scott ,en met "special guest" Chris Barber in topvorm.

   I Believe To My Soul (Ray Charles) THANKS TO THE TAPER(S)

 The Band:Geraint Watkins-keys/vocals,Robin Aspland -keys Johnny Scott -guitar/vocals, Bobby Irwin -drums,David Hayes-bass,Richy Buckley- sax,Mat Holland-trumpet,Chris Barber-trombone.
                                                          IVAN.VANOMATIC.DE
                                                           http://ivan.vanomatic.de/

    

woensdag 4 januari 2017

Bob Dylan & The Grateful Dead (1) - SlowTrain (Giant Stadium 7-12-1987)

    The Bob Dylan and the Grateful Dead 1987 Tour was a concert tour by Bob Dylan and the Grateful Dead taking place in the summer of 1987 and consisting of six concerts. Each concert began with a lengthy set by the Grateful Dead of their own material (sometime broken into a first and second set, per the Dead's own practice), followed by a roughly 90 minute set of the Dead acting as Dylan's backup band. The Dead had long performed many Dylan songs in their own concerts, so they were well-versed in Dylan's repertoire. However, some Dylan fans were not happy with the Dead playing the songs in their own style, or with Dylan going along with it.

                                           Slow Train (album Slow Train Comin)

 De meningen waren  verdeelt over het optreden van Bob Dylan en The Grateful Dead. "Rolling Rolling"schreef over de geringe interactie tussen Dylan en de band.Als ik de beelden nu bekijk is het zeker geen hoogtepunt uit zijn carierre.In dit geval heeft de rythmsectie het niet gemakkelijk Het blijf een feit dat Bob niet de gemakkelijkst artiest is om te begeleiden....

 Bob Dylan -guitar/vocals ,Jerry Carcia - leadguitar/vocals,Bob Weir - guitar/vocals,Brent Mydland - keyboards/vocals,
Phil Less - bass,Micky Hart -drums,Bill Kreutzmann - drums.

zondag 1 januari 2017

Jan Akkerman,s 70th Birthday Party - Dark Rose (Geb T B.O.Z. 30-11-2016)

    foto Arthur       
Het was een prachtige afsluiting van een toch al mooi muziekjaar 2016 .Bob Dylan won  de Nobelprijs,ik zag twee prachtige optredens van mijn generatiegenoten en all-time favorites Van Morrison en Neil Young .En dan deze avond met Jan Akkerman,s feestje,ook zo,n favoriet die al mijn hele leven zoveel mooie muziek heeft gegeven. Het optreden was een mooi overzicht van Jan,s repertoire met werk van Brainbox,Focus en hoogtepunten van zijn solowerk.


Jan Akkerman & Band - Dark Rose (Geb.T B.O... door  morrisanddylan

 Dark Rose,samen met Down Man een van de hoogtepunten uit het Brainbox  repertoire.
Veel leeftijdgenoten van mij en Jan in de zaal,en natuurlijk verhalen waar ,en wanneer Jan Akkerman zien optreden in het verleden.Mijn eerste J.A optreden moet zijn geweest zijn midden jaren 60 in het voormalige concertgebouw in Vlissingen(het huidige Arsenaal) met The Hunters.Ik meen dat ze samen met Q65 geprogrammeerd stonden.In originele Brainbox heb ik hem nooit in actie gezien ,wel diverse keren met Focus ,en natuurlijk vele malen solo en met zijn eigen band.

    foto Arthur
Een rustpunt in het toch behoorlijk pittige concert was het optreden van dochter Laurie Akkerman..
Mooie stem,de naam Akkerman is natuurlijk een mooi opstapje voor een verdere carriere als zangeres.Maar persoonlijk denk dat ze dat niet nodig heeft,talent genoeg van zich zelf.

     foto Arthur
Een andere bijzondere gast op deze avond was Benjamin Herman,bekend onder van The New Cool Collective.Op sommige momenten een mooi interactie tussen Jan en Benjamin en keyboardspeler Coen Molenaar

   foto Arthur

    Bert Heerink ,voormalig zanger van VandenBerg neemt de vocalen voor zijn rekening.Treed de laatste tijd ook met Jan Akkerman onder de naam My Brainbox.Zorgde ook voor een van de hoogtepunten van de avond met het Akkerman/KazLux nummer Eli, van het gelijknamige album.
Gitarist Ruben Hoeke(zoon van Rob)bewees maar weer een ook een uitsteken gitarist te zijn,mooie bleusy  gitaargeluid tegenover de jazzy licks van Jan Akkerman.

    foto Arthur
 
In de toegift mocht dochter Laura haar niet geringe kunsten nog maar eens vertonen en uiteindlijk werd de avond besloten met het nummer waar het toch eigenlijk allemaal mee begonnen is
Down Man van Brainbox. Een met een beetje nostalgie,maar toch ook weer niet,want Jan Akkerman is voorlopig nog niet uitgespeeld!!!Natuurlijk mag ik ook zijn vaste begeleiders niet vergeten.
Coen Molenaar -Keyboards,David de Marez Oyens -Bass en Marijn van de Berg -Drums


Meer Jan Akkerman:
Puccini,s Cafe
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2014/05/jan-akkerman-puccinis-cafe-randomplay.html

HMH with Gary Moore
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2009/08/gary-moore-akkerman-hmh-amsterdam-29-09.html

Brainbox - Dark Rose
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2013/12/brainbox-dark-rose-summertime.html

Jan Akkerman with Eric Vloeimans
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2012/05/jan-akkerman-eric-vloeimans-gebouw-t.html

Jan Akkerman North Sea Jazz 2007
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2011/07/jan-akkerman-north-sea-jazz-2007.html

Jan Akkerman - Blues for all ages
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2010/02/jan-akkerman-bluesjam-for-all-ages.html
Booker T & The MG,s

We gaan het jaar 2017 swingend in met BookerT & THe MG,s.De beentjes van de vloer!!Hopenlijk een mooi muzikaal jaar , de eerste concerten om naar uit te kijken zijn al bekend Ik ga weer proberen een verslagje te maken van de diverse evenementen,en de muziek die ik interessant en leuk vind op mijn blog te plaatsen.De kop is eraf...........


BOOKER T & The MG's ... "Bibelot - London (England)  Green Onions - Booker Loo.

  Booker T Jones : organ Steve Cropper : guitar Donald "Duck" Dunn : bass Al Jackson : drums

 Booker T. & the M.G.'s is een instrumentale soulband, vooral populair in de zestiger en zeventiger jaren. De leden werkten als sessiemuzikanten voor Stax Records en de band wordt vaak in het subgenre Memphis soul geplaatst. Ze zijn tussen 1963 en 1968 op meer dan 500 albums te horen van Stax Records, waaronder albums van Otis Redding, Eddie Floyd, Johnnie Taylor, Rufus Thomas en Carla Thomas. Tevens waren ze de eerste band die leden van verschillende rassen had. Ze zijn waarschijnlijk het bekendst door hun wereldhit Green Onions.