Zoeken in deze blog

woensdag 22 mei 2013

Bob Dylan (24-5-1941) - Happy Birthday Bob!!                             

Onbetwist de grootste singer/songwriter aller tijden word vandaag 73 jaar.Een carriere van meer dan 50 jaar,die ongelooflijk veel mooie songs heeft opgeleverd. En hij weet van geen ophouden,met zijn "Never Ending" toer reist hij nog heel de wereld rond ,en zijn laatste album"Tempest" is van een grote schoonheid.Bob reist al heel mijn muzikale leven met met mee en natuurlijk heb ik als echte fan veel audio/video materiaal  verzamelt ,en ter ere van zijn verjaardag een kleine selectie. 


Blind Willie McTell , a tribute to Martin Scorsese,Hollywood Palladium Hollywood, CA January 12, 2011  Bob Dylan - vocals, harp Stu Kimball - guitar Donnie Herron - banjo George Receli - drums Tony Garnier - bass


Blowin In The Wind
 Blowin' in the Wind is het  openingsnummer op van tweede studioalbum The Freewheelin' Bob Dylan uit 1963. Dit is zoals ik Bob het liefst zie,heerlijk pingelend op zijn akoestische gitaar.Helaas laat hij die om mij onbekende redenen tegewoordig thuis,jammer!Masters of War "Masters of War" nog een nummer van het album The Freewheelin' Bob Dylan De melodie komt van een traditinal"Nottamun Town".Het is een protestsong tegen de koude oorlog in de jaren 60,s


                
  Het titelnummer van Dylans derde album, ‘The Times They Are a-Changin’, werd één van de lijfliederen van de protestgeneratie. Later bleek dat Bob Dylan daar op z’n zachtst gezegd niet erg gelukkig mee was. Hij wilde niet de spreekbuis van een hele generatie zijn, hij wilde slechts voor zichzelf spreken.


 "It's All Over Now, Baby Blue" komt van het albumis  Bringing It All Back Home  uit 1965.
Ik denk dat ik het nummer voor het eerst gehoord heb in de versie van Them,.Het staat ook nog steeds regelmatig op de setlist van Van Morrison.

Bovenstaande nummers zijn willekeurig gekozen,ik vind het mooie uitvoeringen maar ik had met gemak voor vele andere kunnen kiezen.Tijdens mijn vele concertbezoeken van vooral singer/songwriters blijkt altijd weer de grote betekenis van het Dylan songbook,,met prachtige uitvoeringen van de meest uiteenlopende artiesten.

Bob Dylan, nogmaals Gefeliciteerd en nog een lang gezond en muzikaal leven toegewenst!

dinsdag 21 mei 2013

Ron Splinter (The Outsiders) R.I.P

Ron Splinter is na een zwaar ziekbed op 19 mei 2013, op 64-jarige leeftijd, overleden.
Het word een soort "In Memoriam"blog, dit Arthur,Musical Journey.eerst Ray Manzarek ,en dan zojuist het bericht van Ron Splinter,naast Wally Tax toch ook het gezicht van The Outsiders.
Lekker bandje ,en het was een van mijn eerste grote ""live" concerten.Daarna zouden erg nog vele volgen ,maar dot optreden in ,t,Schuttershof  te Goes staat me nog goed bij.Ron.R.I.P.Het moet een van mijn eerste echte ,,Live,,concerten zijn geweest The Outsiders in dat prachtige Schuttershof in Goes Het zal ergens in 1966/67 geweest zijn.Vijf klein magere mannetjes met erg lange haren ,maar wat een energie op het podium .Vooral Wally natuurlijk ,ik zie het na die jaren nog zo voor me.
Het was het begin van vele mooie concerten die nog zouden volgen......The Outsiders was een Amsterdamse nederbeaband onder aanvoering van zanger Wally Tax. De band werd door Tax in 1960 opgericht toen hij 12 jaar was. In eerste instantie speelde de band voornamelijk in Amsterdamse gelegenheden. Later toerden de Outsiders door het hele land.
Bezetting


The Outsiders speelden in het voorprogramma van het tweede optreden van de The Rolling Stones in Nederland. Vanwege de chaos in 1964 in het Kurhaus organiseerde Paul Acket die toen in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch, op 26 maart 1966. Hitweek, (het vakblad voor langharig werkschuw tuig) schreef dat The Outsiders beter waren dan de Stones en veel fans waren het daar mee eens. De Outsiders braken vervolgens landelijk door. De band had al een platencontract bij het OpArt label van Muziek Expres en namen You mistreat me en I Love Her Still, I Always Will op. Het werden geen hits, maar leverden de groep wel een contract bij platenmaatschappij Relax van Willem Duys op. Het erop volgende Lying All The Time belandde hoog in de hitparade, gevolgd door Touch, het meest bekende nummer van The Outsiders. Andere hits zijn Keep On Trying, Monkey On Your Back en Summer is here.


De stijl van The Outsiders was veel meer garagerock dan typische Nederbiet. De eerste langspeelplaat van The Outsiders bevatte naast studio-opnames ook live-opnames. Die waren op 17 februari 1967 opgenomen in Beatcentum 'De Schuur' in Breda, een primeur in Nederland. De band trad op in Parijs in het voorprogramma van Chuck Berry. Zanger Wally Tax had toen inmiddels ook solo een aantal successen.
Rond 1968 naderde het einde van de band snel nadat Krabbendam in '67 uit de band werd gezet en Rammers midden '68 uit eigen beweging naar C.C.C. Inc. vertrok. Ze werden door multi-instrumentalist Frank Beek vervangen en maakte nog één LP C.Q. In 1969 hield de band op te bestaan en ging over in de band Tax Free.
Wladimir (Wally) Tax (Amsterdam, 14 februari 1948 - Amsterdam, 10 april 2005)

Officiele Outsiders Website
http://www.theoutsiders.eu/


Ray Manzarek R.I.P.

Raymond Daniel (Ray) Manzarek (Chicago, 12 februari 1939 - Rosenheim, 20 mei 2013)
Twee jaar geleden zag ik Ray nog in aktie op het bluesfestival van Peer.Kwam als een soort proffessor ,met een boek het podium op en doceerde "The Doors".Al die prachtige nummers kwamen voorbij  en ik was blij dat ik erbij was. Ray R.I.P.


Riders On The Storm

  The song was recorded at the Doors Workshop in December 1970 with the assistance of Bruce Botnick, their longtime engineer, who was co-producing the recording sessions. Jim Morrison recorded his main vocals and then whispered the lyrics over them to create the echo effect. This was the last song recorded by the members of The Doors, according to Manzarek, as well as Morrison's last recorded song to be released.

zondag 19 mei 2013

Joe Bonamassa & John Hiatt - Down Around My Place - Beacon Theatre (2012)


Weer twee geweldige artiesten op een podium.De prachtige song van John en het geweldige gitaarwerk van Joe.In een woord geweldig!