zaterdag 3 oktober 2009

Nieuwe talenten!!!

Emmylou,Bonnie,Dolly,Linda,Lucinda en al die andere prachtige country ladys hebben langzamerhand de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt(67?)
Maar we hoeven ons niet ongerust te maken,er staat al een prachtige nieuwe lichting jonge dames klaar voor de opvolging ,hieronder een kleine(willekeurige) selectie.........


The Lovell Sisters



I Belong to Love
The Lovell Sisters prachtige harmonieen. Een fusie van folk, country en traditionele muziek .
Jessica (viool &zang), Megan (dobro&zang) en Rebecca (mandoline&zang).O ja, en schrijven zelf al hun songs.


The Trishas



The Trishas zongen voor het eerst samen in 2008 tijdens een tribute voor songwriter Kevin Welch . De vier zangeressen Jamie Wilson, Liz Foster, Kelley Mickwee, , en Kevin's dochter Savannah Welch,zouden een eenmalig optreden doen maar ze deden dat zo indrukwekkend dat al snel duidelijk was dat er een vervolg zou komen.


Sarah Watkins


Long Hot Summer Day
Sarah is met haar 27 jaar eigenlijk al een veterane ,ze is al jaren lid van het trio Nickel Creek. Haar debuut album is geproduceert door niemand minder dan John Paul Jones (ja,die) en kwam eerder dit jaar uit.En er doen nogal wat bekende namen mee hoor,wat te denken Gillian Welch en Dave Rawling, Benmont Tench, Pete Thomas, Tim O'Brien, Chris Eldridge, Ronnie McCoury, en haar Nickel Creek band vrienden.

Homepage the Lovell Sisters
http://lovellsistersband.com/

Homepage the Trishas
http://www.myspace.com/thetrishas

Homepage Sara Watkins
http://www.myspace.com/sarawatkinssolo

vrijdag 2 oktober 2009

Van Morrison Live!! Street Choir-Moondance-Caravan

Weer eens tijd voor Van Morrison op Arthur,s blogje.
Een toer door Europa zit er dit jaar niet meer in,en in afwachting van zijn nieuwe album deze oude maar prachtige concert opnames.


Street Choir (Montreux 1974)
Van met een kleine bijzondere bezetting. Pete Wingfield-Keyboards,Jerome Rimsom-Bass,
Dallas Taylor-Drums.Geen kleine jongens hoor,Pete zat in de begeleidinsbands van o.a Freddy King,Jimmy Witherspoon,Everly Brothers en Paul Mcartney.Jerome zat bij the Detroit Emeralds en speelde samen met jazzlegende Eddy,,Cleanhead,,Vinson.Dallas kennen natuurlijk als drummer van Crosby,Stills,Nash&Young hij speelde mee op het album Deja Vu
,



Moondance (Montreux 1980)
Een zeer sterke Van Morrison band.David Hayes-Bass,Mark Isham-Trompet,Pee Wee Ellis-Sax,John Allair-KeyBoards,Peter van Hooke-Drums,Dahood Shaar-Perc,John Platania-Git.
In datzelfde jaar kwam een van mijn favoriete Van Morrison Albums uit,Common One met schitterende nummers als Haunts of Acient Piece en Summertime in England.



Caravan
Een van de vele hoogtepunten uit The Last Waltz ,de afscheidsfilm van The Band.

woensdag 30 september 2009

Sam Baker VPRO (TV) Vrije geluiden20-9-2009

Zondagmorgenritueel:
Honden uitlaten,ontbijten,Match of the Day kijken op de BBC,ondertussen is de koffie klaar en is het tijd voor
Vrije Geluiden.
Al jaren een vaste waarde op de zondagmorgen ,dit mooie muziekprogramma van de VPRO.
Niet altijd mijn soort muziek,maar wel altijd leerzaam,en soms met prachtige verrasingen Zo zat daar zondag 20 September opeens Sam Baker,ik was die naam al een paar keer tegengekomen maar door het grote aanbod niet veel aandacht aan besteed.
Onterecht,een zeer indrukwekkend persoon met een even indrukwekkend verhaal.


Broken Fingers
Baker heeft een opvallende zangstem, als gevolg van zijn doofheid. In 1986 overleefde hij ternauwernood een bomaanslag die het Lichtend Pad pleegde op de trein waarin hij op weg was naar Machu Picchu (Peru). Drie Duitsers (vader, moeder en zoon) waarmee hij de coupé deelde kwamen om. Baker raakte zwaar gewond: een doorboorde dijbeenslagader, een verbrijzelde linkerhand (die hem dwong linkshandig gitaar te leren spelen; in zijn linkerhand kan hij nog wel een plectrum vasthouden) en gescheurde trommelvliezen. In verschillende van zijn liedjes verhaalt hij over deze aanslag, bijvoorbeeld in dit Broken Fingers van zijn album Pretty World.


Angels
Deze song gaat over de mensen die aan zijn zijde stonden toen hij er na zijn ongeluk er slecht aan toe was.Dat waren zijn Angels

Baker groeide op in Itasca, een dorpje ten zuid-westen van Dallas. Zijn moeder speelde orgel in de Presbyteriaanse Kerk, en zijn vader luisterde naar platen van blueslegendes als Lightnin' Hopkins, Brownie McGhee en Sonny Terry. Daarnaast hoorde hij als kind allerlei andere muziek. Ride This Train van Johnny Cash is één van de eerste platen die hij zich herinnert, en dan vooral vanwege de verhalen die in de liedjes verteld worden. En daar draait het volgens Baker om: verhalen vertellen. Hij ziet zichzelf meer als een schrijver van liedjes dan een vertolker. Baker wordt wel geplaatst in de traditie van mede-Texanen John Prine, Guy Clark en Townes Van Zandt: meeslepende korte verhalen die hij met weinig woorden zeer beeldend weet te vertellen, met ingehouden begeleiding.



Homepage Sam Baker
http://www.sambakermusic.com/

Het concert dat Sam Baker op 19 September gaf in Paradiso(Amsterdam) is hier te downloaden
http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=267338

zondag 27 september 2009

The Hollow Men Zierikzee 26-09-2009

Zwaar weekend voor Arthur(de jaren gaan tellen)Vrijdagavond de rauwe blues van Johnny Mastro,zaterdag de keiharde rock The Hollow Men.Een band die elke keer als ik ze zie optreden beter word.Zeer goed op elkaar ingespeelde band ,met veel tempowisselingen,een steeds beter zingende drummer(Martin),strakke bassist(Robbert)en gitarist zanger Remco.Erg verassend was een mooie versie van het stones nummer Jumping Jack Flash,de mannen kennen hun klassiekers,mischien toch wat met hun opvoeding te maken...


Mourning
Impressies van het optreden in Brogum
De mooie foto,s zijn van Marion

Zo,zondag rustdag,Arthur gaat in zijn tuinstoel en komt daar niet meer uit voordat Studio Sport begint.

The Hollow Men op MySpace
http://www.myspace.com/hollowmentheband

Johnny Mastro& the Mama Boys Goes 25-09-2009

Op een mooie nazomeravond op de fiets naar bluescafe de Viersprong
Organisator Hans en zijn companen de avond Johnny Mastro & the MamaBoys geprogrameerd.
Een prima start van het seizoen want deze mannen staan garant voor een avondje rauwe blues in de stijl van Lester Butler,Butterfield Bluesband,Houndog Taylor.
Het was de tweede keer dat ze hier te gast waren,de band had een andere bezetting,maar het klonk allemaal prima en de sfeer zat er al snel in .Hoofdrol was er ook voor drummer Jerry Goodall,een wat vreemd uitziende man? maar een geweldige drummer.
Hieronder een impressie van de avond,de concertfoto,s die er tussen staan zijn van mijn muzikale zwager Willem

Cry For Me (Mastrogiovani/Goodall)
Natuurlijk na afloop de derde helft,alle (muziek)nieuwtjes werden doorgenomen,de afgelopen en komende concerten werden besproken.De mannen van de band doken hun bus in,en Arthur op de fiets de donkere nacht in
Het was weer een prima bluesavond


Jerry Goodall

Webside Johnny Mastro & The mama Boys
http://site.johnnymastro.com/