vrijdag 2 november 2012

Dave Matthews & Friends -Trouble


David John "Dave" Matthews is  geboren in Zuid - Afrika ,de singer/songwriter is het best bekend als zanger en gitarist(accoustic).De band is een van best verkopende live acts in Amerika.
Zelf zag ik hem jaren geleden in aktie op het Haags Park Pop maar heb daar niet zoveel herinneringen aan.Het was mijn muziekvriend uit het hoge noorden(Gerrit) die Dave weer onder mijn aandacht bracht en mede dankzij hem ben ik ook diverse live DVDs rijker.Onbegrijpelijk dat deze topper in Europa en Nederland relatief nog vrij onbekend is.Onderstaand optreden is niet met zijn eigen band maar met een paar muzikale vrienden waaronder Trey Anastasio (Pish)

                  Trouble               Bonnaroo Fesival 2004

more Bonaroo
 http://arthurfromholland.blogspot.nl/2008/10/bonnaroo-1.html

maandag 29 oktober 2012

Bonnie Raitt live at The Moody Theatre (26 Mei 2012)



Het is een poosje rustig geweest rondom "The Grand Old Lady of The Blues" Bonnie Raitt. Haar laatste toernee was met Taj Mahal zo,n 7 jaar geleden maar Europa en Azie werden niet aangedaan.Een van de redenen van de lange rustperiode was de ernstige ziekte van haar broer,en zich helemaal toelegde op zijn verzorging.Toen in die zelfde periode ook nog een van haar beste vrienden overleed werd het allemaal wat teveel en trok ze zich helemaal terug uit de muziekwereld. (Bron HEAVEN)



One Million Miles

 Zo, twee jaar geleden,tijden een optreden van Jackson Brown,kreeg ze toch weer inspiratie en weer zin in optreden en muziekmaken.Ze nam contact op met singer/songwriter Joe Ely ,het klikte meteen en er werden gelijk een paar demo,s opgenomen met een paar door Joe geopperde nummers. Doordat de leden van de band nog allerlei andere verplichtingen hadden duurden het nog een tijdje eer ze aan de slag konden. (Bron HEAVEN)



You Can't Fail Me Now

 Het uiteindelijke resultaat ,het album "Slipstream"mag er zijn.Uitsluitend covers Bob Dylan,Gerry Rafferty,Joe Henry,Paul Brady,Al Anderson en Randall Bramblett.Bonny hierover"Ik heb geen enkel probleem met het uitvoeren van andermans materiaal,ik vind het een eer om bekende en  minder bekende mensen in het zonnetje te zetten.Dat ik een groter publiek mag laten kennismaken met hun liedjes beschouw ik als een zegening" (Bron HEAVEN)

Thing Called Love.


 Weblog PopMagazine Heaven
 http://www.popmagazineheaven.nl/

Bonnie Raitt & friends
 http://arthurfromholland.blogspot.nl/2010/08/bonnie-raitt-friends-repost.html

Bonnie Raitt Soundstage 1974
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2009/09/bonnie-raitt-soundstage-1974.html