Zoeken in deze blog

vrijdag 22 januari 2010

The Ploctones Schuttershof Middelburg 20-01-2010

Lang getwijfeld of we naar The Ploctones zouden gaan.De woensdagavond is nu niet bepaalt de ideale concertavond,de volgende morgen weer vroeg op,vervoerproblemen enz,enz..Tot collega Yoerie met de vraag kwam ,zeg ken jij The Ploctones?Als band niet ,maar gitarist Anton Goudsmit ken ik wel,natuurlijk met de New Cool Collective,van het zondagmorgenprogramma Vrije geluiden (concert op het dak)dus mij lijkt het wel wat.Dan ga ik ,zei Yoerie en je kan meerrijden. Collega Leo had natuurlijk dan ook wel zin ,dus op naar Middelburg!

Anton Goudsmit (Foto Eddy Westveer)

Het Schuttershof is voor mij geen onbekende plaats ,ik heb van mijn 8 tot 18de jaar in de Schuttershofstraat gewoond(No16)en jawel het huisje staat er nog steeds.De toen grote concertzaal is om gebouwd tot een erg gezellig theatercafe met een mooi muziekpodium.

De Ploctones is een band van niet lullen maar spelen ,zeer strakke ritmes van Jazz tot Funk ,soms keihard ,maar ook heel zacht(Pigs Eyes Popsucle)


Martijn Vink (Foto Eddy Westveer)

Anton (winnaar van de Boy Edgar Prijs)stel zich volledig in dienst van de band.Ieder bandlid krijgt dan ook volledig zijn kans om te soleren.


Jeroen Vierdag (Foto Eddy Westveer)

De meeste muziek is van de hand van Anton Goudsmit maar er was ok plaats voor een mooi Time Remembered van Bill Evans.


Efraïm Trujillo (Foto Eddy Westveer)

Het kwartet maakte de niet geringe verwachtingen moeiteloos waar. Virtuoos, inventief, ongehoord, ongeremd, onnavolgbaar, opzwepend, wars van ongeschreven muzikale wetten en scheidslijnen tussen genres. De 'onnavolgbare Martijn Vink met zijn heerlijke drumsolo's,Jeroen Vierdag die mooie zwoegde op zijn bassnaren, Efraim Trujillo die een veelheid aan klanken en stemmingen aan zijn saxofoon ontlokte en Goudsmit zelf die - net als bij New Cool Collective - met zijn spel én mimiek iedereen voor zich inneemt. Zoals trouwens ook van Trujillo het spelplezier afspat.(Bron P.Z.C)


Rrrita The Ploctones (Schuttershof 20-01-2010)

Deze avond was zeer de moeite waard, natuurlijk nog even de nababbel ,zowel met de band en een paar oude bekenden ,(o.a Hans ,Ella)De vriend van Ella maakte bovenstaande foto,en met een tevreden gevoel reden we naar huis ,(natuurlijk met de nieuwe Ploctones cd in de player) niet te laat want we moesten weer vroeg op weet je nog wel...

Website The Ploctones
http://www.ploctones.com/

Website Eddy Westveer
http://www.eddywestveer.com/

zondag 17 januari 2010

Ed Sullivan present The Doors!!! (1967)


Robbie Krieger Jim Morrison John Densmore Ray Manzarek


People Are Strange

Jim Morrison schreef de song in een depressieve bui,hij verklaarde zijn depresiviteit als volgt "if you're strange, people are strange."
Gitarist Robbie Krieger schreef de muziek ,hij deed de gitaarsolo in een ,,take,,


Light My fire

De producers van de Ed Sullivan Show hadden de band gevraagd de zin "Girl we couldn't get much higher" aan te passen. Morrison zegde dit in eerste instantie toe, maar zong de zin toch. Na afloop zei hij tegen Sullivan dat hij in de zenuwen vergeten was de zin te veranderen.Het heeft niet geholpen ,ze zijn nooit meer teruggevraagd.
Als je naar het gezicht van Ed kijkt kan je zien hoe hij over de band denkt.