Zoeken in deze blog

zaterdag 15 maart 2014

The Crimson Projekct -Zoetermeer (De Boerderij) 14-3-2014
Adrian Belew (foto Arthur)
Drie concerten voor de prijs van een,zo kan je het optreden van deze band wel beschouwen.Op de eerste plaats natuurlijk The  Crimson Projekct met de muziek van King Crimson.Daarnaast het Power Trio ,met solowerk van Adrian Belew ,en Stick Man een trio met solo werk van Tony Levin.Dat alles leverde een twee en een half uur durend concert op dat mij,als niet echt ingewijd in de King Crimson muziek,van de eerste tot de laatste minuut wist te boeien.

         Adrian Belew Tony Levin (foto Arthur)

Het begin van het concert met mooie Robert Fripp soundscapes van gitarist Marcus Reuter,gevolgd door drumsolo,s van beide drummers Pat Mastelotto en Tobias Ralph. Daarna de volledige band met Dinasaur,Frame by Frame Sleepless(dacht ik).Wat onmiddelijk opvalt is de spelvreugde van alle bandleden met Adrian Belew voorop.Mooi om te zien.

       Adrian Belew en Julie Slick (foto Arthur)

Het Power Trio doet zijn naam eer aan Adrian Belew.Julie Slick en drummer Tobias Ralph,wat een energie!Prachtig ,de nummers o.a "B" een Belew nummer en Neurotica (King Crimson)

      Tony Levin, Markus Reuter,Pat Masteletto (foto Arthur)

Het aandeel van Tony Levin Stick Man bestaande uit Tony Levin, Markus Reuter,Pat Masteletto.
eerst improvisatie ,het concert dreigt wat in te zakken,maar dat is direct over met  het Robert Fripp nummer  Breathless en het prachtige The Fire Bird Suite ,gebaseert op een nummer van Igor Stravinsky ,erg mooi.

       Adrian Belew (foto Arthur)

Dan is het weer tijd voor King Crimson music.One Time,Red,Indiscipline e.a kwamen allemaal voorbij,de band steeg naar grote hoogte,en de zaal reageerde geweldig.Ondertussen werd er op het podium ook nog een feestje gevierd i.v.m de verjaardag van dec tourmanager(incl. taart)  De tweede toegift Elephant Talk besloot deze prachtige avond,

The Crimson Projekct met van L-R. Tobias Ralph,Pat Masteletto,Markus Reuter,Julie Slick,Adrian Belew,Toni Levin


 One Time - Zoetermeer 14-3-2014 (Filmpje van The Blues Alone )


donderdag 13 maart 2014

Grand Funk Railroad Live at The Madison Square 23 Dec.1972 Grand Funk Railroad (GFR) De groep kwam op gang eind 1969 als één van de eerste bands die in stadions en arena's zouden gaan optreden. Het meest opvallende van de groep was de rauwe blues-rock klank van de gitarist Mark Farner. Zijn stijl is een vervolg op de rockgitaarevolutie van de gitaarhelden uit de jaren zestig. Grand Funk ontstond uit een solide arbeidersklasse van Flint, Michigan, die een grondslag was voor een nieuwe generatie van rockers. Hun succes in het begin stootte het oudere onconventionele publiek af dat de rockhistorie op dat moment domineerde. Ze werden snel één van de meest populaire groepen van de Verenigde Staten.


 Heartbreaker
Mark Farmer (guitar, vocals) - Don Brewer  Don Brewer (drums, vocals ) -Mel Schacher (bass)
 Craig Frost (keyboards)