Zoeken in deze blog

zaterdag 22 maart 2008

Arthur,s Muziekverzameling A B 41-45

AYREON The Human Eqeuation (Trauma)BECK-BOGERT-APPICE(Superstition)
BAKER-BRUCE-MOORE
Around the next dream (Waiting in the wind)

BJ Baardmans Verpand (Aard)
CHET BAKER
My funny Valentine
ZATERDAGAVOND SOULAVOND!


Harold Melvin (Philadelphia 25 juni 1939 – Philadelphia 24 maart 1997) was een Amerikaanse soulzanger.

Hij vormde de vocale groep Harold Melvin & the Blue Notes in 1954. De bezetting van de groep wijzigde in de loop der jaren verschillende malen. In de late jaren '60 trok Harold Melvin de jonge drummer van de groep The Cadillacs, Teddy Pendergrass, aan als lead zanger. Hun grote doorbraak kwam toen ze begin jaren '70 een contract tekenden bij het label Philadelphia International Records van het duo Kenny Gamble en Leon Huff.


Fontella Bass (geboren op 3 juli 1940 in St. Louis, Missouri) is een Amerikaanse soul zangeres, die bekend is voor de 1965 R & B hit "Rescue Me".


Etta James (eigenlijk: Jamesetta Hawkins) (Los Angeles (Californië), 25 januari 1938) is een Amerikaanse Blues, R&B en gospel-zangeres. Ze staat ook bekend als "Miss Peaches".
Voor de jongere generatie staat Etta bekend voor haar Muddy Waters lied "I Just Wanna Make Love To You" die gebruikt werd voor de Coca-Cola reclame
Solomon Burke (Philadelphia, Pennsylvania, 21 mei 1940) is een Amerikaans soulzanger. Hij is een van de muzikanten die begin jaren zestig aan de wieg stond van de soulmuziek. Alhoewel hij nooit grote pophits heeft gehad, zijn een aantal van zijn nummers uitgegroeid tot klassiekers, die meerdere malen zijn uitgevoerd door andere artiesten. "Everybody Needs Somebody to Love" is hiervan waarschijnlijk de bekendste.
Solomon Burke staat aan het hoofd van een zeer grote familie. Eind 2007 had hij 21 kinderen (14 dochters en 7 zonen), 88 kleinkinderen en 17 achterkleinkinderen. Behalve zanger is hij ook werkzaam als predikant en is hij eigenaar van onder andere een eigen kerk en een keten van begrafenisondernemingen.

Joe tex skip the rope
Joe Tex
werd als JosephArrington Jr geboren in Texas op 8 aug.1933
Hij was een populaire Soul zanger in de jaren 60/70
Joe overleed op 49 jarige leeftijd aan een hartaanval ,slechts 5 dagen na zijn verjaardag.
CURTIS MAYFIELD - SUPERFLY (LIVE)
Curtis
heb ik een keer live zien optreden in de Den Haag
Mooie lange uitvoeringen van Superfly en Freddy,s Dead met een geweldige begeleidings band.
Onvergetelijk!


donderdag 20 maart 2008

JANIS JOPLIN


Janis Lyn Joplin (Port Arthur (Texas), 19 januari 1943Los Angeles (Californië), 4 oktober 1970) was een Amerikaans zangeres. Enkele van haar bekendste nummers zijn Try ,just a little bit harder,Me and Bobby Mcgee
Haar vader werkte bij Texaco Oilcompany en haar moeder was administrateur. Joplin bezocht in de vroege jaren 60 enkele universiteiten, maar studeerde nooit af. De muziek trok haar meer en dan met name de blues, rock & roll en soul. Grote voorbeelden voor haar waren Odetta, Leadbelly, Bessie Smith en "big mamma" Thornton. In 1963 woonde Joplin enige tijd in San Francisco, maar keerde al snel terug naar Port Arthur.


In 1966 vertrok Joplin opnieuw naar San Francisco op uitnodiging van de impresario van Big Brother and The Holding Company, Chet Helms. In het begin was de band niet succesvol, maar de grote doorbraak kwam met het optreden op het Monterey Pop Festival in 1967. Met het album dat daarna verscheen, Cheap Thrills, vestigde Joplin definitief haar naam als blueszangeres.. Joplin besloot Big Brother and The Holding Company te verlaten en begon The Kozmic Blues Band en later The Full Tilt Boogie Band. Met deze laatste band maakte ze het album Pearl


Janis Joplin MOnterey Pop Festival 1967
Let even op haar pumps en de verbijsterde blik van Mama Cash

Haar laatste opnames waren het lied Mercedes-Benz en een verjaardagswens voor John Lennon. Janis Joplin overleed op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

Dat de dood van Janis veroorzaakt was door een overdosis drugs was niet echt een verrassing. Een groot deel van haar leven had zij te kampen met een drugs- en alcohol probleem. Zo kreeg zij als kind al de bijnaam 'speedfreak'. En dat was zeker niet voor niets; op haar dieptepunt woog zij nog maar 40 kilo. Gelukkig bood toen de uitnodiging om naar San Francisco te komen om bij Big Brother and the Holding Company te gaan zingen, uitkomst. Helaas was die redding maar van korte duur. Terwijl de band steeds meer successen boekte, steeg niet alleen Janis' inkomen maar ook de druk om te presteren. Deze grote druk kon Janis niet aan. Zij greep meteen weer terug naar de alcohol en drugs. Uiteindelijk werd Janis Joplin op 4 oktober 1970 dood gevonden in haar hotelkamer in Los Angeles, overleden aan een overdosis heroine.


woensdag 19 maart 2008

PROTEST SONGS (1)

Protest songs zijn van alle tijden Pete Seeger ,Bob Dylan. Country Joe e.a zijn goede voorbeelden.
Ook in Nederland deden we mee.Boudewijn de Groot met Mr de President was een van de eerste.

2
The Motions deden ook een poging,erg braafjes alemaal

3
Armand,misschien wel Nederlands beste protestzanger

zondag 16 maart 2008

AD VANDERVEEN/AD VAN MEURS 16-03-2008 (7)

Drukke muzikale week achter de rug Maandag Joe Bonamassa (rock/blues) Vrijdag Ian Parker(blues) Zaterdag chauffeur/roadie bij de metalband Remains en zondag twee van de beste singer/songwriters uit Nederland Ad VanderVeen en Ad van Meurs.Het was een zeer relaxte zondagmiddag,zeker na het gitaargeweld van de laatste dagen, in het Vlissingse Arsenaaltheater. Ad Vanderveen opende samen met Kirsten de Ligney ,oude en nieuwe nummers ,een mooi optreden.

Na de pauze Ad vanMeurs en zijn Combo bestaande Ankie Keuls zang.Stephan Jankowski gitaar,
Theo Wijdeven op de bas.Combinatie van Jazz Blues Americana op een zeer knappe manier gebracht.Mede door de inbreng van het prachtige gitaarspel van Stephan.
Kortom ,een mooie muzikale zondagmiddag .

Stephan Jankowski