Zoeken in deze blog

zaterdag 4 juni 2011

Rev.Gary Davis (Part 2)


REVEREND GARY DAVIS
Geb.30 April 1896 - Overleden 5 Mei 1972
An Amazing Guitarist and an Remarkable Person

Ik had al eerder enkele stukjes over Rev Gary Davis op mijn blog.Deze week kwam ik op het prachtige weblog DEEP BLUES deze mooie beelden van de dominee tegen.Een compleet miniconcertje in twee delen,prachtig!!

"In the late 1960's, the Seattle Folklore Society and KCTS public television
video taped various acts that came through town."Rev.Gary Davis (1)

"He was the most fantastic guitarist I'd ever seen." -Dave Van Ronk


Rev.gary Davis (2)


"More than three decades after his death, the influence of Reverend Gary Davis can still be felt.
As each new generation is introduced to blues, folk, and other forms of traditional American music,
Davis' signature guitar stylings and heartfelt vocals continue to move, entertain, and educate." - Paul Andersen


"Rev. Davis taught me, by example, to completely throw out my preconceptions of what can or can't be done on the guitar."
-Bob Weir (of the Grateful Dead)

"Gary Davis took you out of playing baby guitar and made you play it like a grown man." -Taj Mahal

"In Davis we encounter a complete musician, a composer aware of all musical details, exploring new possibilities. Davis has not beenhttp://www.blogger.com/img/blank.gif acclaimed as Robert Johnson, yet he alone brought many traditions to culmination through an artistry which surpassed nearly all others during his lifetime." -Allan Evans

Reverend Gary Davis Home Page
http://reverendgarydavis.com/

Reverend Gary Davis - Death Have No mercy
http://arthurfromholland.blogspot.com/2011/01/blind-gary-davis-
death-have-no-mercey.html


Reveren Gary Davis (part1)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2008/10/reverend-gary-davis.html

DEEP BLUES
http://realdeepblues.blogspot.com/

Rev Gary Davis - Twelve Gates To The City
https://rapidshare.com/files/942720112/Rev_Gary_Davis_Twelve_Gates_To_The_City.rar

donderdag 2 juni 2011

Mike Farris - Mercy Now

Wat heeft het internet heeft toch onbegrensde mogelijkheden.Deze wat vreemd uitgedoste figuur zou ik zonder het "net" waarschijnlijk nooit ontdekt hebben.Wat een stem,en wat een uitstekende band!Ik vind het in ieder geval erg mooi.Hij doet me erg aan die andere geweldige blanke soulzanger Eddy Hinton denken.


Mike Farris - Mercy Now


Mike Farris (b. ca. 1968) is een Amerikaanse muzikant. Hij was de oprichter/zanger van de band Screamin' Cheetah Wheelies,maar is sind 2001 aktief als soloartiest.Hij heeft twee studioalbums en een live album uitgebracht.De laatste onder de naam Mike Farris and the Roseland Rhythm Revue.Verder een EP als Mike Farris and the Cumberland Saints. Zijn muziek is geinspereerd door de vroege Amerikaanse gospelmuziek en de blues.

dinsdag 31 mei 2011

Seasick Steve(met fan)-Walking Man


Seasick Steve, artiestennaam van Steven Gene Wold (Oakland, Californië, 1941 is een Amerikaans bluesmuzikant. Hij speelt vooral op aparte zelf gemaakte instrumenten, waaronder een driesnarige gitaar en zingt.Als veertienjarige kiest Steve om weg te gaan uit zijn ouderlijk huis en een zwerversbestaan te leven. Hij wisselt verschillende baantjes af met (blues-)optredens. Hiermee raakt hij niet bekend, al deelt hij in de jaren zestig wel het podium met onder andere John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins.

In de herfst van 2006 brengt Steve zijn debuutplaat uit, Dog House Music. Aan het einde van dat jaar nodigt Jools Holland Seasick Steve uit om in zijn oudejaars-muziekshow Hootenanny, op de BBC, op te treden. Dit optreden betekent de doorbraak voor Seasick Steve, die inmiddels 66 jaar is.

Zijn eerste optreden in België is op Humo's Pop Poll, waar hij tot zijn eigen verbazing voor een met 12.000 mensen gevuld Sportpaleis staat. Enkele maanden later mag hij ook op Pukkelpop en in een volledig uitverkochte Ancienne Belgique optreden. Media spreken ondertussen van een hype rond de blueszanger.

Seasick Steve tekent bij platenmaatschappij Warner Brothers, die zijn tweede studioalbum wereldwijd uitbrengt: I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left' in 2008. Beide albums worden overwegend positief ontvangen. Het succes van de plaat brengt hem op nog grotere podia: in 2009 staat hij op het hoofdpodium van Rock Werchter, en in 2010 op het hoofdpodium van Pukkelpop. Op donderdag 30 Juni 2011 zal hij weer op het hoofdpodium van Rock Werchter staan.