Zoeken in deze blog

zaterdag 30 april 2016

Bob Dylan - That Old Black Magic ( Pacifico Yokohama, Yokohama, Japan; April 28, 2016)

                                          That Old Black Magic     Harold Arlen,/Johnny Mercer.
                    
The song was published in 1942 and has become an often-recorded standard with versions that include the original single release by Glenn Miller, the singers Margaret Whiting, Frank Sinatra, Sammy Davis, Jr., Mercer himself, and others. Mercer wrote the lyrics with Judy Garland in mind, who was, on occasion, an intimate partner.[citation needed] Garland recorded the song for Decca Records in 1942. Mercer recalled wanting to write a song about magic, and while composing, asking Arlen to write more music so the song could go on longer, but that they still wrote the whole song in about three hours


Frank Sinatra

vrijdag 29 april 2016

Galley Beggar - live at Roadburn (Tilburg ,Holland)April 16th 2016

                                  Foto Arthur
Het Roadburn festival is een jaarlijks evenement in Tilburg met muzieksoorten als Stonerrock ,DoomMetal,Black Metal e.a,niet het soort muziek waar je mij misschien zou verwachten.Op uitnodiging van de kids(wel echte liefhebbers) vorig jaar toch maar eens geprobeerd,het was dermate bevallen dat ik ook deze keer de uitnodiging niet af kon slaan.Er heerst een geweldige sfeer,pubiek uit heel de wereld,en ook voor een muziekliefhebber als mij is er genoeg te genieten.In een van de bijgebouwen,een omgebouwd kerkje zag ik drie mooie optreden achter elkaar ,waaronder onderstaande band.


Galley Beggar - live at Roadburn (Tilburg... door  morrisanddylan

Ik waande me even terug in de jaren 70,deze band speelde in de traditie van Fairport Convention ,Fotheringay,Trees , Pentangle e.o  Erg mooi optreden van deze ,mij onbekende band in een sfeervolle stampvolle zaal.

 
Galley Beggar - live at Roadburn (Tilburg... door  morrisanddylan


Galley Beggar bestaat uit:
 
Paul Dadswell- drums,percssion.David Ellis-guitars,vocals.Mat Fowler -guitars,mandolin,vocals.
Bill Lynn -bass.Celine Marshall-violin.Maria O"Donnell -vocals.

 
Galley Beggar - live at Roadburn (Tilburg... door  morrisanddylan


 “For any fans of the traditional Folk Rock genre, the addition of Reformation House to your record collection can only be a good thing.”
Bright Young Folk

http://www.galleybeggar.com/wordpress/


  donderdag 28 april 2016

  Birds Of Chicago - De Kloveniersdoelen ,Middelburg (Holland) April 26th 2016

                                   Foto Arthur
  Zo,n drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Birds of Chicago,toen ze optraden in het prachtige theater De Wegwijzer.Toen in een min of meer accoustische setting,deze avond meer versterk met el.gitaar,bas en keyboards.Vooral de invulling door de gitarist beviel me prima.


  Birds of Chicago - Middelburg April 26th 2016 door  morrisanddylan
   Time and Times van het nieuwe album Real MidnighT

   Birds of Chicago zijn Allison Russel en JT Nero.Opgerichtt in 2012 toen JT Nero songs begon te schrijven voor Allison.Allebei hadden ze hun eigen bands Russell met Po,Girl en Nero met JT and the Clouds. Tijden het optreden van de Birds blijkt telkens weer dat hun stemmen perfect bij elkaar passen ,de wat ruwe stem van JT en de prachtige vocalen van Allisson.  Birds of Chicago - Middelburg April 26th 2016 p2 door  morrisanddylan
   Sans Souci van het album Birds of Chicago
  Allison Russel is een kind van Schotse moeder ,en haar vader kwam (dacht ik) uit Trinidad.Zij heeft hem pas op latere leeftijd leren kennen,zij droeg dit nummer op aan hem.

  Het optreden vond plaats op een prachtige locatie De Kloveniersdoelen De Doelen was de oefenruimte (doelen) van de Kloveniers (schuttersleden die met de bus schoten). In de Franse tijd was het een militair hospitaal.Er is een mooie ruimte ingericht,ideaal voor dit soort concerten..Het publiek zit dicht op het podium zodat je idee krijgt een soort huiskamerconcert.


  Birds of Chicago - Sometimes it snows  in April... door  morrisanddylan


  De mooie avond werd afgesloten met een ingetogen eerbetoon aan de vorige week overleden Prince.

  Het was de afsluiting van een prachtige muzikale avond.Allison en JT Nero zijn nooit te beroerd voor een praatje achteraf en natuurlijk ging het laatste album"Real Midnight" mee naar huis.

  Birds of Chicago with Peter Mulvey De Wegwijzer - March 30th 2013
  http://arthurfromholland.blogspot.nl/2013/03/birds-of-chicago-peter-mulvey-at-de.html