Zoeken in deze blog

vrijdag 24 juni 2016

Page & Plant - Black Dog

                               Morris

 "Black Dog" is  de opening track van het vierde Led Zeppelin  album(1971).
De song refereert aan een naamloze Labrador Retriever die tijdens de opnames van dit album rondhing bij Headly Grange studios.Ik draag het nummer op aan onze eigen,prachtige"Black Dogs"
Morris en Dylan.

                
Black Dog - Page & Plant  Albuquerque, NM, USA Tingley Coliseum 1995.09.29

 Halverwege de jaren 90 toerde Jimmy Page en Robert Plant met een geweldige band de wereld rond.Het leverde het prachtige live album No Quarter op , en een van de mooiste MTV,S unplugged uitzendingen genaamd Unledded. Ook Nederland werd aangedaan,Ahoy,met groot orkest en koor.

In 2007 maak Robert Plant een verrassende carrieremove. Hij gaat samenwerken met Alison Krauss een Amerikaanse bluegrass-zangeres en -violiste.Dat leverde een paar mooie concerten ,en een prachtig album op."Rising Sand"Ook sommige Led Zeppelin songs werden en een nieuw jasje gestoken ,waaronder natuurlijk ook "Black Dog" .een aparte ,maar toch erg mooie versie.


Black Dog - Robert Plant & Alison Krauss June 10, 2008
WaMu Theater . Madison Square Garden .

En wat een band!o.a T-Bone Burnett,de grote inspirator van dit project,rootscountryrocker Buddy Miller,drumfenomeen Jay Bellrose,snaarvirtuoos Stuart Duncan ,Dennis Crouch op contrabas ,allemaal topmuzikanten uit het roots/country/americana genre.

                                 Dylan

donderdag 23 juni 2016

Hardly Strictly Bluegrass Festival ( 2011)

Het jaarlijkse Hardly Strictly Bluegrass festival levert elk jaar weer mooie beelden op.Het is een drie dagen durend" free festival" en word altijd gehouden in het Golden Gate park in San Fransisco.De eerste editie was in 2001,en in eerste instantie werden er alleen bluegrass artiesten uitgenodigt.In 2004 besloot de organisatie ook andere genres uit te nodigen en groeide het uit tot een zeer groot evenementmet zo,n 600,000 bezoekers.


Chris Isaacs
////////////////////////////////////////


Robert Plant& The Band Of Joy - Thank You
////////////////////////////


Gillian Welsh & David Rawlings - White Rabbit
///////////////////////////////////


Merle Haggard& Kris Kristofferson - Back To tulsa
 /////////////////////////////////////////Doc Watson
////////////////////////////////////////////////


Charlie Musselwhite - Christo Redemptor
////////////////////////////////////////////////////

dinsdag 21 juni 2016

The Kinks - Le palais de la Mutualité, Paris France April 24, 1965


Mooi beelden van The Kinks in Parijs.Grappig ook de reacties van het publiek,een deel vind het niks,een ander gedeelte gaat uit zijn bol(vooral de dames)Het begin van een prachtig muzikaal tijdperk.


Bye Bye Johnny

Begin jaren zestig besloten twee broers uit Muswell Hill (Noord-Londen), Ray en Dave Davies, een professionele band te beginnen. Eind jaren vijftig hadden de broers in de pub The Clissold Arms hun debuut gemaakt als duo. Terwijl oudere broer Ray vervolgens de kunstacademie bezocht, probeerde Dave met buurtgenoot en vriend Pete Quaife een band op te richten. De naam van de groep wisselde voortdurend en was vaak afhankelijk van diegene die een optreden wist te regelen.


Louie Louie

Af en toe werden ze door Ray bijgestaan op de piano. Nadat in de zomer van 1963 Ray definitief toetrad tot de band en drummer Mick Avory werd aangenomen noemde de band zich The Ravens, wat men in het voorjaar van 1964 op advies van manager Larry Page veranderde in The Kinks. Volgens Ray was de naam afgeleid van een uitspraak van Page nadat hij Ray op een dag in een eigenaardige kledingcombinatie de studio zag binnenlopen: 'You look like a Kink!'


You Really Got Me

Al gauw boekten ze succes met nummers zoals You Really Got Me en All Day And All Of The Night. The Kinks scoorden veel hits in Nederland en België, waaronder Tired Of Waiting, Set Me Free, Till The End Of The Day, Dedicated Follower Of Fashion, Dandy, Dead End Street, Waterloo Sunset, Autumn Almanac, Wonder Boy en Days. Hun grootste succes hadden zij in de zomer van 1966 met Sunny Afternoon.


All Day and All Of The Night

Na afloop van hun tournee door de Verenigde Staten in de zomer van 1965 werd hen door de Amerikaanse regering vanwege onprofessioneel gedrag gedurende een periode van vier jaar de toegang tot de VS ontzegd. Dit zorgde ervoor dat The Kinks werden uitgesloten van de grootste afzetmarkt voor muziek op een moment dat in de VS de zogenaamde Britse invasie op zijn hoogtepunt was en ze kwamen hierdoor enigszins buiten het hele hippiegebeuren van de late jaren 60 te staan.(bron Wikipedia)The Kinks - It,s The Kinks.
https://rapidshare.com/files/945555178/The_Kinks.rar

maandag 20 juni 2016

Santana, Beck & Lukather - live in Karuizawa 1986.

Sunday June 1st 1986 : Suntory Beer Sound Market. Karuizawa Prince Hotel, Karuizawa, Japan