Zoeken in deze blog

zaterdag 4 oktober 2008

Arthur,s Muziek Verzameling B 176-180


176 Solomon Burke Live at the House of Blues (filmpje uit Ohne filter)
177 Solomon Burke Don,t give up on me(Live Bonnaroo2008)178 RL Burnside Poor Black Matty


179 The Burrito Brothers
(Back to the sweatheart of the Rodeo)
Heeft weinig meer met de originele Flying Burrito Brothers te maken
Toerde wel onder die naam in de jaren 90 door met een ex lid Gib Gilbeau doorEuropa
en dan ook nog een album onder die naam maken,tja
dan onstaan er wel misverstanden.
Gewoon een leukCountry& Western bandje,niets meer en niets minder.

Boomp3.com

180 Kate Bush The Kick inside me

donderdag 2 oktober 2008

OLD GREY WISHTLE TESTPatty Smith Because the Night

Patricia Lee (Patti) Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.

Haar teksten gaan over de liefde, ook de lesbische liefde (Gloria, Redondo Beach), en over heroïne (Dancing Barefoot)


Lynyrd Skynyrd Sweet home Alabama

Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rock band, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren '70 bekendheid onder het leiderschap van zanger, songwriter Ronnie Van Zant tot hij, en nog andere bandleden, stierven in een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

De band was genoemd naar Leonard Skinner, een leerkracht lichamelijke opvoeding, die sommige van de band leden hadden op de Robert E. Lee High School in . Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichde Southern Rock bands, alhoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werden ze in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. Hun unieke 'triple-lead guitar' zorgden ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. De bandleden waren zanger Ronnie Van Zant, gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, bassist Leon Wilkeson, keyboard speler Billy Powell, en drummers Bob Burns en Artimus Pyle.Rory Gallagher Walk on hot Coals
(Ballyshannon, 2 maart 1948Londen, 14 juni 1995) was een Iers bluesgitarist.

In juni 1995 overleed op 47 jarige leeftijd meester-gitarist en blueslegende Rory Gallagher. Na een aanvankelijk gelukte levertransplantatie werd een longontsteking hem fataal.
De Ier werd vooral beroemd door zijn live optredens, zijn ‘Live in Europe’ album geldt als een standaardwerk. Zo wild en expressief als Gallagher zich op het podium liet zien, zo stil en teruggetrokken was hij privé. Ooit werd hij door The Rolling Stones gevraagd Mick Taylor te vervangen als gitarist, hij bedankte. Eric Clapton, Slash, The Edge en John Lennon verklaarden zich fan van Gallagher.Supertramp is een Britse symfonische rockgroep, met een door Wurlitzer piano en saxofoon gedomineerd geluid. De band wordt in 1969 opgericht door Rick Davies (zang en toetsinstrumenten) en de latere King Crimson-tekstschrijver Richard Palmer-James (zang en gitaar). Belangrijkste andere groepslid is Roger Hodgson (zang, gitaar en toetsinstrumenten), die tot 1983 deel uitmaakt van de groep


XTC was een New Wave band uit Swindon, England, actief vanaf 1976 tot 2005. Hun grootste hits waren "Making Plans For Nigel" [1979] en "Senses Working Overtime" .


woensdag 1 oktober 2008

EMMYLOU HARRIS in CARRE (27-09-2008)

Emmylou Harris in Carre (27-09-2008)

Langzaam een beetje bijgekomen van een zwaar en gevarieerd muzikaal weekend.
Vrijdagavond de jonge britse Bluesrockband
Tantrum in mijn favoriete bluescafeetje, en zaterdag de Grand Old Lady Emmylou Harris in Carre .
Een bezoek aan dit Theater is voor een eenvoudig provinciaaltje als ik altijd al een belevenis op zich.Ontvangst door een mijnheer in rockkostuum ,een mooie dame die je naar je plaats breng,waar maak je dat nog mee. Ik moet toegeven,met rock & roll heeft het natuurlijk niets te maken.

Het voorprogramma werd verzorgd door Kimmy Rhodes, mooie stem begeleid door een uitstekende gitarist en haar man op de bas.
Dan Emmylou,een wat aarzelend begin(beetje hees),maar na een paar koppen thee ging ze echt 'los' en wat meteen opviel was de geweldige akoestiek van Carre. Het was het laatste optreden van de Europese tournee,de stemming op het podium zat er goed in er werd veel gedold maar dat ging niet ten koste van de muziek.


Grievous Angel (de foto,s wel maar de beelden zijn niet uit Carre , maar uit het Hammersmith Apollo 14-09-2008)


Love & Happiness duet met Kimmy Rhodes


Pancho & Lefty Natuurlijk mag Townes van Zandt niet ontbreken


Bright Morning Stars A Capello gezongen Ook in Carre een van de vele hoogtepunten van de avond

Het was een onvergetelijk mooi concert,als ik een cijfer mag geven ,een dikke negen!
Recentie uit KindaMusic

Carré is de laatste stop van Emmylou Harris' Europese tournee. Mogelijk verklaart dat het goede humeur van de zangeres. Ze zoekt voortdurend contact met het publiek door middel van kleine, persoonlijke verhalen en lovende woorden over Amsterdam, de zaal en de akoestiek. Ook voor haar band en crewleden - "inclusief die aardige buschauffeur waarvan ik de naam altijd vergeet" - niets dan aardigheden. Evenals voor opwarmer Kimmie Rhodes, die halverwege en aan het eind van de twee uur durende show mag opdraven voor duetten. Wat dat betreft maakt Harris haar reputatie van warme vrouw, inmiddels suikeroma, helemaal waar.

De avond kent weinig verrassingen. De door de wol geverfde Harris heeft zichzelf omringd met ervaren muzikanten, die zelfs op de automatische piloot fraai samenspelen. De zangeres kan putten uit een fraai oeuvre, waarvan ze vanavond een dwarsdoornede speelt. Daarbij vallen de liedjes van haar jongste album All I Intended To Be, waarop ze naast eigen werk songs van Billy Joe Shaver, Patty Griffin, Tracy Chapman en Merle Haggard speelt, in positieve zin op. Extra vermelding verdient het nummer 'Fernando'. In die akoestische ode aan haar overleden vader komt Harris' geweldige stem helemaal tot zijn recht.

Met een vijf man sterke band - gitaar/dobro, bas, drums, keyboard en mandoline/viool - zet Harris een perfecte show neer. Wel valt er nog het nodige te verbeteren aan de opbouw. Om te beginnen mag de countryster de rustigere nummers op tweederde van de rit vervangen door meer sprekend werk. Of ze in ieder geval niet allemaal achter elkaar spelen. Dan zakken de oogleden en zit het pluche van Carré ineens gevaarlijk lekker. Ook is onduidelijk waarom Harris aan het eind van het concert ineens wél avontuurlijk kan zijn. Dan wisselt ze stijlen als bluegrass, country en western swing af en stijgt het concert naar grote hoogte.

De hoogtepunten maken veel goed. Met name het eerdergenoemde 'Fernando' en het euforische 'Born to Run' dat wordt uitgerekt met viool en gitaarsolo's. Ook fraai is het a-capellalied dat Emmylou zingt met haar keyboardspeler en gitarist. Carré op zijn stilst.

maandag 29 september 2008

CLASSIC ROCK


Joe Cocker (Sheffield, 20 mei 1944) is een Engels popzanger. Zijn eigenlijke naam luidt: John Robert Cocker.

Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

Zijn eerste grote hit was het lied With a little help from my friends, een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright.

Aan het begin van de zeventiger jaren had hij problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren 80. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.


Feelin Allright Het origineel Traffic opgenomen in 1968. Veel van Cocker's hits waren covers, inclusief "With A Little Help From My Friends," "The Letter," en "You Are So Beatiful


Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren '60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A Whiter Shade of Pale en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid.


ConquistadorZZ Top is een Amerikaanse southern rockband uit Houston (Texas). Opgericht in 1970 door Billy Gibons.Ze behaalde haar grootste successen in de jaren '70 en '80. De bandleden zijn Billy Gibbons (zang en gitaar), Dusty Hill (basgitaar) en Frank Beard (drums). De grap is dat Gibbons en Hill een lange baard hebben en Beard (Engels voor baard) geen baard heeft.

De band valt op door haar speciale look: Gibbons en Hill dragen altijd een zonnebril, een trenchcoat, en een lange baard.Tush De eerste grote hit van de band