Zoeken in deze blog

donderdag 5 augustus 2010

Lucinda Williams Soundstage 2003Lucinda Williams, (Lake Charles (Louisiana), 26 januari 1953) is een Amerikaanse singer-songwriter. Zij won drie Grammy Awards en haar album Car Wheels on a Gravel Road staat in de All-TIME 100 Albums lijst van het TIME Magazine
Ik zag haar twee keer in aktie,eenmaal op het Take Roots festival in Utrecht en vorig jaar in het prachtige openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen .


World without Tears ,van het gelijknamige album.
Geweldige band onderleiding van de fabelachtige gitarist Doug Pettibone


Joy van het album Car Wheels on a Gravel Road


Overtime van het album World without Tears

Overtime
That's what they all tell me
That's what they say to me
Overtime
Your blue eyes, your black eyelashes
The way you looked at life
In your funny way
I guess out of the blue
You won't cross my mind
And I'll get over you
Overtime

Your pale skin, your sexy crooked teeth
The trouble you'd get in
In your clumsy way
I guess one afternoon
You won't cross my mind
And I'll get over you
Overtime

I guess out of the blue
You won't cross my mind
And I'll get over you
Overtime

woensdag 4 augustus 2010

Carole King (repost)

De ,,platenkast,, is goed voorzien met het werk van Carole King.In de jaren 70 woonachtig naast een van de beste platen/stripwinkel van Zeeland(Leo)Tot groot plezier van mijn vrouw ging elke nieuwe LP van Carole rechtstreeks vanuit de winkel naar onze draaitafel...

Carole King, geboren als Carole Klein (Brooklyn (New York), 9 februari 1942) is een Amerikaanse singer-songwriter. Vooral met haar eerste echtgenoot, Gerry Goffin, schreef zij in de jaren zestig de ene hit na de andere, zoals:Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),The Loco-motion (Little Eva) en


A Natural Woman (Aretha Franklin).Zelf had ze in 1962 een hit met It Might As Well Rain Until September, dit werd ook opgenomen door de Engelse zangeres Helen Shapiro.


Tapestry
In 1971 kwam ze met het succesvolle Tapestry, haar meest bekende en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt over het algemeen beschouwd als een van de beste elpees van de jaren 70.


Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit van James Taylor, die ook op Tapestry te horen is als muzikaal begeleider.


Tapestry scoorde verschillende hit singles als"So Far Away" "It's Too Late," en "I Feel the Earth Move,


I feel the Earth MoveOne Fine Day
In 1975 kwamen King en Goffin weer samen en brachten het album Thoroughbred uitmet de medewerking van James Taylor, David Crosby, en Graham Nash. Na het in 1977 uitgebrachte Simple Things ging ze op toernee met haar nieuwe begeleidingband Navarro en trouwde met haar songwriting partner Rick Evers ,die helaas een jaar later overleed aan een overdosis heroine. In 1980 kwam het album Pearls uit,een verzameling songs die ze geschreven had met haar toenmalige partner Goffin en die door andere artiesten waren opgenomen.
Het album is dan ook werkelijk een pareltje en is een van de favorieten uit Arthur,s Muziekverzameling.


Smackwater Jack
Tegenwoordig doet Carol het wat rustiger aan,ze breng nog wel regelmatig albums uit(o.a met Eric Clapton).Optreden doet ze ook nog,alleen begeleid door piano en acoustische gitaren.


 • 1970: Writer
 • 1971: Tapestry
 • 1971: Music
 • 1972: Rhymes and Reasons
 • 1973: Fantasy
 • 1974: Wrap Around Joy
 • 1975: Really Rosie
 • 1976: Thoroughbred
 • 1977: Simple Things
 • 1978: Welcome Home
 • 1979: Touch the Sky
 • 1980: Pearls: Songs of Goffin and King
 • 1982: One to One
 • 1983: Speeding Time
 • 1989: City Streets
 • 1993: Colour of Your Dreams
 • 1994: In Concert
 • 1994: Time Gone By
 • 1996: Carnegie Hall Concert: June 18, 1971
 • 1997: Time Heals All Wounds
 • 1998: Goin' Back
 • 2000: Super Hits
 • 2001: Love Makes the World
 • 2005: The Living Room Tour

dinsdag 3 augustus 2010

Cindy Cashdollar & Sarah Jory (repost)


De laatste jaren heeft begeleidingsband van Van Morrison een paar veranderingen ondergaan o.a Mat Holland Ned Edwards en David Hayes zijn verdwenen.Tony Fitzpatrick(viool) de Crawford Bellsingers en ook oudgediende John Platania is weer van de partij.Een nieuw element in de band is de steelgitaar.Het zijn niet de minste die Van hiervoor heeft uitgekozen.De geweldige Cindy Cashdollar speelde op de Amerikaanse tour en in Europa is Sarah Jory van de partij.
Cindy is in de Country & Westernwereld een begrip terwijl Sara met haar eigen band goed bezig is.
Cindy Cashdollar ( 25 mei, 1956) is fantastische steel guitar en Dobro artiste. Ze groeide op in Woodstock, New York waar ze speelde met bluegrass artiest John Herald, blues musices Paul Butterfield, enLevon Helm en Rick Danko van The Band.[1]

Cashdollar verdiende 5 Grammy awards en speelde 8 jaar met de band Asleep at the Wheel . Ook begeleide ze artiesten als Bob Dylan, Leon Redbone en pas geleden Ryan Adams als ingehuurd lid van zijn backing band The Cardinals.

In 2006 tourde ze met Van Morrison ter promotie van zijn country and western album, Pay the Devil. Ook speelde ze met hem op het Austin City Limits Music Festival, op 15 September 2006 en in de televisie show Austin City Limits in November, 2006. Cashdollar speelt steel guitar op twee tracks van Morrison's studio album, Keep It Simple.Sarah Jory treed regelmatig op met haar band en stond o.a met Van Morrison in het voorprogramma van de Rolling Stones
Zelf zag ik haar met Van in the HeinekenMusic HallSarah en Riem de Wolff(TheBlue Daimonds)

Van Morrison & Sarah Jory Playhouse Live H.M.H (16nov.2007) met Vanfan en Arthur op de eerste rij!

Cindy Cashdollar Website
http://www.cindycashdollar.com/

Sarah Jory Website
http://www.country-artists.nl/sarah-jory-nl.html

maandag 2 augustus 2010

Ukelele meisje Crazy Love

Deze week eens geen gitaarmannetjes ,maar is het weer eens tijd voor de dames!
Om te beginnen een mooie uitvoering van Crazy Love door dit aardige ukelule meisje Het blijkt maar weer dat ook een jonge generatie vatbaar is voor de muziek van Van the Man.
En...speciale aandacht voor dat prachtige jurkje!


Crazy Love

Website Danielle
http://www.danielleatethesandwich.net/