Zoeken in deze blog

donderdag 7 mei 2015

Ry Cooder - Bop Till you Drop Live!!!!Bop till You Drop is Ry Cooder's eighth album, released in 1979 (see 1979 in music). This was the first major-label digitally recorded album of Pop music. It was recorded on a 32-track machine built by 3M.[5][6]
The album consisted almost entirely of covers of earlier R&B and rock'n'roll classics, including Elvis Presley's "Little Sister" and the 1965 Fontella Bass-Bobby McClure hit "Don't Mess Up a Good Thing", on which Cooder duetted with soul star Chaka Khan, who also performed on the only original track on the album, "Down in Hollywood".

 //////////////////////////////////////////
Live at the Old Grey Whistle Test 20 Mei 1982

Little Sister
Geschreven door Doc Pomus en Mort Shuman
Schitterende interpetatie van deze Elvis Presley hit.
Elvis maakte deze opname op 26 Juni 1961 in de RCA's Nashville studios. De single stond 13 weken in Billboard's Hot 100 ,hoogste notering No5 . Het was de A-side Marie's The Name-His Latest Flame .Er werden meer dan 1,000,000 kopies van verkocht In Engeland stond het nummer 4 weken op No1.


Go Home Girl
Arthur Alexander (May 10, 1940 – June 9, 1993), geboren in Sheffield, Alabama, was een van de meest belovende sterren uit de Amerikaanse country / soul scene. The Beatles (Anna) en de Stones (You better move on) maakten zijn songs bekend maar hij zelf brak nooit echt door.


The very Thing
De Band
Ry Cooder-Gitaar/Vocals,Jim Dickinson(R.I.P.)-Piano,Smitty Smith-Organ,Jim Keltner-Drums,Baboo-Percussion,Bobby King-Vocals,PicoPayne-Vocals,Willy Green-Vocals

maandag 4 mei 2015

Gov,t Mule - De Boerderij , Zoetermeer (Holland) 3 Mei 2015


 Gov,t Mule is zo langzamerhand een vaste waarde op de concertlist van ondergetekende.Regelmatig steekt de band de grote plas over voor een bezoek aan Europa,en als het enigzins mogenlijk is probeer ik dan een van de optredens bij te wonen.De  eerste keer dat ik ze in aktie zag was het het mooie openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen al weer een aantal jaren geleden.Een zeer sfeervol optreden(2005)Ook  op  het bluesfesival van Peer (2007 waren ze aanwezig ,voldoende redenen om af te reizen naar dat mooie festival.Special guest was toen  Hook Herrera.Weer twee jaar later waren ze weer terug in Antwerpen,de keer in Hof ter Lo/Trix,een zeer heftig en werkelijk fenomenaal optreden.Twee jaar geleden stond de band op het festival Roots in the Park,prima optreden met in de toegift Beth Hart op het podium.Vorig jaar stond de band in de Melkweg,maar toen was het ook de halve finale van het WK voetbal,een mens moet keuze,s maken in het leven......
Deze keer in De Boerderij kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan.
 Een uitverkochte zaal ,en helaas in het eerste gedeelte van het optreden een niet al te best geluid.De zang stond te laag in de mix ,het instrumentale gedeelte klonk prima.Na de pauze was het allemaal in orde.De setlist was als volgt:

                  Steppin’ Lightly (Filmed by Giel)
                  Any Open Window
                  Inside Outside Woman Blues #3
                  Game Face (with Mountain Jam & Norwegian Wood tease)


Filmed by Giel van der Hoeven

 Birth of the Mule (with Money For Nothing tease)
Forsaken Savior
en een van de hoogtepunten wat mij betreft


                 
Gov,t Mule - De Boerderij Zoetermeer(Holland)3mei 2015 from Aart van Hoften on Vimeo.
Kind of Bird (The Allman Brothers Band cover) (with Happy Together tease)

Na een uitgebreide pauze dat geweldige  bass intro van Jorgen Carlsson en volgt:
Scared to Live
Funny Little Tragedy


                      If Heartaches Were Nickels (Warren Haynes song)filmed By Arthur

 If Heartaches Were Nickels (Warren Haynes song)
Painted Silver Light
Drumsolo
Forevermore
Slackjaw Jezebel (with Hush Intro)
Hush (Joe South cover)(> Slackjaw Jezebel)

Natuurlijk nog een toegift ,altijd een verrassing wat ze gaan spelen.De keer is gekozen voor twee bluesklassieker :
Come On in My Kitchen (Robert Johnson cover)
 Gonna Send You Back to Georgia (Hound Dog Taylor cover)
       

                    (fragment)filmed by Arthur)

Na twee en een half uur is het afgelopen,het blijkt maar weer eens,Gov,t Mule is een band die nooit teleurstelt.Een fenomenale Warren Haynes in grote vorm,bassist Jorgen Carlsson die nog steeds beter word,een zeer strakke  en speciale drummer Mat Abt en multi-instrumentalist Danny Louis die op keyboards/gitaar/trombone alle gaatjes opvult.We hadden een een muzikale topavond met een van de beste live bands op deze aarde.(Dat we na afloop nog een korte ontmoeting hadden met Warren Haynes was ook nog mooi meegenomen)

Live at De Boerderij:
  http://mulearmy.net/govt-mule-05-03-2015-de-boerderij-zoetermeer-netherlands/

 Voor een uitgebreid verslag van dit optreden verwijs ik graag naar:
vdh-online.nl
http://www.vdh-online.nl/index.php?p=666