Zoeken in deze blog

vrijdag 12 februari 2010

Bob Dylan at the White House 11-2-2010

A Celebration of Music From the Civil Rights Movement" airs on PBS stations nationwide on Thursday,


Bob Dylan “The Times They Are a-Changin”
Door het slechte weer was het concert een dag uit gesteld ,maar dat hield wel in dat sterren als John Legend,Oueen Latifah en Robert de Niro niet meer in staat waren in DC aanwezig te zijn.Gelukkig voor de orginisatoren waren Nathale Cole en Yolanda Adams wel beschikbaar.En heel toevalig ,Bob Dylan was in Washington!Bob was bereid op te treden maar wat hij ging zingen maakte hij niet bekend.(plagerijtje?)Hij zou een keuze maken tussen‘Blowing in the Wind,’ em mischien ‘Chimes of Freedom,’” het werd uiteindelijk ‘The Times They are a-Changin’

donderdag 11 februari 2010

Ruud Hermans

Na afloop van het concert van AdVanderVeen afgelopen zaterdag raakten we in gesprek met Ruud Hermans.Het bleek dat we veel gezamelijke herineringen hadden aan ,,The Good Old Days,,.(we worden een dagje ouder ,he?)Ruud maakt in de jaren 60 deel uit van Folkgroup Heating ,en als dit bandje in Zeeland speelde waren we meestal van de partij.
op de brommer naar Westkapelle(De Schuur,De Viking),Kortgene(de Korenbeurs)Kwadenendamme(De Kroon),Ruud wist het ook nog allemaal Zijn mooie radioprogramma American Connection kwam natuurlijk ook nog aan de orde(schijnt tegenwoordig op radio5 te zitten)en natuurlijk werden ook de laatste muzikale ontwikkelingen nog eens doorgenomen,het werd dan ook nog laat in Theater de Wegwijzer....
Ruud vertelde ook nog dat hij de laatste jaren weinig aan muziek gedaan had ,en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn .Kom op Ruud pak die gitaar ,ga mooie liedjes schrijven, zoek een een paar muzikanten bij elkaar en ga optreden ,je kan het!!

Ruud en The Tumbleweeds

Dick van Altena(links)Ruud Hermans(rechts)Tell it to You

dinsdag 9 februari 2010

Ad vanderVeen (De Wegwijzer 6-2-2010)

Afgelopen zaterdag was Ad vanderVeen weer eens te gast in ons favoriete muziektheater(tje)De Wegwijzer.Deze keer samen met Kersten de Ligney .Er werden veel nummers gespeeld van zijn prachtige nieuwe album Faithful to Love ,maar natuurlijk mochten oude bekenden als If My Eyes Are Blind(David Olney)Dancing With Emmylou,Soul Power en Cloud of Unknowing niet op deze avond ontbreken.Een van de mooiste nummers van de avond voor mij was de prachtige uitvoering Houses in the Field(John Gorka)gezongen door Kersten,met Ad deze keer op tweede stem ,indrukwekkend!Net als zijn grote voorbeeld N.Y. heeft Ad twee muzikale gezichten ,de zachte akoestische een de hardere elektrische.
Hieronder de elektrische uitvoering van Cloud of Unknowing

Cloud of Unknowing van het gelijknamige zeer aanbevolen Album.
Speciale aandacht voor de stuwende bas van Arwen Linnemann!!
Opgenomen in het ons aller bekende Cafe De Amer

maandag 8 februari 2010

Pete Townsend sings Bob Dylan


North Country Girl
Quote Pete Townsend : Bob Dylan told me, I'm paraphrasing, that a folk singer is simply a man with a very good memory. I very much appreciate his memory. But I also appreciate his courage and invention.