Zoeken in deze blog

donderdag 18 september 2008

Rock & Roll Hall of Fame (2)


De Rock and Roll Hall of Fame is opgericht door Ahmet Ertegün, Jan Wenner en Suzan Evans.Sinds 1986 komt hier jaarlijks een beperkt aantal mensen of groepen bij via de Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony in New York City. De eersten waren op 23 januari 1986. Over de opname in de Hall Of Fame beslissen zowat 600 musici en muziekdeskundigen. De ceremonie is dit jaar gehouden op 10 maart 2008. Tegenwoordig is een artiest of groep pas 25 jaar na het uitkomen van de eerste opname gekwalificeerd

1986
The Everly Brothers, Don (geboren als Isaac Donald Everly op 1 februari 1937 in Brownie, Kentucky) en Phil Everly (geboren Philip Everly op 19 januari 1939 in Chicago, Illinois), vormen een zangduo, die het grootste succes had in de jaren vijftig. The Everly Brothers zijn behalve door rock & roll beïnvloed door popmuziek en country. The Everly Brothers zijn vooral bekend geworden door de samenhangende harmonieuze zangpartijen.


Buddy Holly (Lubbock (Texas), 7 september 1936Mason City (Iowa), 3 februari 1959), werkelijke naam Charles Hardin Holley, was een rock-'n-roll-zanger, gitarist en componist.

Zijn meest bekende nummers zijn That'll Be The Day, Oh Boy (mei 1958 samen met The Crickets), Peggy Sue en Maybe Baby.

Vandaag de dag is Buddy Holly nog steeds een cultfiguur van de rock-'n-roll door zijn talent en ook omwille van het stormachtig verloop van zijn carrière: hij was al een semiprofessioneel muzikant toen hij zestien jaar oud was en overleed bij een vliegtuigongeval, amper 22 jaar oud en al zeer succesvol.Jerry Lee Lewis (Ferriday (Louisiana), 29 september 1935) is een Amerikaanse rock-'n-rollzanger en pianist. Hij is een van de pioniers van de rock 'n roll, en kreeg daarom in 1986 een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame. Vanwege zijn pionierschap voor de rockabilly kreeg hij ook daar een eervolle vermelding. Lewis' bijnaam is The Killer

Elvis Aaron Presley (Tupelo (Mississippi), 8 januari 1935Memphis (Tennessee), 16 augustus 1977) was een Amerikaans popzanger en acteur. Hij wordt voornamelijk gezien als de pionier van de rock-'n-rollmuziek. Hij veranderde het landschap van de populaire muziek door countrymuziek, gospel en rhythm and blues te vermengen. Hij geldt als een van de meest populaire en invloedrijke artiesten van de 20e eeuw. Vele artiesten, zoals Eddie Cochran, Cliff Richard, Neil Diamond, The Beatles, Bob Dylan, U2 en Bruce Springsteen zijn schatplichtig aan hem. Zijn manager was Colonel Tom Parker, een Nederlander (uit Breda) van geboorte, die eigenlijk Dries van Kuijk heette.


Richard Penniman, bekend onder de artiestennaam Little Richard (Macon, Georgia, Verenigde Staten, 5 december 1932) is een Amerikaanse zanger en pianist van Afro-Amerikaanse afkomst die geldt als een der belangrijkste grondleggers van de rock 'n roll. Hij wordt vaak in één adem genoemd met Chuck Berry, Elvis Presley en Buddy Holly. Door het gebruik van de piano vertoont zijn rock enerzijds overeenkomst met die van Jerry Lee Lewis, anderzijds met die van Fats Domino, terwijl hij met een grote nadruk op uiterlijk vertoon en kenmerkende hoge uithalen wel als voorloper van de glamrock gezien wordt.

maandag 15 september 2008

RICK WRIGHT (28 JULY 1943-15 SEPT 2008)


Vandaag sta ik even stil bij de geboortedag van Richard Wright,een van de oprichters van Pink Floyd
41 jaar geleden zagen we Rick met zijn vrienden van Pink Floyd op de boulevard van Vlissingen lopen. Die avond gaven ze een schitterend concert in het plaatselijke Concertgebouw.
Mijn eerste Pink Floyd ervaring, en er zouden nog veel mooie concerten volgen.
Rick Wright R.I.P

zondag 14 september 2008

GRACE POTTER & the NOCTURNALS


Grace Potter and the Nocturnals is een band uit Vermont die in Amerika aan het doorbreken is De band speelt funky blues, soul en rock , geinspreerd door de muziek uit de sixties en seventies
Arthur, Musical Journey(de naam zegt het al,altijd op zoek naar nieuwe muziek en bandjes) kwam deze band tegen en is behoorlijk onder de indruk,niet alleen van hun muziek maar zeker ook van zangeres Grace Potter. Behalve zingen speelt ze de Hammond B3, Fender Rhodes, en electrisch en acoustisch gitaar. De andere bandleden zijn Scott Tournet (guitar/slide guitar/harmonica), Matthew Burr (drums), enBryan Dondero (electric bass en mandolin).


Live at Red Rock (Stop the bus) Mooi Neil Youngachtig intro!
In 2005,was de band genomineerd in twee categorieen voor de Boston Music Awards; Best Local Female Artist and Best New Local Act. Ze traden ook op tijdens de uitreikings ceremony.

Mystery Train
De band tourde met Gov,t Mule en The Black Crows


Big White Gate
De band heeft 4 albums op hun naam staan:Nothing but the Water
Op 2 August , 2007, maakte de band hun televisiedebuut op NBC's The Tonight Show with Jay Leno . Gevolg door optredens in ABC's Good Morning America op August 7, 2007 enCBS' The Late Late Show with Craig Ferguson op10 Augustes 2007.


Put your head Down
Kortom, lekker bandje, word tijd dat ze deze kant eens opkomen!

..

Arthurs Muziekverzameling B 161-165

161 Roy Buchanan /Second album
(The Messiah Wil Come)

162 Roy Buchanan The Worlds Greatest Unknown Guitarist
(Peter Gunn)
163 Roy Buchanan Hot Wires
(High Wires)
164 Roy Buchanan American Axe-Live in 1974
(Hey Joe)

165 Roy Buchanan Live Stock
(Roy,s Blues