Zoeken in deze blog

donderdag 6 oktober 2011

Hardly Strictly Bluegrass 2011


Het jaarlijkse Hardly Strictly Bluegrass festival levert elk jaar weer mooie beelden op.Het is een drie dagen durend" free festival" en word altijd gehouden in het Golden Gate park in San Fransisco.De eerste editie was in 2001,en in eerste instantie werden er alleen bluegrass artiesten uitgenodigt.In 2004 besloot de organisatie ook andere genres uit te nodigen en groeide het uit tot een zeer groot evenement met zo,n 600,000 bezoekers.Ook dit jaar weer een prima line -up,hier een paar hoogtepunten.


Chris Isaak
Chris Isaak (Stockton, Californië, 26 juni 1956) is een Amerikaans zanger, muzikant, songwriter en tevens acteur. Zijn muziek kan omschreven worden als een mengeling van country, blues, rock and roll, pop en surf rock.

Ik was hem een beetje uit het oog verloren,in de jaren ,90 een paar mooie concerten van hem gezien.leuk hem weer eens in actie te zien


Robert Plant & The Band Of Joy - Thank You

Blijft goed bezig,Robert Plant.Na zijn samenwerking met Alison Krauss met als gevolg het prachtige album Raising Sand hier met zijn nieuwe band Band of Joy.Met o.a Buddy Miller en Patty Griffin.


Gillian Welsh & David Rawlings - White Rabbit

Nooit te beroerd om een mooie cover op de setlist te zetten.Dikwijls een nummer van Neil Young(b.v Cortez) in dit geval White Rabbit van Jefferson Airplane.David behoort zeker tot een van mijn favoriete gitaristen.8November ga ik het duo live zien in Antwerpen,ik heb er zin in.


Merle Haggard & Kris Kristofferson - Back To Tulsa

Country zanger en songwriter Merle Haggard (Bakersfield (Californië), 6 april 1937) was in de jaren zestig de belangrijkste vertolker van de Bakersfield-countrysound, en bouwde door de jaren heen een imposante carrière op. Nog steeds actief op het podium ,hier samen met Kris Kristofferson


Doc Watson
Alhoewel hij niet al te veel meer optreed maakt hij voor dit mooie festival altijd een uitzondering.Ondanks zijn hoge leeftijd fingerpickingitaar van het hoogste niveau!


Charlie Musselwhite - Christo Redemptor
Het ultime Charlie Musselwhite nummer,behoort nog altijd tot mijn favorieten


Dankzij zijn uitzonderlijk talent deelde Charlie in de jaren 60, als een van de eerste "white bluesman", het podium met legendes als Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. Het was hier, dat hij met John Lee Hooker een vriendschap voor het leven sloot. John Lee Hooker zou later als getuige fungeren op zijn huwelijk.