Zoeken in deze blog

zaterdag 14 maart 2009

Arthur,s Muziekverzameling C 291- 295

291 The Collectors Grass & Strawberries
(Rainbow of Fire)292 Mitty Collier Shades of
(I had a talk with my man)
293 Albert Collins & Barrelhouse Live
(Conversation with..)

294 The Commodores Live (LP)
.


295 The Concert for Bangladesh (DVD)
(If not for you)

vrijdag 13 maart 2009

VAN MORRISON on CBS Sunday Morning


Onze ouwe mopperpot geeft niet graag intervieuws maar ja ,als er een nieuwe DVD op stapel staat wil hij hij nog wel eens met zijn hand over zijn hart strijken. Met als gevolg dit bijzonder aardige gesprekje.
Als hij binnenkort ook nog eens deze kant op komt met zijn prachtige show kan hij bij mij helemaal niet meer kapot.


Part One

Part Two


http://www.amazon.com/gp/mpd/permalink/m107YMPWQ2JWT5

donderdag 12 maart 2009

BBC FOUR SESSIONS

Live at St Luke,s Church LondonKD LANG Halleluja (Cohen)
k.d. lang (Kathryn Dawn Lang) (Consort, 2 november 1961) is een Canadese zangeres en songwriter die werd geboren in de deelstaat Alberta. Ze werd geboren als Kathryn Dawn Lang maar schrijft haar naam al jaren met kleine letters. Al jong was lang geïnteresseerd in countrymuziek, vooral in muziek van Patsy Cline. Begin jaren 80 tourde ze met de band de Reclines door Canada om vervolgens soloalbums te gaan maken, bijgestaan door gitarist en songwriter Ben Mink.


Gillian Welch & David Rawlings Elvis Presley Blues

Gillian Welch en haar partner/producer David Rawlings maken een mix van folk, country en alternative muziek dat het publiek in een soort trance brengt .


India Arie The Creator has a Masterplan (Pharaoh Saunders)
India.Arie, geboren als India Arie Simpson (Denver (Colorado), 3 oktober 1975) is een Afro-Amerikaanse neo-soul- en R&B-zangeres, tekstschrijfster en gitariste.


Ray La Montagne Be Here Now
Ray Charles LaMontagne (New Hampshire, 1974) is een Amerikaanse folksinger-songwriter. Op dit moment woont hij in Wilton, Maine. Na het horen van een liedje van Stephen Stills besloot hij zijn baan in een schoenenfabriek te beëindigen en een muziekcarrière na te volgen. Tot nu toe heeft hij drie albums uitgebracht, “Trouble” (2004), “Till the Sun Turns Black” (2006) en “Gossip in the Grain” (2008). Ray Lamontagne staat vooral bekend om zijn zachte en hese stem. Hij heeft een aantal awards gewonnen voor zijn muziek en treedt vaak op voor goede doelen.

dinsdag 10 maart 2009

Bob Dylan - Live in Germany (2002/2003)
All Along the Watchtower (Nürnberg, Germany, 24-April-2002)

All Along the Watchtower is een populair folkrock lied van Bob Dylan, uitgebracht op zijn achtste studioalbum John Wesley Harding in 1967.[1] Het is een rustig en eenvoudig nummer, bestaande uit drie akkoorden, gespeeld op akoestische gitaar, begeleid door een basgitaar en drums. Enkele intermezzo's op een mondharmonica vormen de enige variatie in het arrangement. De tekst staat centraal, in drie coupletten zonder refrein. Geen van de titels op het album werd uitgebracht op single, maar de plaat verkocht goed, werd vaak gedraaid op de radio en de kritiek was redelijk lovend.Every grain of Sand (Jahrhunderthalle, Frankfurt am Main, Germany Thursday, 6th November 2003)

Herman: There's a song on Shot Of Love, Every Grain Of Sand, which is about as a healing song as I ever heard from you. It's a beautiful, beautiful song.
Dylan: Oh, yeah, I wrote that last summer.
Herman: Is that what you mean by hopefully healing music?
Dylan: I would hope so.

The Dave Herman Interview, London, July 2 1981.
"That was an inspired song that came to me," verteld Dylan. "It wasn't really too difficult. I felt like I was just putting words down that were coming from somewhere else, and I just stuck it out."
Interview met Cameron Crowe (Biograph Booklet 1985)

Neil Young Johnny Magic

Neil Young maakte twee videos voor de single "Johnny Magic" van zijn nieuwe album "Fork In The Road," hier is alvast de eerste...
..

zondag 8 maart 2009

Julian Sas Band ( Goes 7-3-2009)

Funky News (Foto Arthur, t,Beest 7-3-2009)


Sailin into the unknown (Foto Arthur. t,Beest 7-3-2009)

.
Sugarcup Boogie(Foto Arthur. t,Beest 7-3-2009)

.

Blues for J (foto Arthur .t,Beest 7-3-2009)

Julian Sas (Beneden-Leeuwen, 29 mei 1970) is een Nederlands bluesrock-gitarist en leider van de Julian Sas Band. Hij laat zich inspireren door Amerikaanse gitaarhelden als Johnny Winter, Walter Trout en Jimi Hendrix en bluesgiganten John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon.

Sas is tevens een groot fan van de in 1995 overleden Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Reeds een aantal malen speelde Julian samen met de ex-bandleden van Rory, te weten Gerry McAvoy en Brendan O'Neill ("Julian plays Rory"). Begin 2006 gebeurde dit nog in een uitverkocht 013 te Tilburg. De Julian Sas Band bestaat naast Julian uit Tenny Tahamata op bas en Rob Heijne op drums. Anno 2009 had Sas 14 albums op zijn naam staan.

De bovenstaande foto,s zijn gemaakt tijden het optreden in t,beest in Goes
De muziek is van zijn nieuwe Dubbel CD/DVD De opnames zijn van uitzonderlijk hoog niveau gemaakt tijdens het optreden op 26 september 2008 in de Boerderij-Zoetermeer, wat gezien mag worden als misschien wel de beste gig ooit van deze supergitarist uit Beneden Leeuwen

Voor meer informatie over Julian Sas bezoek zijn website:

http://www.juliansas.com/


Gastroblues Festival, Paks, Hungary (07-07-2007)