Zoeken in deze blog

vrijdag 24 augustus 2018

The Temperance Movement - Swing Wespelaar (18 Augustus 2018)


   foto Arthur

Swing Wespelaar,een festival waar ik al jaren graag kom,staat bekend om zijn verrassende en zeer gevarieerde programmering.Meestal toch wel aan blues gerelateerde muziek.maar toch ook wel een vleugjes jazz,roots,country,en zydeco komen  regelmatig voorbij. Met de Temperance Movement werd toch wel een nieuw hoofdstuk op dit festival geschreven,Een geweldige rockband, beetje in de stijl van The Faces,The Black Crows.En een charismatische frontman met de stem van Steve Marriot,de looks van Paul Weller en de moves van Mick Jagger(maar dan beter)Een geweldige show en voor mij de ontdekking van het concertjaar 2018.


The Temperance Movement is opgericht door de uit Glasgow geboren zanger Phil Cambell en de gitaristen Luke Potashnick en Paul Sayer. De rhythmsection bestond in eerste instantie uit bassist Nick Fyffe en de Australische drummer Damon Wilson. Hun eerste EP  Pride kwam uit in 2012 ,gevolg door hun debuut studioalbum in 2013  Ondertussen speeldeze veel samen met band als  Rooster, Ben’s Brother, Jamiroquai, Ray Davies, The Waterboys , Feeder. In 2014 stond The Temperance Movement in het voorprogramma van The Rolling Stones tijden optredens in  Berlin (Waldb├╝hne), D├╝sseldorf (Esprit Arena) en Vienna (Ernst Happel Stadion) Op 26 September 2015, verlaat Luke Potashnick de band,hij wil zich volledig richten op een carriere als songwriter/producer. Een oude vriend van de de band, Matt White is de vervanger en er word gewerkt aan het tweede album  White Bear. 
Op 30 November 2016 verlaat Damon Wilson de band ,hij wil meer tijd besten aan zijn familie. 

  De huidige bezetting The Temperance Movement is

Phill Cambell- vocals,Paul Sayers -guitars,Nick Fyffe -bass,Matt White -guitars,
Simon Lea -drums.

 Ondertussen heeft de band ook alweer een derde album uitgebracht waarvan de laatste – A Deeper Cut – zeer lovende recensies in de media ontving.


 Komende maanden gaat de band op toer door Amerika ,samen met Deep Purple en Judas Priest.Hopenlijk komen ze volgend jaar weer eens deze kant op,dan ben  zeker van de partij!!


http://thetemperancemovement.com/


dinsdag 21 augustus 2018

Guy King - Swing Wespelaar 18 Aug.2018

De programmeurs hadden het weer mooi voor elkaar op deze 31ste!editie van Swing Wespelaar
Een festival met het motto"Bleus For The People" maar behalve blues een podium voor diverse muziekvormen .Guy King is ook zo,n mooi voorbeeld,een gitarist die toch eigenlijk meer uit de Jazzhoek komt,maar hier op ook op dit festival volkomen tot zijn recht komt.Een mix van Jazz,Blues,Soul en R&B .Mooi optreden!!
Guy King is the velvet hurricane.” – Dennis Rozanski, Baltimore BluesRag

"Believe us: one of the greatest contemporary blues musicians has arisen." - Ulrick Parfum, SoulBag Magazine, France

"Guy King's music blurs the line between blues, soul, R&B and jazz..." – Al Hensley, Rhythms Music Magazine, Australia