Zoeken in deze blog

maandag 12 september 2016

Eilen Jewell - (De Lantaren Rotterdam 10 Sept.2016)

                                foto Arthur
Ik ken deze dame met haar uitstekend band nu zo,n 10 jaar. Ze maakt prachtige ,een soort alternatieve country songs,vertolkt door een mooie ,wat aparte stem.Nog een reden om te concerten van Eilen te bezoeken is gitarist Jerry Miller.Een meester op de gitaar ,enorm vingervlug,vooral tijdens de uptempo nummers gaat hij soms heerlijk los.Echtgenoot Jason Beek verzorgt het drumwerk en vocals, en de stuwende contra bas is van Shawn Supra


Eilen Jewell - Santa Fe (De Lantaren Rotterdam... door  morrisanddylan

Zo ongeveer om de twee jaar steekt ze de oceaan wel een keer over voor en bezoek aan Europa.
Als ze Nederland  of Belgie aandoet (wat meestal wel het geval is)ben ik indien mogelijk wel een keer van de partij).Deze keer moesten we richting Rotterdam,naar het mooie theater De Lantaren ,praktisch onder de Erasmusbrug.


 
Eilen Jewell - Drop Down Daddy (De Lantaren... door  morrisanddylan


Dat Eilen Jewell in Nederland een behoorlijke fanbase heeft opgebouwd bleek wel ,een zo goed als uitverkochte zaal.Het werd een heerlijk optreden,veel bekende en vertrouwde nummers ,ook veel werk van het laatste album .Prachtig zaalgeluid en belichting.


 
Eilen Jewell - Nothing in Ramblin (De Lantaren... door  morrisanddylan


Naast haar eigen werk ook covers van o.a  Lorreta Lynn (Deep  as your pocket),Eric Andersen(Dusty Box Car Wall),Memphis Minny(Nothing In Ramblin),Big Maybelle (Don,t Leave Poor Me),Sleepy John Estes(Drop Down Mama) en Bessy Smith (If You catch Me Stealing),en dan ben ik er vast nog een paar vergeten.Gelukkig stond mijn persoonlijke favoriet "Sea Of Tears"ook op de setlist.

 
Eilen Jewell -Where They Never Say Your Name... door  morrisanddylan


Dochter Mavis(genoemd naar Mavis Staples)is ondertussen ook al weer twee jaar.In de toegift werd het nummer Songbird  opgedragen aan haar.Een mooi einde van een prachtig optreden.


                                                     foto Arthur

Meer Eilen Jewell:
Eeklo
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2015/10/eilen-jewell-eeklo-n9-belgium-23-10-2015.html

 Jerry Miller (feat.Eilen Jewell)
 http://arthurfromholland.blogspot.nl/2013/04/jerry-miller-feat-eilen-jewell-what.html

 Toogenblik
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2010/03/eilen-jewell-live-toogenblik-haren.html