woensdag 29 juni 2011

Festival - Giro Club Zonnemaire (26-6-2011)


Foto Marinus van Dijke

Gatecrash was in eerste instantie de aanleiding voor een bezoek aan dit festival.Muziekvriend/collega Leo en ik zijn al een tijdje fan van deze band(we zagen ze de afgelopen maanden al twee keer in aktie)en door de overige bands zouden we ons wel laten verrassen.Het bleek een prachtige programmering met spannende,bijzondere muziek.En wat een mooie lokatie!Organisator Jaap had zijn boerderij met erf en boomgaard omgetoverd tot een sfeervol en intiem festival terrein.Natuurlijk met een hapje en een drankje ,en toen halverwege het concert van Gatecrash ook de zon nog doorbrak werd het een heerlijke gezellige en bijzonder muzikale dag.Hieronder een kleine impressie..............


Muziek Gatecrash - Fete de la Musique Foto,s Marinus van Dijke (en een paar matige van mijzelf)

De bands op het filmpje in volgorde:

Jasper Le Clerque Quartet
Jasper schijnt een vaste gast op dit festival te zijn,een mooie en zeer relaxte opener.
Een gitarist met aparte akkoorden,een bijzonder grappige een originele drummer,toesenist met tussendoor mooie samples en natuurlijk de jankende viool van Jasper.

Zinkzand
Prachtig van die jonge gasten die niet kiezen voor hiphop,rock of metal, maar voor folk,blues in de oude traditie.Zeer veelbelovend bandje en zouden op een festival als Kwadendamme Blues(Juke Joint Stage)zeker niet misstaan.

BarockPuppies
Een video voorstelling met elektronika van Martijn Grootendorst met muzikale omlijsting van altviool en bas.Gedichten van de Amsterdamse stadsdichter Starik.Mooie beelden fraaie muziek en op momenten erg grappig(Starik)

Gatecrash
Aanvankelijk wat technische problemen,maar toen die opgelost waren gingen Eric en zijn companen ,,los,,!Geweldige interaktie tusen de bandleden Jeroen,Gulli,Jasper en Eric.Kortom,genieten geblazen,zeker toen tijdens mijn favoriete nummer Pelerinage de zon zich voor het eerst liet zien,prachtig........

Blacky & The Oohoos
Weer zo,n verrassing in de schuur van Jaap.Twee zingend zusjes uit Belgie met een volstrekt eigen sound.De hoge stemmen in combinatie met de galmende gitaren(kwam misschien wel door de schuur)bevielen mij prima.Deed me soms wel aan de Brits band Trees denken.Bijna allemaal eigen nummers maar ik zou ze ,,In The Garden Of Jane Delawney,,wel eens willen horen zingen,zou prima klinken ,denk ik.Zonder meer een aanrader deze band.

La Boutique Fantastique
Op het eerste gezicht een zootje ongeregeld ,maar zodra ze begonnen te spelen bleek de band de perfecte afsluiter van het festival.De beentjes gingen van de vloer op de zeer dansbare muziek.

Het was een mooie zonnige en muzikale dag waar we weer een poosje op kunnen teren.
Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij....


Foto Marinus van Dijke

maandag 27 juni 2011

Paul Simon - Glastonbury ( 26-6-2011)


Foto by Dave J Hogan

Wat een mensenmassa in Glastonbury afgelopen weekend.Voor mij is dat allemaal wat te massaal dus was ik op het boerderijfestival Giro Club Zonnemaire,zo,n 600 man maar ook erg gezellig!Gelukkig maakt de BBC prachtige reportage,s en worden enkele concerten in zijn geheel uitgezonden dus was er veel te genieten op de beeldbuis.Coldplay en U2 zijn niet aan mij besteed maar het concert van Paul Simon met zijn geweldige band was voor mij een van de hoogtepunten.



The boy in the bubble (van het album Graceland)

Paul was ziek uit Amerika aangekomen en stond dan ook niet bepaald topfit op het podium.Daar was echter weinig van te merken ,ging het wat minder was er natuurlijk die formidabele band op het op te vangen.


50 ways to leave youre lover

Paul schreef dit nummer na de scheiding met zijn vrouw Peggy Harper.Het is een advies aan de echtgenoot hoe een einde te makken aan een relatie: Just slip out the back, Jack/Make a new plan, Stan....



Daimonds on the sole of her shoes

Een van de mooiste nummers van het album Graceland samen met Ladysmith Black Mambazo
Paul Simon schreef dit nummer samen met Joseph Shabalala.


Gumboots

Gumboots zijn het soort zware schoenen dat gedragen word door mijnwerkers en spoorarbeiders in Zuid Afrika. Simon schreef het nummer nadat een vriend hem een tape gegeven had genaamd Gumboots Accordion Jive Hits.Mede door dit nummer raakte hij geintresseerd in de Zuid Afrikaanse muziek




Kodachrome/Gone at last

Kodachrome komt van het album There Goes Rhymin' Simon, uit 1973.

Paul Simon (vocals, guitar); Mark Stewart (vocals, horns, guitar); Andrew Snitzer (vocals, saxophone, keys); Vincent Nguini (vocals, guitar); Mick Rossi, Anthony Cedras (horns, accordion, keys); Bakithi Kumalo (vocals, bass); Jim Oblon (vocals, guitar, drums); Jamey Haddad (percussion).