Zoeken in deze blog

zaterdag 31 mei 2008

Arthur,s Muziekverzameling B ( 86-90)86 Jeff Beck truth & beck-ola


boomp3.com


87 the Jeff Beck Group Live at the Filmore 1968
boomp3.com

boomp3.com

boomp3.com
88 Jeff Beck Hampton Beach Casino(with Beth Hart)13-09-2006


boomp3.com

boomp3.com

boomp3.com
89 Jeff Beck (with Jan Hammer group live)


boomp3.com


boomp3.com


90 Jeff Beck Blow by Blow
boomp3.com
boomp3.com

vrijdag 30 mei 2008

ERIC CLAPTON

Eric Clapton

Eric Patrick Clapton (The Green (Ripley, Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Een heel leven reist Eric ,samen met Neil,Bob,Van,Stones en nog veel andere van die 60 plussers mee op Arthurs muzikale zoektocht.Concerten van deze oude rakkers zijn nog steeds de moeite waard en stellen bijna nooit teleur.Willie Nelson twee weken geleden in Antwerpen is ook zo,n voorbeeld.

We schrijven zaterdag 29 juni 1996. Eric Clapton geeft in het Londense Hyde Park ten overstaande van ruim 150.000 fans een concert in het kader van het Mastercard 'Masters of Music for the Prince's Trust' concert.
Clapton speelt gedurende de show nummers van het in de jaren ’60 door hemzelf opgerichte ‘Cream’ (‘Badge’ en ‘White Room’) alsmede nummers en covers uit zijn (recentere) solocarriere.
Zo doet Clapton en consorten Muddy Waters’ ‘Hoochie Coochie Man’ nog eens dunnetjes over en ook Bob Marley's legendarische ‘I Shot The Sheriff’ (vertegenwoordigd op Clapton’s ‘461 Ocean Boulevard’ album) krijgt een eervolle muzikale behandeling.

Eric Clapton natuurlijk diverse keren op zien treden,ik herriner me er een in De Kuip in Rotterdam,het voorprgramma van Bob Dylan in de stromende regen.In de StatenHal in den Haag met als gast Billy Preston.In Ahoy met Yvonne Ellyman waar hij toen niet bepaald lief voor was,en nog vele andere. Live in Hyde Park’ is een mooie live show . (Het invallen van de duisternis zorgt er overigens wel voor dat door middel van lichteffecten de complete presentatie wat aantrekkelijker oogt.) Het is wel één show die, met een in vorm zijnde Eric Clapton in de hoofdrol, de essentie van live muziek prima weet te belichten.Het is een van mijn favoriete Clapton DVD,S

Naast Eric Clapton bestaat de band voorts uit: Andy Fairweather-Low (gitaar), Dave Bronze (basgitaar), Chris Stainton (keyboards), Jerry Portnoy (harmonica), Simon Clarke en Tim Sanders (saxofoon), Roddy Lorimer (trompet), Steve Gadd (drums), Katie Kissoon en Tessa Niles (backing vocals).

woensdag 28 mei 2008

AMERICAN POP FROM THE 60XTIES

Brenda Lee

Amerikaanse zangeres en actrice uit de jaren 60. Niet alleen de pop ballads waren haar grootste hits, maar ook country en een aantal verrassende rockabillyplaten.

Hits: I'm sorry (1960), I Want To Be Wanted, Sweet Nothings & Rockin' Around The Christmas Tree.

De beste van haar latere hits, Is It True?, was een verbazend hard-rock nummer, opgenomen in 1964 in London, samen met Jimmy Page op gitaar.

In de jaren 70 was ze een tijd succesvol met country muziek.
Bobby Goldsboro

Amerikaanse countryzanger, songwriter en gitarist. Geboren 18 Januari 1941 in Marianna, Florida.

Goldsboro had meer dan 20 hits tussen zijn eerste, "Molly” (1962) en zijn laatste, "Summer (The First Time)" (1973). De grootste was "Honey" (1968), een Amerikaanse nummer 1.

In 1956 trekt Goldsboro naar Dothan, Alabama. Hij speelde gitaar bij The Candy Men, een groep die Roy Orbison begeleidde tussen 1962 en 1964.

1964 'Hello summertime'

In februari 1966 brengt Dave Berry een compositie van Bobby Goldsboro uit. “If you wait for love” haalt in Nederland de 9e plaats.

Del Shannon (December 30, 1934February 8, 1990), was een Americaanse rock and roller die vooral bekend werd met de No. 1 hit "Runaway" in 1961.


Dion and the Belmonts was een bekende Americaanse Doo Wop vocal group in de late jaren 1950 De groep onstond toen Dion DiMucci zich bij de The Belmonts - Carlo Mastrangelo, Freddie Milano, and Angelo D'Aleo voegde in 1957.
Na zijn doowop-werk scoort Dion solo grote hits met “Runaround Sue”, “The Wanderer” en “Ruby Baby”. Veel muziekliefhebbers kennen alleen deze tienerhits van de man uit New York, maar eind jaren zestig komt de Amerikaanse Italiaan pas goed op stoom. Hij schrijft “Abraham, Martin And John”, een fantastisch lied over Abraham Lincoln - de Amerikaanse president die verantwoordelijk gehouden mag worden voor de afschaffing van de slavernij - Martin Luther King en John F Kennedy. “Has anybody seen, my old friend John… It seems the good die young…” Prachtig ingetogen protest.
Nog altijd is Dion DiMucci niet uitgemuciseerd, en dat is anders dan bij veel leeftijd- en generatiegenoten een mazzeltje voor de vrienden van het goede lied. In 2006 kwam zijn fraaie Bronx In Blue-album uit en onlangs het niet minder sterke Son Of Skip James. Dion verkent tegenwoordig de blues en doet dat met verve en overgave.
Don Mclean

Don McLean (New York, 2 oktober 1945) is een Amerikaanse singer-songwriter.

Het bekendste nummer van Don McLean is American Pie. Het nummer gaat waarschijnlijk over de dood van Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper, tijdens een vliegtuigcrash op 3 februari 1959. Dit wordt in het nummer The Day the Music Died genoemd. McLean heeft verklaard dat de teksten ook autobiografisch zijn, en dat ze zijn leven van de jaren '50 en '60 weergeven. In dat geval zou The levy (waarover gezongen wordt) zijn stamkroeg kunnen zijn vlakbij zijn school in Iona.
dinsdag 27 mei 2008

Van Morrison - The Healing Has Begun/Foggy Mountain Top(Nobb Hill Mansonic in San Fransisco - 9 juni 2005)


Zo maar een paar mooie opnames uit het Nobb Hill Mansonic in San Fransisco op 9 juni 2005.
The Healing has Begun
een van de mooiste nummers van het Album Into the MysticFoggy Mountain Top van het Philosepher Stone album met in de hoofdrol multie-instrumentalist Ned Edwards, de altijd wat onderschatte side kick van Van.Big hand for the band!!!
John Allair: keyboard,Ned Edward: guitar/harmonica,David Hayes:bass,Matt Holland:trumpet,
Jeff Leach; keyboard,Bobby Ruggero;drums,Martin Winning:sax,

                                     Thanks to the taper(s) and thanks to Vanomatic!
                                        http://ivan.vanomatic.de/home/home.shtml


maandag 26 mei 2008

Arthur,s Muziekverzameling B( 81-85)


81 The Beatles Concert at the Budokan
82 The Beatles Swedish Radio Show

boomp3.com

boomp3.com


boomp3.com


83The Beatles The Complete Rooftop Concert


84 The Beatles The Esher Demos


boomp3.com


boomp3.com85 The Beatles (with Pete Best)The Lost Decca sessions
boomp3.com
boomp3.com

zondag 25 mei 2008

OAKHURST (Goes 25-05-2008)

Na de zware Death Metal van gisteravond was het zondagmiddag alweer tijd voor totaal ander muziek
Op het mooie podium van t,Beest in Goes was het een Bluegrass feestje, een groter verschil is niet denkbaar denk ik .Oakhurst heet de band , geboren en getogen in de Apalachen ademden deze heren al Bluegrass voor ze goed en wel konden lopen. Ze deelden podia over heel de wereld met onder andere John Hiatt, Bela Fleck en Nickel Creek.
De band bestaat uit:APHill-Gitaar,Zach Daniels-Banjo,Adam Smith-Mandolin,Chris Budin-drums,en Johnny James Qually -bass.Gezamelijk nemen ze de zang voor hun rekening.
boomp3.comDe naam voor deze muzieksoort Bluegrass wordt gebruikt sinds het eind van de jaren 50. De grondlegger van deze stijl, Bill Monroe noemde zijn band ‘The Blue Grass Boys’ naar zijn geboortestaat Kentucky, waarvan de bijnaam ‘The Blue Grass State‘ luidt.
Ik zelf moest tijdens het optreden denken aanThe Dillards,Flying Burrito Brothers Earl Scruggs Louvin Brothers Dock Watson kortom heerlijke muziek.
boomp3.com

Bluegrass is de voortzetting van de oude stringbandmuziek, die zijn roots zowel in de Europese als de Afro-Amerikaanse tradities heeft. De kenmerkende instrumenten zijn: Mandoline, 5-snarige Banjo, Gitaar, Viool, Contrabas en de Dobro, een resonatorgitaar. Als een van de weinige soorten ‘folk’ muziek heeft bluegrass een jazz-achtige structuur: Een instrument speelt een solo, terwijl de andere alle hun specifieke taak in de begeleiding vervullen. De solo gaat vervolgens over van het ene instrument op het andere. Minstens zo belangrijk voor de definitie van het genre is de zang: de lead -vaak ongewoon hoog- de 2,3 of 4-stemmige harmonies > niet als een ‘achtergrondkoortje’ maar als een klank waarin de stemmen versmelten tot een geheel.
boomp3.com

Een zwaar muzikaal weekeindje voor Arthur(de jaren gaan tellen!) maar het was de moeite waard en ik had het niet willen missen.
Op naar het volgende concert(a.s vrijdag)