Zoeken in deze blog

zaterdag 6 juni 2009

The Blasters Goes 6-6-2009

De aftrap van wat een zwaar, maar prachtig muzikaal weekend zou worden van plaats in t,Beest in Goes .The Blasters met in het voorprogramma The Ditchdrivers.


Lekker bandje bestaand uit de jonge Wouter Verhelst en de veteranen Johnny Roscoe(harmonica en zang)Freddy Steward(drums) enAlbert Laloyoux (bas)
Combinatie van Rockabilly,Blues en Country ,gaan we nog veel van horen,prima set!

(foto Arthur)
The Blasters zijn van links naar rechts Keith Wyatt - Lead guitar,John Bazz - Bass,Jerry Angel - Drums,Phil Alvin - Vocals and guitar


Niet lullen maar spelen is het credo van deze veteranen.
Rockabilly, Blues Surf en Country muziek van de bovenste plank.
Hoofdrol voor gitarist Keith Wyatt.


Keith Wyatt (foto Arthur)

The Blasters begonnen al te spelen in de late 70's, Rhythm & blues en oude rock and roll in biker bars in hun hometown Downey, California. Samen met o.a Los Lobos, werden the Blasters populair in LA en omgeving .
Het nummer Dark Night uit de Tarantinofilm From Dust till Dawn zorgde voor nog meer bekendheid ,ook deze avond een van de hoogtepunten.
Prachtig om te zien dat deze ervaren oude rotten zich helemaal geven en zich uit de naad spelen
Mooi concert!

Phil Alvin (foto Arthur)


Op deze muziek moet gedanst worden,ook in tBeest gingen de voetjes van de vloer.


Dark NightCrying for my Baby


The Ditchdrivers
http://www.ditchdivers.com/nieuws.php

The Blasters
http://www.theblasters.com/cgi-bin/blast/bio.htm

donderdag 4 juni 2009

Neil Young Like a Hurricane

A.S Zaterdag maar weer eens bij mijn oude vriend Old Grey Cat Neil Young op bezoek in het sportpaleis van Antwerpen.Om er alvast een beetje in te komen dit oude,maar wel hele mooie filmpje. Ik hoor net dat Admiral Frebee het voorprgramma is,maakt het nog leuker!


"Like a Hurricane" is een song van Neil Young uit 1975 en staat op het album American Stars 'N Bars uit 1977.

De song is geschreven na een zware avond doorzakken met zijn vriend en buurman uit La Honda Taylor Phelps op de achterbank van zijn auto, (een DeSoto Suburban), Door een operatie aan zijn stembanden kon Neil niet zingen dus floot hij de melodie.

Neil zei er zelf over:

    "All it is is four notes on the bass. Billy [Talbot] plays a few extra notes now and then, and the drumbeat's the same all the way through... Sometimes it does sound as if we're really playing fast, but we're not. Its just everything starts swimming around in circles.

    "We were all really high, fucked up. Been out partying. Wrote it sitting up at Vista Point on Skyline. Supposed to be the highest point in San Mateo County, which was appropriate. I wrote it when I couldn't sing. I was on voice rest. It was nuts - I was whistling it.

maandag 1 juni 2009

Naked Song Festival Eindhoven 30-05-2009

Zaterdag j.l richting Limburg,nee niet naar Bruce(moeilijke beslissing) maar richting Eindhoven,het Naked Songfestival.Daar waren een hele middag en avond internationale en nationale singer/songwriters van alure aanwezig.Op zes podia,volgens de aankondiging rauw en ontdaan van alle overbodigheden.

..
Richard Shindell
Net op tijd
voor het optreden van deze in Buenos Aires wonende Amerikaan.
Ik had al veel goeie verhalen over deze man gehoord ,en hij maakte het helemaal waar.
Prachtige songs,goeie stem en subtiel gitaarspel,perfecte opener van het festival.

Daarna naar de grote Airport zaal voor het optreden van John Gorka.
Jo
hn word gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de huidige folk-scene.
Ve
el fans in de zaal,mooie bariton stem maar mij kon hij toch niet helemaal overtuigen.
H
et duet op het eind met Eliza Gilkyson maakte nog een hoop goed,de zaal vond het allemaal even mooi dus wie ben ik om een oordeel te vellen...

Bij het verlaten van de zaal hoor ik toch echt een electrische gitaar,kan dat wel toch maar even gaan kijken.


Daar staat warempel die ouwe pubrockerWreckles Eric(Eric Goulden) op zijn gitaar te rammen.De man uit de hoogtijdagen van het Stifflabel kan het noch steeds.hij doet het tegenwoordig met zijn vrouw Amy Rigby (gitaar,zang ,keyboards)
Muzikale Engelse humor,erg leuk optreden.
(foto Arthur)

Dan maar weer naar de grote zaal voor wat mij betreft weer een vreemde eend in de bijt.

(foto Arthur)
Zeker geen Naked Song in dit geval.Behoorlijk veel electronica op het podium ,helemaal niet erg want het is een prachtoptreden.Door middel van z.g loops creeert Spinvis een soort Wall of Sounds aan gevuld met videobeelden.Daaroverheen speelt hij gitaar en zingt/spreekt hij zijn zweverige teksten.Ik vond het allemaal erg mooi en als hij nog een in de buurt komt wil ik zeker eens een heel concert van hem zien.

Het nadeel van zo,n festival is dat je moet kiezen.In dit geval tussen de mij bekende Eliza Gilkyson of de mij onbekende Rachel Harrington & Zak Borden.Ik laat me graag verassen dus koos ik voor de laatste.Rachel Harrington is een betrekkelijke nieuwkomer die haar insperatie haalt uit de old-time folk,country en soul muziek.
De teksten gaan over goudzoekers,katoenvelden en de mystiek van het wilde westen,haar stem lijkt wel wat op die van Gillian Welch.
Ze word begeleid door de geweldige multi-instrumentalist Zak Borden op zang.mandoline en gitaar.
Hoogtepunt was een Missippi John Hurt nummer waar de titel me even ontschoten is(Louis Collins,bedankt voor de tip Michel)

(foto Arthur)


Zo dat was genieten,dan maar weer naar de grote zaal....Rory Block (From the Dust) 30-5-2009
Ouwe
bekende,Rory Al enkele malen zien optreden en altijd een dikke voldoende.
Missippi Country Delta Blues op zijn best.Ze ging op haar 15e in de leer bij de toen nog levende blues giants Missippi John Hurt,Reverend Gary Davis en Son House.
Weer een geweldige set deze avond,natuurlijk kwamen ook Robbert Johnson en Muddy Waters voorbij,het prachtige Silver Wings ,de traditional The water is Wide en uiteraard Lovin Wiskey


Lovin Wiskey (30-5-2009)
Rory is genomineerd voor Acoustic Album en Acoustic Artist of the Year van The Blues Music Awards
Ze maakte dat vanavond ook weer helemaal waar.Kon na afloop nog een praatje met haar maken(net als vele anderen) .Koste wel een gesigneerd cdtje maar dat was het wel waard.

De masterclass van Van Dyke Parks leek me wel interessant,maar viel mij erg tegen.
De meester heeft erg veel verstand van muziek maar minder van computers(ging nogal eens fout) dus dat kon mij niet erg boeien.Tijd voor een hapje eten,dat was er nog niet van gekomen ,en daarna weer naar de grote zaal voor het laatste grote optreden.
.

.Nova Star zag ik jaren geleden in het voorprogramma van Neil Young,was toen behoorlijk onder de indruk van dat toen nog onbekende bandje.
Vanavond deed voormanJoost Zwegers het in zijn eentje.Joost heeft een deel van zijn jeugd in Eindhoven doorgebracht dus hij speelde een soort thuiswedstrijd.Mooi optreden,deed me soms aan een jonge Neil Young denken.

Dat was het laatste ,,grote ,,optreden.

Ondertussen waren in de foyer de jongens van Songwriters United begonnen.
(foto Arthur)
Songwriters United zijn BJ Baardmans EricdeVries en Eric van Dijsseldonk
Hun optreden in De Wegwijzer heb ik destijds gemist en is dus bij deze goedgemaakt.
Goed optreden !

Dan op weg naar de uitgang kom ik langs de Meneer Frits zaal en wat hoor ik daar?
Vette bluesrock!dat heb ik toch wel een beetje gemist vandaag.dus toch maar even gaan kijken.
(foto Arthur)
Shiner Twins .Het bandje van Jack Hustinxs en Richard van Bergen.
Ik zag ze al eerder aan het werk als begeleiders Malford Milligan, nu spelen ze een mix van Southern Gospel,New Orleans grooves,Ballads en straight Rock & Roll,een geweldige afsluier van een mooi festival.
Werd het toch nog laat...........

Complimenten voor Ad van Meurs en zijn medeorganisatoren voor de muziekkeuze en prima organisatie,volgend jaar kom ik zeker terug.