zaterdag 1 maart 2008

Arthur,s Muziekverzameling A 26-30

26 Allman Brothers Shades of two Worlds
( kind of bird)










27 Allman Brothers Fillmore East febr.1970
(in memory of Elisabeth reed)












28 Allman Brothers Eat a Peache
(one way out)










29 Tori Amos Very Special
(carbon)









30 Kip Anderson
(a knife and a fork)

Sly & The Family Stone



Sly & the Family Stone
waren een Amerikaanse funk-,soul- en rockband uit San Fransisco, Ze waren actief tussen 1966 en 1975. De voorman van de band was de zanger, componist, platenproducer en multi-instrumentalist Sly Stone, en bevatte daarnaast enkele familieleden en vrienden van Sly Stone. Sly & the Family Stone staat bekend als de eerste grote Amerikaanse rockband met een multiculturele bezetting; de band bestond namelijk uit Afro Amerikanen, blanken, mannen en vrouwen
De band speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Amerikaanse popmuziekin het algemeen en soul, funk, R&B, de Pschydelische en later ook hio hop, in het bijzonder.
Ze hadden in de V.S vijf top tien-hits, waaronder Dance To The Music, Everyday People en Family Affair, en vier, volgens popcritici, baanbrekende albums.Zelf herriner ik ze het best met het optreden in de Woodstock film.






woensdag 27 februari 2008

NEIL YOUNG (Amsterdam 17-18 & 20febr.2008)

Neil Young 3 dagen in Amsterdam en die-hard Neil Youngfan Arthur die normaal gesproken bij elk Neil Young concert van de partij is was er deze keer niet bij. De reden? ± 160 euro entree is zelfs voor Arthur een beetje teveel van het goede.Natuurlijk benieuwd hoe het geweest was en de recenties waren verdeeld ,sommige waren heel lovend,andere vonden het helemaal niets.Wel was het opvallend dat Neil tussen de nummers steeds de zaal in keek en vroeg Where isArthur? maar ja,die was er niet.Deze week kreeg
Arthur van zijn muzikale zwager W opnames binnen van het concert van 18 febr. En eerlijk gezegd,het klinkt geweldig.Arthur kreeg er zowaar een beetje spijt dat hij er niet bij geweest was Wie weet een volgende keer,voorlopig doe hij het wel met deze mooie Bootleg (sorry Neil)
1 amsterdam 18-02-2008 mellow my mind
2 amsterdam 18-02-2008 oh lonesome me
3 amsterdam 18-02-2008 no hidden path
4 amsterdam 18-02-2008 bad fog of loneliness
5 amsterdam 18-02-2008 the loner
6 amsterdam 18-02-2008 old man










dinsdag 26 februari 2008

VAN MORRISON & JOHN LEE HOOKER



Van speelt mee op het album Dont look Back van John Lee Hooker en John Lee Hooker doet me op het Van Morrison album Too Long in Exile .Twee topalbums uit mijn collectie.
John overleed 21 juni 20o1 op 84 jarige leeftijd.
John Lee Hooker & Van Morrison Baby please don,t go-Gloria






maandag 25 februari 2008

TOWNES VAN ZANDT & BLAZE FOLEY


Townes van Zandt (1944-1997) en Blaze Foley(1949-1989) Twee geweldige singer/songwriters op een podium, wat was ik daar graag bijgeweest.Er zijn zo veel overeenkomsten tussen deze twee muzikanten Allebei een groot drank/drugs probleem .en allebei een min of meer zwervend bestaan.Townes overleed op 52 jarige leeftijd op nieuwjaarsdag net als zijn grote idool Hank Williams.Hij liet een geweldig repetoire mooie songs na waar andere artiesten grote hits mee scoorden.Willie Nelson en Merle Haggard met zijn Pancho en Lefty,Emmylou Harris en Don Williams met If i needed you en o.a Steve Earl,Bob DylanLyle Lovett David Olney Tindersticks en honderden beginnende singer/songwriters coverden zijn songs.Tijdens zijn leven vrijwel onbekend,pas na zijn dood kwam de waardering.De song To live is to Fly geeft goed aan hoe Townes over het leven dacht.


Het verhaal van Townes is bijna gelijk aan dat van Blaze Foley Ook Blaze had een zwervend bestaan ,zwierf van kroeg naar kroeg ,sliep soms na een optreden op of onder het biljart en schreef ook honderden mooie songs.Integenstelling tot die van Townes is hiervan weinig opgenomen en is bijna al zijn matriaal verloren gegaan.1 februari 1989 kwam hij om het leven tijden een schietincident Op de webside van KindaMusik staan van beide artiesten mooie verhalen te lezen. Hier een van de bekendere nummers van Blaze If i could only fly ,een nummer dat ook Merle Haggard op zijn reptoire had.



zondag 24 februari 2008

Arthur,s Muziekverzameling A 21-25

We gaan weer verder met de verzameling
21 DVD Allman Brothers Live at Great Woods






22 Allman Brothers Live in New York Darien Centre 20 aug.1994












23 Allman Brothers LiveUnplugged 6-11-92









24 Allman Brothers Hittin the Note













25 Allman Brothers Beginnings