vrijdag 26 oktober 2012

Boz Scaggs - Loane me A Dime


Loane Me A Dime komt van het tweede album van Boz Scaggs (1969)de prachtige gitaarsolo op dit album is van Douane Allman
.Het nummer is geschreven door
  Fenton Robinson (September 23, 1935 — November 25, 1997) een Amerikaanse blueszanger/gitarist.


 Loane Me A Dime with Douane Allman

donderdag 25 oktober 2012

Concerttickets-Pink Floyd

  Nog eens door mijn verzameling concertkaartjes aan het snuffelen geweest .Mooie herinneringen aan prachtige optredens.Sommige staan je bij alsof het gisteren was,andere ben je min of meer vergeten.  

     Hoe vaak Pink Floyd zien spelen? Ik denk 9 of 10 keer.
Een ding weet ik zeker,de eerste keer was in het Concertgebouw in Vlissingen samen met de Zeeuwse band Dragonfly(1968) ,in mijn herinnering vooral een keihard concert,zeker voor die tijd. Was zeer onder de indruk van het hele gebeuren maar was wel om.
Daarna o.a Kralingse bos,Flight to Lowlands Paradise (Utrecht) De Doelen (Rotterdam)
De Kuip 2x, Werchter etc.etc. Mijn voorkeur gaat toch naar de optredens in de originele bezetting met Roger Waters .                                


13 Juni 1988
 Toch met wat gemengde gevoelens vertrokken naar Rotterdam,PF zonder Roger Waters,kon dat wel?
Ja dus ,het werd een overdonderend concert in een bomvolle kuip.We hadden een mooie plaats op het veld , vlak voor het podium Opkomst van de band met een viendelijk zwaaiende David Gilmour naar enkele bekenden in het publiek ,en dan het prachtige intro van Shine on Your Crazy Daimonds .Het eerste gedeelte nog in het daglicht ,het tweede gedeelte met een invallende duisternis waarbij de grandioze lichtshow te volle tot zijn recht kwam.Samengevat,een onvergetelijk mooi concert!



De setlist:  Shine On Your Crazy Daimonds-Signs Of Live-Learning To Fly-Yet Another Movie-Round And Around-Sorrow-Dogs Of War-On TheTurning Away-One Of These Days-
Time-On The Run-The Great Gig In Sky-Wish You Where Here-Welcome To The Machine-Use And Them-Money-Another Brick In The Wall-Compfortably Numb. Encore:One Slip-Run Like Hell


 3 Sept 1994
6 Jaar later Pink Floyd op herhaling in De Kuip.Ook deze keer weer een geweldig spektakel,hoewel ik hier mindere herinneringen aan heb.Deze keer was het een georganiseerde busreis vanuit Goes.Het eerste deel bekeken we van een zitplaats op de Maastribune,het tweede gedeelte toch maar op het veld gaan staan.O ja,de busreis terug was minder geslaagd,de chauffeur verdwaalde in Rotterdam zodat we pas onder de morgen thuiskwamen.Voortaan toch maar gewoon met de auto.


Comfortably None Rotterdam 3 Sept 1994

De setlist:Shine On Your Crazy Daimonds-Learning To Fly-Take It Back-Sorrow-Keep Talking-Wish You Where Here-Another Brick In The Wall-One Of These Days-Speak To Me-Breath-On The Run-Time-Breath(reprise)-The Great Gig In The Sky-Mony-Use And Them-Any Colour You Like-Brain Damage-Eclipse-High Hopes Encore:Compfortably None -Run Like Hell.

                                       

maandag 22 oktober 2012

Sugar Boy & The Sinners

Vorig jaar tijden de bluesroute in Goes kwam ik deze mannen voor het eerst tegen in Cafe La Strada.
4 jonge gasten die een mix spelen van Rock & Roll,Blues en Soul.Ook dit jaar stonden ze weer geprogrammeerd in La Strada en het werd weer een prachtig optreden.Voor mij de beste band van de bluesroute.

(foto Arthur Bluesroute 2011))Een uitstekend op op elkaar ingespeelde band,bestaand uit
Sugar Boy Vielvorde(vocals/harp)-Ronnie Guerin(gitaar)-Vinnie Guerin (bass) enFrankie Duindam (drums).Sugar Boy is een prima frontman,Ronnie een zeer virtueuze gitarist ,en dat alles ondersteund door de stuwende ritmesectie Vinnie en Frank.Voor mij was dit "de"ontdekking van de bluesroute Goes 2011.Tot mijn grote vreugde werden zij diezelfde avond nog gecontrakteerd voor het grote Bleusfestival in Kwadendamme ,en dus verzorgde de band openingsavond van dit festival.

SugerBoy& The Sinners (Kwadendamme blues 2012)
De prachtige filmpjes zijn van mijn FB vriend Rene Brons.
Prachtige opener van Kwadendamme Blues 2012,het dak eraf en er zouden nog twee prachtige dagen volgen.

 Het gaat hard met de boys,op Zondag 23 Sept werd de band winnaar van The Dutch Blues Challenge 2012 en lieten ze grote namen uit de Nederlandse blueswereld achter zich

In Januari vertrekt de band naar Memphis om Nederland te vertegenwoordigen op een internationaal bluesfestival,en in maart is de band te zien in Toulouse tijdens een Eurepean Blues Challenge samen met 25 andere topbands.Maar eerst op 22 December op het Indoor Bluesfestival van Kwadendamme ,samen met o.a The VeldmanBrothers.IJs en weder dienende ben ik zeker van de partij.


De band in een dampend La Strada (Bluesroute 2011)toch nog kans gezien een filmpje te maken.

Culemborg Blues 2012

Website SugarBoy & The Sinners
http://www.sugarboyandthesinners.com/

Website Rene Brons
http://www.youtube.com/user/vtwin666