Zoeken in deze blog

woensdag 13 april 2011

Van Morrison at the The Waterfront Hall Belfast 2/3 Febr.1997


                                 The Waterfront Hall

Het is nog steeds rustig rond ,,Van The Man,, Zondag 19 Juni 2011 een concertje in het Finsbury Park van London ,en voor de rest blijf het angstig stil.Er zal voor dit optreden toch een band gevormd moeten worden,dus zal er toch ook wel een tourneetje volgen.In afwachting hiervan duiken we nog maar eens in de archieven,zo kwam ik dit optreden tegen in Belfast dat in teken stond van zijn toen pas uitgebrachte album ,,The Healing Game,,


IT ONCE WAS MY LIFE

Prachtige band,zie het intro met de twee!! bassisten.


IF YOU LOVE ME

Big hand for the Band!!
Hammond-Georgie Fame . LeadGuitar/Musical director-Ronny Johnson . Piano-Robin Asplan . Bass-Nicky Scott . DoubleBass-Alec Dankworth . Drums/Percussion-Geoff Dunnn/Ralph Salmins . Backingvocals/Guitar-Brian Kennedy.Sax-Leo Green/Pee Wee Ellis .Trumpet-Mat Holland . Flugelhorn-Haiji Ahkba .
And Van Morrison plays Hohner Harmonicas.Voor veel interessant Van Morrison nieuws bezoek:
http://freewheeler.web-log.nl/

dinsdag 12 april 2011

The Wall - Gelredome(Arnhem) 11-04-2011


11Juni 1967 en 17 febr 1968 Op deze twee dagen trad Pink Floyd in het voormalige Concertgebouw (het huidige Arsenaal) in Vlissingen.Een toen nog onbekend Engels bandje ,dat behalve een aparte naam ook een voor die tijd bijzonder muziek liet horen.De herinneringen  zijn vervaagd ,wat ik nog wel weet dat het loeihard was en dat Dragonfly in het voorprogramma zat.
 http://arthurfromholland.blogspot.nl/2008/09/dragonfly.html
Van The Wall was nog lang geen sprake maar we zouden nog van veel Pink Floyd concerten getuige zijn.


Another Brick In The Wall

Jeugdvriend Frans(ook een echte muziekliefhebber)en ik zijn altijd met elkaar in contact gebleven . Tijdens een ontmoeting bij Brainbox concert in Middelburg afgelopen najaar werd besloten naar het concert van Roger Waters in Arnhem te gaan,44 jaar na dat legendarische Pink Floyd concert in Vlissingen


Mother

De oorspronkelijke versie van ‘The Wall’ dateert alweer uit 1979. De show die bij dit album hoorde is toen maar op een paar plekken integraal live uitgevoerd. Anno 2011 is een concert van die grootte gezien de aanwezige techniek van nu makkelijker uitvoerbaar. Vandaar dat Roger Waters er nu de wereld mee rondtourt.


Run Like Hell

Het werd een gigantsich visueel spektakel,geluid uit alle hoeken van de zaal,een vliegtuig sloeg te pletter tegen ,,The Wall,,vuurwerk,een groot varken zweefde door de zaal(kenden we al van de P.F concerten)De dame voor me keek regelmatig verschrikt om zich heen en kromp regelmatig in elkaar,wat weer erg komisch was. Roger Waters is nu 68 jaar, maar weet nog steeds een rockshow van formaat neer te zetten.Met de steeds vernieuwde technieken ontstaat een spektakel dat zijn weerga niet kent en kwam in het Gelredome, goed uit de verf .


Goodbey Cruel World

Ik had het niet willen missen en we kunnen terugkijken op een geweldig spektakel.
En binnenkort in het Sportpaleis van Antwerpen,dat is vlak in de buurt,dus wie weet ga ik nog een keer.


Outside The Wal

De opnames zijn uit het United Center, Chicago, 20 & 21 September 2010

Op de terugweg natuurlijk nog de originele Pink Floyd in de player en in een mum van tijd waren we weer thuis(record)Een muzikale en visuele topavond!!!

Roger Waters The Wall live at The Gelredome 11-04-2011
Download here
http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=352926