vrijdag 23 oktober 2009

Joe Bonamassa at theThe Royal Albert Hall London on 4th May 2009.



Afgelopen maandag 4 mei 2009 trad Joe op in een uitverkochte R.A.H in London.

Stop

Aan het begin van de show vertelde hij dat zijn grote droom hiermee was uitgekomen.

Als jongen droomde ik er al van hier eens te mogen spelen net als mijn muzikale voorbeelden Eric Clapton, Jeff Beck, Peter Green en Rory Gallagher voor mij gedaan hebben.


Mountain Time

Elke keer als ik er langs kwam de afgelopen jaren dacht ik Ik hoop dat het nog eens lukt en nu is het zo ver!!


High Water

Vier jaar geleden speelde ik voor het eerst in London in club De Borderline voor 50 tot 60 mensen, nu hier voor 4.500!


Just got Paid/Daised and Confused

Ik wil iedereen bedanken die er aan mee gewerkt heeft, mijn ouders, mijn familie en zeker mijn fans. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest
.

So Many Roads


Further on the Road(with Eric Clapton)

Further on up the road’ met als gast Eric Clapton een van Joe’s grote voorbeelden. Toen Clapton op kwam zei Joe: “Dit is de mooiste avond van mijn leven tot nu toe!!!!”
Op de vraag, na afloop van de show, aan Clapton waarom hij maar 1 nummer speelde, antwoordde hij: “Het is Joe’s avond en hij verdient alle aandacht en als je naar zijn gitaarspel kijkt weet je waarom: Hij is de toekomst van de blues!”



Bron Bleusmagazine
http://www.bluesmagazine.nl/

Joe Bonamassa Webside
http://www.jbonamassa.com/

Joe Bonamassa Live in Peer
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/07/peer-blues-18-19-july-2009.html

maandag 19 oktober 2009

De Amer Present ... Cuby & the Blizzards



Ik had al veel mooie verhalen gehoord over Cafe de Amer Een bruin cafe in Amen (Drenthe) waar prachtige concerten werden gegeven.Het is vanuit Zeeland wat ver rijden anders was ik er vast wel eens op bezoek geweest.Het was dan ook een grote verrassing dat mijn muzikale vriend Gerrit uit het hoge noorden mij een DVD doorstuurde met hoogtepunten van diverse concerten die daar gegeven zijn.Het zijn prachtige opnames en het lijkt me leuk om regelmatig er wat van te publiceren. We trappen af met
Cuby & the Blizzards.

Simple Man

Café de Amer werd in 1991 overgenomen door een oud-jongerenwerker, die wel eens wat anders wou. Gelukkig hield hij ook van goede muziek, en begon hij al snel met het organiseren van zogenaamde gelagkamerconcerten. In 1996 werd de deel verbouwd tot concertzaaltje, en sinds die tijd zijn er gemiddeld zo'n veertig concerten per jaar. Behalve Hans Theessink stonden er meer groten op het podium. Harry Muskee natuurlijk (zijn cd Hotel Grolloo werd in de Amer opgenomen), maar ook Fairport Convention, de Tannahill Weavers, Michael de Jong, Iain Matthews, Magna Carta, Doug MacLeod, Eric Taylor, JW Roy, Ad Vanderveen, Sally van Meter, Eliza Gilkyson en veel, veel meer.