Zoeken in deze blog

vrijdag 13 juni 2008

NEDERLAND-FRANKRIJK 4-1

De muziek maar weer even op de tweede plaats want wat was het weer een mooie vrijdagavond.
De vice-wereld kampioen Frankrijk met 4-1 verslagen wie had dat gedacht.
Een prima team prestatie met verschillende uitblinkers maar de man van de wedstrijd was voor mij Edwin van der Sar met op de belangrijke momenten de juiste ingrepen.

Het franse voetbal mag dan even wat minder zijn,muzikaal valt er veel te genieten!

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij op te treden, samen met Pierre Roche, en koos spoedig de podiumnaam Aznavour. Op vroege leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van theater. Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op reis in Frankrijk en de Verenigde Staten meenam. Daarna ging de reis naar Québec, waar het grote succes hem opwachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met maar liefst elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

In 1955 won Aznavour de Kristallen Ster voor beste Franse mannelijke acteur.

In 1993 werd hij benoemd tot Buitengewoon Ambassadeur van de Republiek Armenië. Vier jaar later werd hij om dezelfde reden Officier de la Légion d’ Honneur in Frankrijk. In 1996 werd Charles Aznavour toegevoegd aan de Songwriters Hall of Fame.
Gilbert Bécaud (Toulon, 24 oktober 1927Parijs, 18 december 2001) was een Frans zanger, componist en acteur. Zijn bijnaam was "Monsieur 100.000 Volts" vanwege zijn energieke optredens. Zijn bekendste hit is waarschijnlijk "Et maintenant", een lied uit 1961 dat na een vertaling ook een hit werd in het Engels - "What Now My Love". Mijn favorite nummer ,,Nathalie,,

We waren allemaal stiekem een beetje verliefd op dit mooie franse zangeresje.
Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer "Tous les garçons et les filles" werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar.

1967 Vakantie in Bray-Dune Heerlijke zomer ,mooie meisjes en dan natuurlijk het jaar van de prachtige muziek Wither shade of pale,All you need is Love en natuurlijk Jaques Dutron met
Et Moi Et Moi Et Moi

Gezegend met uitzonderlijke talenten weet Jacques Dutronc zich eind jaren vijftig de Parijse muziekscene binnen te werken. Het zal tot eind jaren zestig duren eer hij muzikaal echt succesvol is en ook Nederland hem leert kennen(“Il est cinq heures Paris s'éveille”). En hoewel Dutronc nog steeds albums opneemt geniet hij in Frankrijk vooral bekendheid als acteur en tv-personality.

1 opmerking:

Unknown zei

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
vakantiehuis dordogne