woensdag 24 februari 2021

Steely Dan - Reelin' in the Years (Old Grey Whistle Test)


 "Reelin' In the Years" is een nummer van de Amerikaanse band Steely Dan. Het nummer werd uitgebracht op hun album Can't Buy a Thrill uit 1972. In maart 1973 werd het nummer uitgebracht als de tweede en laatste single van het album.

                       "Reelin' In the Years"

"Reelin' In the Years" is geschreven door bandleden Walter Becker en Donald Fagen en geproduceerd door Gary Katz. Het nummer is vooral bekend van de gitaarsolo gespeeld door sessiemuzikant Elliott Randall; zo vertelde Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page dat het zijn favoriete solo ooit is. Het werd door de lezers van het tijdschrift Guitar World tevens op plaats 40 gezet in de lijst met beste gitaarsolo's aller tijden. Donald Fagen beschreef het nummer als "dom maar effectief" in een interview met het tijdschrift Rolling Stone.

Can't Buy a Thrill is the debut studio album by the American rock band Steely Dan, released in November 1972 by ABC Records. The album was written by band members Donald Fagen and Walter Becker, recorded in August 1972 at The Village Recorder in Los Angeles, and produced by Gary Katz.

Geen opmerkingen: