donderdag 6 februari 2020

Buffalo Springfield/Neil Young - Broken Arrow (Live at the Riverboat 1969)

                                             
 Live at the Riverboat 1969 is a live album by Neil Young, released in 2009. In February 1969, Young performed a series of shows at the Riverboat coffee house in Toronto. This album is a live recording from these performances.



Broken Arrow gaat over het leven van een rock & roll ster.Het origineel bestaat uit drie tverschillende delen,totaal verschillend van structuur.Het intro begint met een flard Mr Soul ondersteund  door een schreeuwend publiek (Beatles optreden?)Daarna opeens een tempowisseling en de tekst "de lichten aan,de gordijnen open,en daarna als in een droom wachten ze bij de kleedkamerdeur en vragen om aandacht"kan je ze horen? Het tweede gedeelte gaat over "The American Dream" een illusie een mythe.Een "Broken Arrow"is het Indiaanse beeld van een verloren oorlog.Neil weet  zijn muziek altijd behoorlijk te relativeren,bovendien was hij in 1969 al behoorlijk maatschappij kritisch,ook heden ten dage schroomt hij niet zijn met zijn politieke mening naar voren te komen.



 Buffalo Springfield - Broken Arrow (album Buffalo Springfield Again)

 Twee nummers op bovengenoemd album betekende ook de eerste stappen naar Neil,s solocarriere.Bij het nummer "Expecting To Fly" speelde geen enkel ander bandlid mee,en bij "Broken Arrow"deed alleen Richie Furay een deel van de zang.Jack Nitzsche had een belangrijk aandeel in de productie. In 2011 kwam Buffalo Sprinfield nog bij elkaar voor een korte reunie toer.Tot mijn grote vreugde stond ook Broken Arrow op de setlist.

Geen opmerkingen: