Zoeken in deze blog

woensdag 25 oktober 2017

Neil Young sings Fats Domino. Fats Domino R.I.P


                        Antoine "Fats" Domino Jr. (February 26, 1928 – October 24, 2017)

De veelzijdigheid van ,,Good Old,,Neil word weer eens onderstreept door deze mooie opname.Dit optreden was tijdens een benefietconcert voor de slachtoffers van de Katrina ramp in New Orleans.Een prachtige cover van Fats Domino,s Walking To New Orleans ondersteund door de complete cast van de film,,Heart Of Gold,, incl,The Jubilee Singers.


Neil Young Walking To New Orleans

Dan ook nog maar het origineel..


Fats Domino Walking To New Orleans

Walking to New Orleans is een song van Bobby Charles,speciaal geschreven voor Fats Domino.Fats had al eerder een Bobby Charles song opgenomen ,en toen hij tijdens een tournee Lafayette aandeed nodigde hij Bobby uit in zijn kleedkamer om een copy van van zijn nieuwe plaat te overhandigen en vroeg hem op visite in zijn huis in New Orleans.Het antwoord van Charles was "I don't have a car. If I'd go, I'd have to walk." En zo ontstond het nummer ,,Walking To New Orleans,,


Bobby Charles, artiestennaam van Robert Charles Guidry, (Abbeville (Louisiana), 21 februari 1938 - Louisiana, 14 januari 2010) was een Amerikaans singer-songwriter.
Charles groeide op in Louisiana, waar hij in contact kwam met de cajunmuziek. Later begaf hij zich meer op het pad van de rock- en bluesmuziek. Als tiener schreef hij het lied See You Later Alligator. Het nummer werd ingezongen door Bill Haley and His Comets en werd in 1956 een hit in de Verenigde Staten. In 1960 bracht Fats Domino Walking to New Orleans uit.

2 opmerkingen:

gerrit zei

heel erg mooi

Anoniem zei

Indrukwekkende uitvoering van 'Walking To New Orleans' door Neil Young!

Mooi achtergrondverhaal over het ontstaan van deze song.

Elsa