dinsdag 15 april 2008

Van Morrison - Van,s versions of classic pop. songs.

Begenadigd singer/songwriter Van Morrison is nooit te beroerd om song van andere artiesten te coveren Hier een interpetatie van That,s Live van Frank Sinatra



Sloop John B is een traditional, een lied van de Bahama,s uit ±1900
Het lied is door vele artiesten opgenomen o.a Het kingston Trio,Joseph Spence ,Tom Fogerty Johnny Cash en vele anderen.In 1960 had Lonnie Donegan er een Top 10 hit mee in Engeland maar dan onder de naam ,IWanna Go Home,Dit is hele mooie opname van Van Morrison samen met Lonnie Donegan in Hay on Way uit 2001 Lonnie Donegan overleed 3 november 2002.



"Georgia on My Mind" is een song geschreven door Stuart Gorrell (tekst) en Hoagy Carmichael (music). Het is het officiele volkslied geworden van de staat Georgia.Het lied is door veel artiesten gecoverd o.a Ella Fitzgerald, Gladys Knight, James Brown, Fats Waller, Andrzej Zaucha, Louis Armstrong, Billie Holiday, Nat Gonella en zijn Georgians, The Band, Django Reinhardt, Priya Mahendra, Mina, Wes Montgomery,Offenbach, Jerry Lee Lewis, Willie Nelson, The Righteous Brothers, Michael Bolton, Widespread Panic, David Bromberg, en vele anderen.
Van Morrison heeft het al vele jaren op zijn repetoire staan en het is tot aan de dag van vandaag een vaste waarde tijdens zijn optredens.

Geen opmerkingen: